Reklama

Reklama

Příběh věcí

  • USA The Story of Stuff
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 2007, 21 min

Režie:

Louis Fox

Scénář:

Annie Leonard

Hrají:

Annie Leonard

Kde se berou věci a proč jsou tak levné? Přednáška aktivistky Annie Leonard na téma konzumní společnost a její zdroje. (ybuko)

Recenze (17)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Sumarizovanie princípov tohto sveta, čo síce mnoho ľudí tvrdí, že vie už dávno, ale koná opak. No myslím, že mnoho ľuďom na tejto planéte je potrebné ukázať aj takto zjednodušenú formu, lebo si to neuvedomujú. Ak teda chcete nazývať väčšinu populácie "blbcami" a toto ako návod pre naivných, tak je to vaša vec, možno budete mať aj pravdu, to však nechcem riešiť. Je to pravda, čo tam vravela? Je! Ak si to potrebujete rozšíriť o ďalšie informácie, smelo do toho, dokumentov je veľa. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem, tohle vím i bez tohoto přiblblého dokumentu. Velice nudně, špatně a nezáživně natočené, pouze trapné kresby a jedna baba, která máchá rukama a dost leze na nervy. Dokument pro blbce co neznají mapu. Dal bych zpracování odpad, ale nemůžu pro aktuálnost. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

poutavý a vtipně udělaný dokumentíček na osvětlení tématu konzumní společnosti a brzké vyčerpanosti zdrojů planety Země, aneb další důkaz o tom, že to chce začít trošku přemýšlet o tom, co kupujeme a co si necháme namlouvat televizí. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Zjednodušená a po lopatě podaná příjemná agitka s ušlechtilými návrhy, které asi nepůjdou ihned realizovat. Stačí se podívat kolem sebe. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Přicházel jsem s velkým despektem, jak mě bude někdo poučovat o přehnaném konsumerismu dnešních dnů, ale nakonec jsem od dokumentu rád odcházel s poučením o přehnaném konsumerismu dnešních dnů... Animace není vůbec tak otravná jak se na první pohled zdá a přednášející Annie Leonard mile propojuje v celek znalosti, které jinak všichni máme z médií. Samozřejmě nic tento krátký dokumentík nezmění, ale vůbec nepobuřuje a neuráží. A hlavně - za dvacet minut nestihne nudit. 75 % ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Výborný minimalistický dokument nabitý informacemi pro všechny nezávisle přemýšlející lidi. Dokument představuje obecně známé problémy konzumní společnosti, avšak při jejich vysvětlování jde více do hloubky, než je obvyklé. Co mi připadalo asi nejzajímavější, byla informace, že "plánované zastarávání věcí", tedy praxe, kdy jsou všechny výrobky přizpůsobeny tomu, aby přestaly fungovat měsíc po záruční době, není paranoidní výmysl několika vtipálků, ale v 50. letech po dlouhé odborné diskuzi zavedený systém zajišťující neustávající ekonomický růst. Proto zcela souhlasím s průvodkyní dokumentem, že je nutné, a také možné s tím něco dělat. Stačí jen nekecat a začít. Dobrovolně každý sám u sebe, nátlakem i výše. You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one. I hope someday you'll join us, and the world will live as one. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Myšlenka dobrá, ale nepříjemná aktérka, přiblbý kresby a návod jak pro pitomce mi tenhle dokument dost znechutily. Každej ví, jak to na světě chodí. Ale dá se s tim v dnešní době něco dělat? Podle mě je pozdě a nikdo na to nemá čas. Bojování za planetu a přikurtování se ke stromu mi nájem nezaplatěj. Navíc mi ne všechny informace seděly. Možná se to někomu líbilo, mně teda moc ne. ()

Brasi 

všechny recenze uživatele

Část pravdy v balení pro blbce. Nakolik jsou uvedený numerický fakta a statistický hodnoty pravdivý, úplně posoudit nedokážu. Šest desetin populace západní civilizace si k mýmu hodnocení může přičíst tři hvězdy, protože pro ně to bude tak akorát (skromnej, nikterak zvlášť promyšlenej odhad - 6/10 se o to nestará, žije si svůj soukromej život, nad příčinami a důsledky se nezamýšlí; jejich maximem je provařená recyklace odpadů a "in" biopotraviny, 1/10 - yep, naddimenzováno - se se současným stavem věcí pokouší něco aktivně dělat, 2/10 - jsou si všeho dobře, či matně vědomi, ale nechtějí/"nemůžou" nad tím přemýšlet a platí pro ně v zásadě to stejné jako pro většinu a zbylá 1/10 je deprivovaná, na jakoukoliv změnu rezignovala...systém se nezmění. Asi doopravdy nezbejvá než počkat na nějakej kolosální průšvih.). Jdu se na spravení nálady kouknout na nějakej hezkej film. Nejlíp na nějakej, při kterym bylo spotřebovanýho co nejvíc materiálu. A hlavně tenhle komentář neberte smrtelně vážně. :) A teď fakt - doopravdy si někdo myslíte, že z toho reálně vede nějaká cesta ven? :) ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Nepřinesla nic moc novýho, ale je dobře, že někdo huláká, avšak nevěřím, že to bude mít nějakej výraznější efekt. ()

Franta 

všechny recenze uživatele

Hmmmm. Aha. Dobře. Přesně tohle jsem si říkal když jsem sledoval tenhle "dokument". Vlastně je to jedna veliká konspirační teorie, která má však pravdivé základy. To by se ještě dalo sledovat, jenže selhalo i zpracování. Animace je příšerná a dabing je ještě horší. Sledovat tento film je opravdu utrpení. Jednu hvězdičku dávám alespoň za ten zkreslený náhled do prohnilého světa obchodu. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Za všechno může vláda? Ne, za všechno můžeme my lidé.. Jen další smutný příběh, o tom, že budoucím generacím necháme jen problémy. Akorát vyloženě nejsem fanda podobných infantilních malůvek vysvětlující hutná témata.. ()

Reklama

Reklama