Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po filmech Sladký život a 8 1/2 se opět sešli režisér Federico Fellini a jeho herec, Marcello Mastroianni. Také ženy z titulu nového společného díla patří k Felliniho oblíbeným motivům: ženy všech podob, povah, tvarů, ženy staré i mladé, sebevědomě agresivní i naivně nevinné, mateřské typy i moderní emancipované... I když Město žen je spíš než o ženách o mužích, lépe řečeno o jednom z nich. Sukničkář Snaporaz koketuje ve vlaku s neznámou kráskou. Při jejím pronásledování se ocitne v hotelu, kde právě probíhá kongres feministek. Snaporaz se stává objektem jejich zájmu a vášní - a najednou toho je moc i na vyhlášeného záletníka. Snaporaz se snaží uprchnout a dostane se do vily doktora Katzoneho, jenž právě oslavuje svou desetitisící milenku - ale ani tady nenajde uprchlík definitivní záchranu.
Mnohem více než dějem však Město žen zaujme způsobem vyprávění. Celý film je obrovským ohňostrojem obrazů a asociací, stejně jako citací z jiných Felliniho snímků. Satira se mísí s fantasknem a Snaporaz alias Fellini alias muž jako takový klopýtá svými bizarními představami a vzpomínkami. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Pierre700

Pierre700 (hodnocení, recenze)

 Filmy kde hrá Marcello Mastroianni mám celkom rád, ale toto je pre mňa ten najhorší z nich. Mizéria a priam odpad. 

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Všechny ženy jsou krásné. Některé jsou více krásné, některé jsou méně krásné... ;oP

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

Asi by se sluselo dodat, ze napodruhe jsem byl i timto filmem naprosto okouzlen, a jeho nizke hodnoceni povazuji za dan za minutaz a absenci sexu, coz pro mnoheho divaka pod podobnym nazvem znamena jasne zklamani :o)))

PX

PX (hodnocení, recenze)

Tak zatím jediný Federicův film, který si ode mě zasloužil 5 hvězdiček! Rozhodně mám raději Stanleyho Kubricka a Woodyho Allena. Hell Boy: popcorňákům jako ty bych zakázal koukat na filmový klub ČT2!

ondrech

ondrech (hodnocení, recenze)

I na felliniho příliš perverzní fikce, ale stojí to za to, při Římu a tomhle jsem chvílemi na to čuměl a říkal si, kde končífilm a začíná sen. Moc dobré, líbí se mi složité filmy, které tak trochu neřeší smysl a prostředí, kde se odehrávají.

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

Ja jsem tento film videl kdyz mi bylo asi patnact, a moc se mi libil. Aspon prvni hodinu. Pak jsem zacal mit pocit, ze to snad nikdy neskonci. Pamatuju si ale uz jen vlak, scenu s koleckovymi bruslemi, celkovou atmosferu, a spoustu bab. Rad bych to videl podruhe...

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

i když možná bych měl uposlechnout svůj komentář k Amarcordu...

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Silas: Já hlavně doufám, že mi to bude umožněno v klidu sledovat, náhodou věřím v kvalitu filmu víc než kdy jindy...

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

Dan9K: Těším se na poučný komentář...(vím, ode mě už otřepaná fráze, ale myslím to vážně)

woody

woody (hodnocení, recenze)

140 minut a opovrhovaný Fellini - doufám, že to pro tebe skončí špatně (černohumorník)

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Felliniho film, který není uznáván? Hm, to je něco pro mě :-)

Reklama

Reklama