Reklama

Reklama

Váleční ptáci

(TV film)
  • Česko Hrozba z nebes (více)

Obsahy(1)

Koncem druhé světové války vede plukovník Toller skupinu pilotek na nebezpečnou misi, která má zmařit dodání tajné nepřátelské zbraně. Nad Tichým oceánem je ale zastihne smrtící bouře a havarují. Na ostrově, kde ztroskotali, musí bojovat o přežití nejen s malou posádkou japonských vojáků, ale i původními obyvateli ostrova – pravěkými ptakoještěry... (TV Prima)

(více)

Recenze (53)

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Kde brát slova? Tady nebyly polonahé modelky, které touží stát se hvězdami stříbrného plátna ani nic podobného, za co by šla dát jedna hvězdička. Váleční ptáci, ať se snaží navodit atmosféru druhé světové a smysluplné tajné operace jakkoliv, prostě nezvládají jakékoliv budování atmosféry a napětí. K tomu ještě tragické efekty, které se autoři snaží schovat převážně do noci. Rok výroby 1950? Ok, možná, ale dnes? Ani do té vtipné absurdity třeba Mega Shark vs. Giant Octopus tomu dost chybí. ()

igi B.

všechny recenze uživatele

Cituji (přibližně): "...Lejno, Lejno, vstávej Lejno, Lejno probuď se..." ... "...Je konec kapitáne..." Konec citace. (Upozornění igitátora - účastníci tohoto dialogu i mrtvola se střepem zaraženým v nadočnicovém oblouku jsou napudrované vyčančané vojandy během letu vstříc dobrodružství s >válečnými ptáky< ;o))) . . . Jak já >miluju< ten úžasnej toaletní dámsky rozněžněnej ukníkanej pražskočudláckej dablink... . . . Jo, po pětatřiceti minutách jsem to vypnul, páč jen těch lej(e)n je pravda na >čésertéčku< dnes a denně žumpky hupky hafo furt... %-[] - - - P.S. Předpokládám, že vidět tuhle kravinku na dvd s originální zvukovou(!) stopou s titulky a s původním formátem obrazu místo nové (nejen) šašskotelevizácké specilality výřezu z ořezu 1,85:1 –> 4:3 –> 16:9 bych blazeovaně nadělil d.m.s.n. zaslouženou jednu hvězdu, právě za ony čupr vojandy, jaké s vylízaností sobě danou k ulízání doopravdy jsou... ;oP - - - - - (Načato a nedozřeno 29.8.2011 na nočním >jebničkovým (k)análu< , veřejnosrádně proto nehovnoceno /127/, komensrář zde jako dvojace dvaadvacátý - 29.8.2011) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Mínius triky, samozřejmě, ale jinak naprostá pohoda. The Sci-Fi Channel sice nemá rozpočet, ale drama a dobrodružství má výborné. A navíc jsem si rozšířila obzor o převozních pilotkách za WWII. ()

castor odpad!

všechny recenze uživatele

Se sklenkou něčeho ostřejšího to šlo – sledovat. Tohle má s filmařinou společné asi jako smažák s gastronomií. Právě díky alkoholu jsem si nemusel sám před sebou obhajovat, proč na to vlastně koukám. Koho to tam máme tentokrát? Pravěké ptakoještěry? Nejvíc mě bavili načančané modelky, které jdou do boje zásadně s načesanými vlasy a bezvadnou rtěnkou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Slíbila jsem, že umřu v posteli Clarka Gable, a ten slib neporuším." Tak samozřejmě je to ptákovina, což musí divák očekávat. Akorát ptáci jsou podivní okřídlení dinosauři, co nemají s pterodaktyly nic společného, což je stejně jedno. Američani, Japonci, příšery a tajemný náklad. Navrch družstvo pilotek s nesmývatelným makeupem, co dá vzpomenout na Goldfingera. Plukovník vypadá inteligentně až do epizody s barely, většina účastníků se stává často i dobrovolně potravou. „To je za Hoodsii! Uáááááá!!" Levné triky mi nevadí, že jsou pixelová letadla, budiž, ale kouř z ohně? To je trapné... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vskutku pekelná záležitost. SPOILER! Parta armádních kočiček převáží bojujícím americkým jednotkám v Pacifiku B - 29 Superforttress s atomovkou na palubě. Už jen tohle je fakt dobré :-) Cestou je nad jedním z atolů cosi napadne a oni nouzově přistanou na ostrově ovládaném jak mariňáky, tak Japíky. Ti mezitím při kopání bunkru najdou hnízda pterodaktylů, čímž je naserou a začnou být jimi zobáni. Kočičky mezitím chtějí spravit B29 z toho co najdou na ostrově. Naštěstí najdou opuštěné japonské letiště se Zery a tak je z čeho opravovat americké motory :-) Některá si vypůjčí (jsou přece pilotky) a letí s nimi na obhlídku. Narazí ale na hejno pterodaktylů či co to je a tak dojde k leteckým soubojům Zer s obludami... I hrdí Japonci nakonec pochopí při střetu s Amíky, že nejlepčí bude spolupracovat, jinak budou všici sezobáni... S pomocí japonských součástek a vojáků zprovozní po vzoru MacGyvera B29 a prchnou z ostrova. Ještěři je ale nechtějí nechat odejít a tak zažijeme letecký souboj superpevnosti s pterosaury. Vše skončí svrhnutím atomovky na ostrovní Jurský park. KONEC SPOILERU. No co dodat. Námět sám je vskutku originální. Herecké výkony děsné, dialogy také (viděno navíc ve slovenském dabingu), američtí vojáci jsou v džungli čistí a vyvonění... Digitální zpracování oblud i letadel jakž takž ujde. Hodnotím kladně věrné uniformy jak Japíků tak US jednotek, včetně jednoho náklaďáku GMC. To mne u béčka překvapilo. A i ta B29 potěšila, tenhle stroj se ve filmech moc nevídá. Jinak je to samozřejmě na odpad. Za tu zábavu však dávám jednu hvězdu. * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nejhorší. Tajná operace na převoz přísně tajného nákladu na sklonku druhé svétové války vedená plukovníkem Brianem Krausem a sličnou pilotkou Jamie Elle Mann skončí nouzovým přistáním letounu na zdánlivě pustém tropickém ostrově. K překvapení všech se tady nalézá nejen zubožená nepřátelská jednotka japonských vojáků, ale také početné hejno dravých létajících prehistorických potvor. Slabá televizní režie kazí výsledný dojem filmu asi nejvíc, protože nápady film má a skromné digitální efekty nepůsobí na televizní film špatně, ale bez pořádného napětí a pořádných hororových scén nelze natočit pořádný horor. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Syfy dokáže natočit zábavná béčka které člověka mají jen a jen bavit a u mě to funguje dokonale, Ice road terror byl fajn film, Troglodyte byl výbornej film a určitě bych jich vyjmenoval daleko víc. Ale Syfy dokáže natočit taky pěkný průjmy které nejsou nijak zajímavé. Mezi ně patří i tenhle film, který není ani nijak zábavný ani moc dobrý, vůbec hlavně nechápu proč to tvůrci daly do obdobý druhé světové. Za prvé všechno vybavení co se ve filmu objevilo bylo strašně nevěrohodné a celé to díky tomu vypadalo strašně levné. Efekty nebyli nic extra a tak jediné co mě udrželo film dokoukat byly akční sekvence kterých nebylo moc ale slušně odsejpali. průměrný film ze Syfy na který rychle zapomenu a už si ho asi nepustím. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Buchty ve stíhačkách vs prehistorcký plazy. Tento film mi připomíná podobné projekty z 50. let, neskutečně šílený nápady, špatné herecké výkony, nepříliš vysoké rozpočty, fádní režie, etc. Bohužel není z 50. let, takže nezafunguje nostalgie ke "klasice", samo že triky jsou lepší, než jaký by vypotili tehdejší tvůrci, přesto ani teďka to není bůhví jaký zázrak, akorát tak do slušnější gamesy. Lovů taky na rozhazování nebylo, tudíž jsme než letecké souboje nuceni sledovat, jak se bandu přeživších ztroskotaných amíků, snaží přechcat tlupa rákosníků. Ale na slibovanou atrakci z přebalu filmu, přesto dvakrát dojde a není to špatné, prostě blbiny, o kterých sníme, ale radši je nikomu neříkáme, aby nás neměli za naprostý magory. Škoda jen nudné hudby, blbých herců, papudenklových kulis (ty se však k podobným filmům hodí) a ruský dabing je taky něco. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmů s válečnou hororovou tématikou není zrovna mnoho, pokud jste však příznivci tohoto mixu, porozhlédněte se rozhodně někde jinde. Tento scifi hororový kousek z dílny společnosti Syfy vám moc kvalitní podívané vskutku nenabídne. Především zde nehledejte nějakou logiku ve scénáři ani dobré speciální efekty, ale tak to vám snad ani nemusím říkat. Pro ženskou rovnoprávnost zde máme pětici sličných dam – posádku nejmodernějšího bombardéru, s jejich úděsnými účesy, několik vojáků a plukovníka, který hlídají tajný náklad a hrstku japonských vojáků, kteří přežili prvotní masakr na ostrově. Scénárista však byl jasně nejslabším článkem na celém tomto výtvoru. Hromada nelogických situací, rozhodování, trocha té romantiky a hlavně fakt, že v jedné jeskyni dřímaly stovky vajec prehistorických ptakoještěrů, ze kterých se najednou vyklubalo obrovské hejno obřích zabijáků. Pro velkou parádu tu máme množství jejich útoků, z nichž se však většina nedá označit ani za „směšné“. Především pak ty odehrávající se na zemi. Ty vzdušné na tom byli o trošku lépe, ale kolikrát zazní během komunikace dam ono „přepínám“, jsem se neodvážil ani spočítat. Bohužel celková atmosféra byla dosti suchá, nějaké napětí aby tu člověk pohledal a těch několik rádoby emočních momentů (smrtí některých postav), to prostě nemělo šanci zachránit, stejně jako atraktivita některých ženských hrdinek. Váleční ptáci tak prostě nejsou ničím jiným než podprůměrným céčkovým televizním brakem. S rozpočtem milión a půl samozřejmě nelze očekávat žádné zázraky, nicméně tady bylo špatně skoro všechno. 30% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímky takéhoto druhu milujem. Dobový dobrodružný príbeh s fantasy prvkami. Tajomný ostrov, záhadné živočíchy, ostrieľaný hrdinovia, krásne ženy. Lenže...lenže to by v tomto prípade musel film kompletne vymeniť minimálne scenáristu a režiséra, ktorý to tu takmer dokonalo zhovadil. Formálna stránka totižto nestojí za reč. ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

To měl být žert? Já jsem nevěděla, jestli se mám smát nebo brečet. Je vůbec možné, že podobné snímky se točí i dnes. Námět bych brala jako počítačovou hru, při ní by byla alespoň nějaká zábava. Z lovu pterodaktyla v zeru by se dalo vykřesat trošku adrenalinu a režisér by mohl posloužit jako velmi vhodná návnada. ()

vegetol.mp odpad!

všechny recenze uživatele

Na papíře to vypadá dobře. Béčko ve stylu 50-tých let, střílení, prehistorický draci, atomovka... Výsledek je ovšem fakt strááášnej. Největší urážkou jsou čtyři hlavní hrdinky, vojandy, který nejen že jsou naprosto nesympatický, ale jejich přechytralá velitelka vůbec neví jakou má šarži a neustále polemizuje se svým velícím důstojníkem. Člověk až žasne, jak to mohla taková sebevědomá a neukázněná kráva dotáhnout v armádě tak daleko. Jinak triky naprosto otřesný, dialogy děsivý, režie neexistující, hrdinky nesympatický a mimo Krause co hrál ve Sleepwalkers, tu nikdo neví, co hraní vůbec je. Jo a abych nezapomněl, makeup hlavních hrdinek je asi vytetovanej, protože se za celej film naprosto nezmění. Mám rád filmy co jsou tak špatný, až jsou dobrý. A tenhle by do té kategorie možná i spadat mohl, nebýt těch krav, co si hrajou na vojandy. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Aj na TV produkciu hodne slabé.V dnešnej dobe by sa to už nemalo stavať.Keby to boli 50.roky,tak to by bolo iné,aj za štyri.Scenár úplne biedny,ešte aj deti v škole by napísali lepší.Zvláštne na filme je,že ženy-pilotky majú stále červené pery od ružu a dokonalé účesy zo 40.rokov.Po toľkých dňoch a stále upravené.Podpriemerný a nie veľmi záživný film. ()

Joe321 odpad!

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy se všema možnýma potvorama potřebují buď céčkového matadora v hlavní roli nebo babu v těsnym tričku. Nejlépe oboje. Navíc se musí správně vybalancovat vážnost až vtipnost, což už je pomalu umění. Váleční ptáci nezvládli ani jedno. ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Někoho napadlo, že by bylo fajn postavit proti sobě letadla a ptakoještěry velikosti letadla, ovšem bez výzbroje a s minimozky, jež nic nevymyslí. Pilotovat budou holky, které se stydí svléknout, takže koukáme na jejich hlavy. Do vzduchu jdou bojovat zásadně s bezvadnou rtěnkou. Mohlo to být krátké video na Youtube, ale bohužel je z tohoto nápadu film, zavánějící těžkou amatéřinou. ()

Fallen_One odpad!

všechny recenze uživatele

Režisér zaspal 60 let. Tohle dnes už nikoho nebere. Vlastně nechápu, proč tohle kdo točil. Už to tu xkrát bylo viz Pterodaktyl a Raptor Island. A děj? Bože...škoda slov. ()

Reklama

Reklama