Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Recenze (765)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Takovej milej a příjemnej příběh o dětské lásce. Nic moc extra se sice neděje, ale stejně to donutí přihlouple se usmívat a řikat si, něco z toho jsem třeba i zažil. Ten film je totiž plnej optimismu a světla. Navíc hlavní dvojice jsou velký sympaťáci, proto hodnotím takhle vysoko. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Pastelové barvičky, kam se podíváš a roztomilkatost z toho teče po hektolitrech, takže člověka celou dobu brní zuby, ale když se chce nechat na chvíli dojmout a zapomenout, že ne všechno se v životě tak krásně třpytí, poslouží Flipped na výbornou. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Objektivně vzato, tento film není pětihvězdičkový. Námět není nijak zvlášť originální, technicky, tj. zvuk, kamera..., je průměrný, herci jsou tak na čtyři hvězdy... . No jo, jenže na tom vůbec nezáleží. Takto se všechny filmy hodnotit nedají. Vlastně nejen filmy, ale třeba také lidi. Někteří mají pěkný dům, udržovanou zahrádku a tváří se příjemně tak jako Loskiovi a přesto... . Tento film je "cibulin". Má několik vrstev a je jen na vás, kolik jich odkryjete. Pro někoho je to pohodový, jednoduchý film na ukrácení večera. No a jiní "loupači", si s přemýšlením o něm vystačí i pár dní. Má mě rád, nemá mě rád, vám to totiž umožní. Zlehka se otře například o to, jaký vliv má prostředí/rodina na charakter člověka, proč jsou někteří lidé tak záštiplní, proč je někdy pro mladého kluka/holku tak složité porozumět holce/klukovi, jak moc křehké můžou vztahy být, jak je důležité nenechat se "znormalizovat"... . Je tam toho opravdu hodně a já už teď vím, že tento fim ještě párkrát uvidím. Ne proto, že by byl nějak složitý a já něco nestihnul pobrat. Podívám se na něj proto, aby mi připoměl ty důležité věci, které člověk pozapoměl. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Hrozně příjemný film se zajímavým i zároveň obyčejným příběhem. Vyprávění z obou pohledů, jak od Juli i Bryce, bylo takové obhacení, které mě definitivně utvrdilo v tom, že si film zaslouží plný počet. I po skončení filmu ten pohodový pocit ještě přetrvává.. Zavzpomínejte si na svou první lásku.. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Sikovne odvypraveny pribeh jedne detske lasky z pohledu jak Juli, tak Bryceho. Juli Baker, kterou zdatne ztvarnila Madeline Carroll byla velmi sympaticka postava a divak ji nemuze nefandit. Oproti Bryce, ktery vyhazoval vajicka do popelnice (zvlast dnes by ho u nas lidi zlyncovali:-)) ci nerozeznal slepici od kohouta moc kladnych bodu neziskal. Zajimave jsou i vedlejsi postavy, snimek ma vtip a pres svou prostou dejovou linii dokaze zaujmout. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající feel good film. O romanci dětí základní školou ještě povinných a jejich pohledu na věc. To co mě na tomto filmu nejvíce bavilo byl náhled na danou situaci z obou úhlů a porovnání tak mužského a ženského pohledu. Žádná citování vydíračka, jen prostě film, který vám dokonale dokáže zlepšit náladu a pobavit během příjemné stopáže. Reiner prostě umí. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě banální příběh se může prezentovat pomíjivou, leč dojemnou svěžestí a okouzlující naivitou dětství stejně jako racionální a trochu žlučovitou skepsí, pramenící z nashromážděných zkušeností dospělého věku - disponuje taktéž shovívavou, laskavou moudrostí, která bohužel není dána každému (krom toho se mi chce uštěpačně dodat, že může být taktéž pomíjivá). Vyvolil si velice neotřelou a velice přitažlivou formu vyprávění, neboť se rozhodl pozorovat a vyhodnocovat jednotlivé události střídavě očima Juli i Bryceho - s úsměvem plným pochopení vás úslužně provede jejich dětstvím i dospíváním, aby vás seznámil s mužským a ženským náhledem na svět ... a aby vám přiblížil starou známou pravdu, že je velice těžké nebýt srab (a to prakticky v každém věku). ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Příjemná a trochu jinak poskládaná romanťárna. Poměrně jednoduchý příběh je poskládaný tak hezky zajímavě a hlavně z pohledu obou protagonistů. Moc hezky zvolené obsazení. Příjemný film, který vypadá prostě tak uvěřitelně a přirozeně. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Toto je nádherne spracovaný a špeciálny film, ktorý vás zahalí do takej vrúcnosti, humoru a ľudskosti, že si budete priať, aby príbehy ako tento neboli také zriedkavé. 8,5/10 ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svěží a příjemné dílko. Filmů o zamilovanosti je bezpočet, ale o té čisté a bezprostřední, mezi klukem a holkou, kteří mají do dospělosti ještě dost času, je jich pomálu. O to víc jsem si užil tento. Seděl mi styl vyprávění, líbila se mi retro atmosféra, zamlouvala se mi hudba a oceňuji i herecké obsazení. Nedokážu teď říct, jestli bych to chtěl vidět znovu, nicméně za tohle první shlédnutí jsem velice rád. 90 % Oblíbená část- Bryceova výmluva ohledně zírání na Juli při chemii ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Příjemný, milý film. Potěšil, pohladil, zahřál u srdce :) Nic víc a nic míň, přesně to, co jsem chtěla na dnešní večer. Žádná dramata a emoční kolotoče. Takové příjemné plynutí. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

i po druhem shlednuti davam 4hvezdy..skvele vymyslene,pohleedy dvou lidi, scenka s vajickama byla dost smutna..pekne zakonceni.. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o prvních láskách, dokáží mě vrátit zpět do těch dob dospívání, kdy člověk prožíval stejné věci. Tady jsou sympatičtí hlavní představitelé, fungující atmosféra filmu a hlavně jistá poetičnost, která je částečně dána i těmi 60. lety v Americe, kdy se děj odehrává. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Co půjdu si za chvíli lehnout, tak si pustím film na 20 minut a zbytek dokoukám jindy. Můj celkem obvyklý postup, ale už po prvních minutách mi bylo jasné, že tentokrát budu muset své rozhodnut změnit. Odtrhnout se od tohoto filmu prostě nebylo možné a i únava se vytratila někam do prázdna :) Není to žádný překvapivý příběh, nic šokujícího, co vás naprosto vytrhne. Ale má své silné kouzlo, které aspoň mě plně očarovalo. Krása :) ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Připomínalo mi to trochu ty kolující maily, kde je ukázáno co si myslí žena a co muž. Tady je to obdobné. Celé se to odehrává z jednotlivých pohledů na situaci v podání dětských hvězd a je zajímavé sledovat, jak každá osoba bere svou situaci mírně odlišným způsobem. Určitě to ve vás zanechá příjemný pocit a já ani nevím proč nedávám plný počet. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Velice dobře sledovatelný příběh o dětské lásce vyprávěný ze dvou úhlů pohledu, zasazený do 60's s příjemným dobovým soundtrackem a sympatickými herci. Uteklo to jako voda. 4* ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnější a nejupřímnějších romantických příběhů, které kdo kdy natočil a já měla možnost je vidět. Snímek nevypráví jen o tom, jak je těžké si uvědomit, že to co hledáme, máme celou dobu přímo pod nosem, ale hlavně o tom, proč je tak těžké "najít" jeden druhého. Jednoduchý příběh, plný obyčejných lidí a všedních problémů v sobě má neuvěřitelnou lehkost, která už je tak nějak dávno pryč... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pohodový a poklidný snímek o přátelství (lásce) dvou nedospělých lidí z (zřejmě) amerického venkova. Pohodička na sváteční večer. ()

Reklama

Reklama