Reklama

Reklama

Ben Singer (Matthew Broderick) je neúspěšný dětský písničkář, čerstvě nezaměstnaný korektor a taky táta dcerky, kterou vídá každý druhý víkend. Ben, který ve svém životě svádí boj snad na všech frontách, nachází útěchu v osamělém kouření marihuany a pravidelných šachových partiích se svým inteligentním a tvrdohlavým senegalským spolubydlícím Ibouem. Když Iboua náhle skolí nemoc a necitlivý pracovník magistrátu jen zhoršuje Benovu naléhavou situaci, jeho pesimistický pohled na svět zdánlivě dostane jednoznačné opodstatnění. Benův život se však začne obracet k lepšímu s příjezdem Ibouovy nádherné a sexy sestry Khadi, která se nastěhuje do jejich bytu. Když Ben začne z pustošení krásných věcí kolem sebe vinit svůj cynismus, uvědomí si, že všechno je jen otázkou úhlu pohledu. (Cinemax)

(více)

Recenze (3)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Vždyť Matthew Broderick má navíc. Po Godzille jako by se po něm chvílemi slehla zem. Střídá hostování v televizi s menšími projekty a když už se objeví v nějakém ambicióznějším projektu, tak jen ve snadno zapomenutelné roli. Wonderful World patří do té druhé kategorie - malý, nezávislý film, který se otírá o dnešní zkaženou společnost. Hlavní hrdina je stejně jako většina filmu pln negativity, pesimismu a beznaděje. Ukazuje svět tak, jak to v něm nejspíš opravdu chodí (najdou se výjimky) a seznamuje s ním nejen svou dceru, ale také diváky. Sanna Lathan nepůsobí bůh ví jak přesvědčivě (hlavně přízvuk jsem jí nežral), ale dobře se na ní kouká. Vrcholem snímku pro mě bylo předvádění exotického tance, kdy jsem na jedinou chvíli zapomněl (stejně jako všichni ve scéně zúčastnění) na onen negativismus a pesimismus. Nebylo to špatné, ale bohužel Wonderful World nijak z řady nevybočil, ba ani na chvíli. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Ten film je strašná blbost. Jediné, co mě na tom potěšilo, bylo zjištění, že Matthew Broderick pořád hraje, neviděl jsem ho v ničem roky, desetiletí. To, co hraje v tom filmu, je něco nereálného, takový člověk prostě neexistuje a pokud ano, tak to má fakt v životě těžké. Ten film nemá jinak nic, i to poselství, o které se snaží, se rozplyne v nenávratnu. ()

Reklama

Reklama