Reklama

Reklama

Slavný? Díky internetu!

  • USA Butterflies

Obsahy(1)

Kdo není vidět na sociálních sítích či na videoserverech ala YouTube, jako by nebyl. Je to možná smutné, ale je to tak. Tytam jsou romantické doby, kdy umělci dostávali od svých fanynek papírová psaníčka kropená slzami a květinovým odérem. Dnes se sami a dobrovolně dávají sledovat tisíci příznivců na internetu. A nejen to – dnes je dokonce snadné se sám stát celebritou. Stačí originální nápad – ať už v kladném, či záporném smyslu slova – a trocha času. Příležitost má opravdu každý. Dnešní dokument se právě tomuto fenoménu věnuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Zajímavá časová kapsle/kabina, která dokáže člověka vrátit do let 2008-2009. Bohužel od nich už pár let uplynulo a docela klidně by se mohlo točit pokračování, kam YouTubeři došli. Otázkou zůstává, pro koho tento dokument je určen. Pro YT.com neznalou osobu by mohl být obsah matoucí, nezáživný a zejména pro Čechy nevhodný ke ztotožnění se. Pro zaběhlé YouTubery je zase film moc mělký, omílají se tam základní věci. Přesto bych ale dnešním YouTuberům film s radostí pustil, aby viděli, jak to kdysi vypadalo a že ani v současnosti to tak rozdílné není. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Pro YouTube spíše platí Warholových 15 minut slávy než skutečná dějinná sláva. YouTube přesně vystihuje jeho název – je to trubka, přes kterou videoinformace nezadržitelně teče kamsi do propadliště virtuálních dějin. S videi na YT je to podobné jako s knihami v knihovně – existují jen potud, pokud o nich někdo alespoň ví, že existují. ___ Dokument z dob rozkvětu YouTube o známých postavách jeho anglojazyčného prostředí, jejichž tvorba je přehlídkou průměrných lidských schopností. Jednoho z nich proslavila jeho kočka, druhou její pes, třetího jeho patka přes oči v kombinací s k nebi trčícím kšiltem a trocha zpěvu, čtvrtou parodie na společenské dění, pátá si udržela diváky dodnes zřejmě díky umění žonglovat a svému bezprostřednímu projevu. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

YouTube mám rád a často ho využívám, Naivita názorů mladé komunity z tohoto vcelku povedeného dokumentu a přehánění významu tohoto média ale bije do očí.... ()

Reklama

Reklama