Reklama

Reklama

Svět sedmnáctileté Veroniky "Ronnie" Millerové se po rozvodu rodičů otřese v samotných základech. Ronnie zůstává s matkou v rodném New Yorku, otec se rozhodne odstěhovat do malého městečka v Georgii. Je profesionálním klavíristou a svůj nový život na venkově zasvětil snaze vytvořit umělecké dílo, které by bylo ozdobou místního kostela. Ronnie se i po třech letech od rozvodu svých rodičů cítí zraněná a podvedená, a tak se její matka rozhodne, že bude v nejlepším zájmu všech zúčastněných, když Veronika stráví léto se svým otcem. Ten se snaží znovu si vybudovat láskyplný vztah se svou dcerou, ale najít cestu k mladé rebelce není jednoduché. A tak vsadí na jedinou věc, která je spojuje, na hudbu. Během pobytu u otce se dívce dramaticky změní život - zamiluje se do Willa a dozvídá se, že otec je smrtelně nemocný... (TV Nova)

(více)

Recenze (220)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Aaron Zigman: 1. OneRepublic – “Tyrant” ,2. VHS or Beta – “Bring On The Comets” ,3. Eskimo Joe – “Setting Sun” ,4. Miley Cyrus – “When I Look At You” ,5. The Paper Raincoat – “Brooklyn Blurs” ,6. Ra Ra Riot – “Can You Tell” ,7. Jose Gonzales – “Down The Line” ,8. Iron & Wine – “Each Coming Night” ,9. Miley Cyrus – “I Hope You Find It” ,10. Maroon 5 – “She Will Be Loved” ,11. Alpha Rev – “New Morning” ,12. Edwin McCain – “Broke Down Hearted Wonderland” ,13. Allstar Weekend – “A Different Side of Me” ,14. Valora – “No Matter What” ,15. The Ravonettes – “Heart Of Stone” ,16. Aaron Zigman – “Steve’s Theme”, ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $62,950,384Tržby Celosvetovo $89,041,656Tržby za predaj DVD v USA $32,841,177 //počet predaných kusov 1,840,282║ ušlo to nakoniec, keby sa tam vynechalo trochu toho zbytočného balastu a dosadilo alebo rozvilo pár scén mohol byť aj slušný priemer /40%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

mam iba jednu otazku. kto dovolil Miley vstupit pred kameru? to dievca nevie hrat. pribeh pekny, tak ako vsetky Sparksovky, ale kazdy jeho film stoji a pada na hlavnych predstaviteloch a na chemii medzi nimi. A jedine stastie tohto filmu bolo, ze neslo ani tak o vztah dcera/priatel, ako o vztahy dcera/otec/brat. takze za tri, s prizmurenymi ocami a aj to iba za mojho milovaneho Grega. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od toho, jak famózní umí být příběhy z pera Nicholase Sparkse, je Poslední píseň příjemnou letní vzpomínkou. Na všechno veselé, smutné, nespravedlivé a cituplné. Všichni herci a hlavně Greg Kinnear táhnou místy až příliš sentimentální srdcebol všemi zákrutami a s větším odstupem je z téhle menší teenagerovské výpovědi až překvapivě pevné drama. Předloha pak může být jako tradičně velečtivou plačkou. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Až na přihlouplý a věčně nafučený výraz Miley Cyrus jsem si film užila. Bylo tu ale několik hodně naivních a přehnaných scén, které mě už pomale přestávají bavit. Děj je hodně předvídatelný, ale tvůrci opět vsadili na jistotu. Musím přiznat, že mám Miley už docela okoukanou a příště ji raději uvidím zase v něčem na způsob Hannah Montana. Její obsazení v tomhle filmu mě docela zarazilo, protože pak nechápu, kdo je cílovou skupinou. Film se tváří trochu jako teenage romantika, ale na desetiletou dívku může být dramatická část až moc. Zatleskat stejně musím..Greg Kinnear hrál totiž víc než dobře. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Hannah Montana příjemně překvapila., nicméně velkou zásluhu na tom má Greg Kinnear. Pokaždé, když se děj motal kolem něj, vrněl jsem blahem. Pokud se však dění stočilo k Miley Cyrus (vzhledem k faktu, že hraje hlavní roli, tak se děj kolem ní točil až přehnaně často), snažil jsem se vše na obrazovce překousnout. Ve výsledku musím poznamenat, že to nebylo úplně špatné. Sice byla Poslední píseň tak sladká, že celé Vánoční svátky už cukroví nechci ani vidět, na druhou stranu se to strávit dalo. Měl jsem díky Hannah Montaně obrovský strach, který se překvapivě ukázal jako zbytečný. Díky bohu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Australský hezoun a "produkt" Disneyho továrny na vymývání dětských mozků se sešli ve filmu plném klasického amerického klišé a toho nehezkého hraní na city. Než Liamovi někdo přihodí nějakou serióznější a jím dobře zvládnutou roli, bude se muset zatím potýkat s rolemi nudných, nezajímavých a charakterově zcela prázdných hochů. Ale hezky se na něj dívá a ani mi nevadil pohled na Miley, kterou bych však hned v začátku filmu nejradši pořádně proliskala. To, že se ze začátku ke Gregu Kinnearovi chovala jako drzý, nevychovaný pubertální fracek od ní moc hezké nebylo:) ()

castor 

všechny recenze uživatele

O sevřeném hrudníku se rozhodně mluvit nedá, ale jinak jo. Jednou za čas je holt potřeba strávit i něco podobně nemastně-neslaného. Uplakaná báchorka s odvážnou stopáží a v závěru i překvapivě pevnou dramatickou linkou těží zejména z výborně uvolněného Grega Kinneara. Když je na plátně on, tak i přes zbytečný balast, který filmu výrazně sráží vaz, divák okamžitě zbystří. Bez něho bych i ty slabé tři * hledal hodně obtížně. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vážně povedené. Kdo tenhle film film viděl a stejně dál tvrdí, že Miley Cyrus neumí hrát, má smůlu - nicméně my, kteří máme alespoň trochu citu pro objektivitu, to zkrátka uznat musíme. Děvče podalo opravdu dobrý výkon, a co bylo ještě lepší, nezastínil ho ani výborný Greg Kinnear. Vadil mi snad jedině Liam Hemsworth (to způsobila moje heterosexualita), ale i jeho loverboy se dal překousnout. Scénář Poslední písně není nijak objevný, už na začátku si vlastně můžete domyslet, jak film dopadne, ovšem právě díky hercům to tentokrát není až takové minus jako jindy. Bod snímku dávám určitě i za fakt, že ačkoliv se zkraje tváří jako prázdninové zaláskovaná limonáda, přemění se v dramátko plné opravdově vypadajících emocí. A s hezkou hudbou. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Filmy podle předlohy Nicholase Sparkse dokážou být opravdu famózní, ale tenhle mě opravdu zase tolik nenadchnul. Buď je to faktem, že hlavní roli hrála naprosto odpudivá Miley Cyrus, na jejíž obličej se nemůžu ani dívat, o jejích hereckých (ne)schopnostech se vůbec nedá mluvit. Nad vodou to pro mě držel jedině Liam Hemsworth. A jak se první půlka tak něják dala, tak ta druhá se naprosto otočila, vážnější příběh by mi nevadil, ale tady mi to vůbec nesedlo, protože jednak to hlavní "herečka" nedokázala zahrát a hlavně to bylo až příliš nahrané na emoce. Takže za mě nic moc, jen za toho Liama přidávám jednu navíc, takže 3* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Populární Miley Cyrus hraje problémovou dívku Veronicu pro všechny zvanou Ronnie, která se na léto nastěhuje se svým malým bráškou ke svému tátovi. Na sluncem zalité pláži potká svoji osudovou lásku, která mladé rebelce navždy změní její život. Z rebelky se stane nejhodnější holka na světě mávnutím kouzelného Hemsworthova prutu. Romantické drama z produkce Adama Shankmana mělo zpočátku našlápnuto k velice dojemnému milostnému příběhu, ale ke konci se příběh začal více věnovat nemocnému fotříkovi, než milostné dvojici, a to byla chyba. Gregu Kinnearovi role hodných a chápajících otců docela jdou a Miley Cyrus, když je pod vedením dobrého režiséra, v tomto případě režisérky, umí velice schopně hrát a chemie mezi ní a Liamem Hemsworthem nějaká byla, protože i v soukromí spolu tvoří pár. Jenže jsem si myslel, že na konci natáhne brka někdo z milostné dvojice a o chcíplého fotříka na raka se mně brečet nechtělo. Takže film v podstatě nic moc, i Miley tentokrát nebyla nijak zvláště sympatická. Film je natočený poněkud televizní formou, které se režisérka Robinson v převážné míře věnuje. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

No téda ! To bylo něco pro mě... romantika a drama pospolu, nejlepší kombinace... Za prvé mám ráda Miley Cyrus, ne díky Hannah Montanně, ale protože má hezké písničky a je mi sympatická. Tady to nebylo výjimkou, hrála velice přirozeně a to se mi líbilo... film měl krásné momenty, hezký příběh, nenudil, svižně plynul, Greg Kinnear skvělý, ostatní role jako malý chlapec nebo Will přidávaly na atmosféře a ta se tu dala krájet. Krásné, příjemné, přirozené, reálné, milé, kouzelné, dojemné, lehké.. Ač je to hrozná situace a nechtěla bych se v ní vyskytnout, protože vím, že bych neměla tu sílu to zvládnout, ale bylo to zfilmováno a podáno tak, že to ve mě něco zanechalo a to si myslím, je asi to nejlepší, co může film udělat. Musela jsem se poslední minuty držet, i když slza zkápla... Ano, je to doják, ano, je to romanťák, ale také je to život a film tohoto typu se mnou vždy zacloumá. Jelikož už mi dochází pozitivní slova a pořád mám sevřený hrudník, slova stačila. ()

boshke odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerná hrůzostrašná příšernost. Drtivá většina filmů zoufale nedokáže překvapit a drží se zažitých postupů a schémat, zde se mi však téměř zvedal kufr. Nucené prázdniny rebelky u nenáviděného otce, trocha ochranářství přírody, románek s místním beach boyem, rebelčina přeměna, konfrontace s bohatými rodiči plážového hejska, tragická nemoc rebelčina otce atd atd. Děs, běs, hrůza... 0% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Naroubované hollywoodské dialogy amerických teenagerů, kteří se chovají v rozpětí od pubertálních parchantů k vysoce vnímavým adolescentům. Nesmí chybět umírající rodič, zásadní uvědomění či patetický a nechutný závěr v kostele a usmíření s tím nejfajnovějším, nejinteligentnějším a.. jak jinak - nejvíc metrosexy klukem z celého města. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Sparksova instantní omáčka obsahuje všechny obvyklé žánrové ingredience, navíc se vaří podle tradičního hollywoodského receptu, takže tu vlastně není nic, co by překvapilo, nebo bylo na výsledném talíři umístěno jinde nebo jinak než je obvyklé. Přesto to bylo chutnější než jsem čekal. Vše bylo v rámci možností slušně podané, vyvážené a ochucené tak akorát. Greg Kinnear vytunil sympatie naplno, Miley naopak přestala naplno předstírat milou holku, a dohromady jim to takhle překvapivě dobře šlapalo. Byl to pro mě především příběh o vztahu otce a dcery, který pro mě byl z jistého důvodu nečekaně osobní a pocitově mnohem silnější než možná tvůrci vůbec doufali, že by mohl být. A protože jsem si ho dokázal prožít opravdu silně a naplno, nemám problém nasypat do hodnocení celé čtyři hvězdy. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Cílová skupina? Teenagerky? Ale co teda ta rakovina? Pokus o doják? Jediné uznání si zaslouží mladičký Jonah (Bobby Coleman) a kupodivu docela povedený dabing bez Libora Terše a multihlasů. Liam Hemsworth by se jistě uživil i jako pornoherec. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Film je to znesiteľný. Keďže však ide o sparksovku, určité veci už očakávate. Fajn je, že film drží teenagerskú romantickú linku v znesiteľných mantineloch a príbeh obsahuje zaujímavé motívy na pozadí. Herecké výkony sú fajn. Film neprináša nejaké silné emócie a len mierne vytŕča z priemeru, ale nepozerá sa naňho zle. Ak vám stačila romantika reznutá vážnejšími témami v štýle MILÝ JOHN alebo NAJDLHŠIA JAZDA, mali by ste sa baviť aj teraz. Ak chcete opäť niečo ako ZÁPSNÍK JEDNEJ LÁSKY, skúste radšej ČO S LÁSKOU... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama s prvky romance s Miley Cyrus v hlavní roli. Už tohle mluví za vše, ale i když to za zhlédnutí rozhodně nestojí, pokud k tomu budete donuceni, dá se to přežít. ()

Reklama

Reklama