Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Recenze (765)

RickyFitts 

všechny recenze uživatele

Reinerovi se musí uznat, že nepodléhá moderním trendům, ten film je tak kouzelně oldschool a přitom nevím, proč by takový být neměl; atmosféra, herci (!), všechno sedí, forma scénáře originální... nic to ale nemění na tom, že za devadesát minut se toho moc stát nestihne (zvlášť, když je tam všechno dvakrát, že jo) a chvilkama se obrázky pohybujou pro mě už příliš daleko za hranicí kýče ()

Procker 

všechny recenze uživatele

A víte co? Já tomu tu pětku dám. Už dlouho jsem se u filmu necítil v takové pohodě. S úsměvem na tváří a s něžností a pochopením v očích. Dětské lásky jsou jednou z částí každého lidského života a bylo krásné ještě jednou tento příběh prožít v očích dvou mladých lidí, kteří si i přes různá období dospívání a nesouladu uvědomí, že se hodí jeden k druhému :) ()

jandula00 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi pojetí příběhu ze dvou pohledů, protože to vlastně podtrhuje fakt, že každý vnímá filmy, a nejen ty, odlišně. Zasazení děje do šedesátých let bylo také příjemné, navíc doprovázené dobrou hudbou. Na druhou stranu mi chybělo dotažení vedlejších postav, kdy třeba z postavy otce Bryce mohlo být vytřískáno daleko víc. Možná bych vynechala některou ze zápletek a protáhla a vyzdvihla jiné, protože občas mi příběh přišel uspěchaný. Celkově jsem nebyla zklamaná, ale ani nijak extra nadšená.. ()

sandinista 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka. Holka, co chce už od dětství jednoho kluka. Ten se brání zuby nehty, ale nakonec svodům podlehne. Emerika 50. a hlavně 60. let. 720p ()

heihatchi 

všechny recenze uživatele

Tak zvolený způsob vyprávění mě dostal hned jak se to poprvé otočilo. Prostě svěží, příjemné, hravé. K tomu skvělé výkony dětských hrdinů. Tohle bych do Roba neřekl :) ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Jedná se o velmi příjemný a milý film, za kterým je silně znát literární předloha. Jen mi trochu přijde, že nebýt film natočen v retro, kvalit těchto by nedosáhl. Možná se současný film hledá a tak se musí uchylovat k retro a předlohám, neb chybí čas a peníze na kvalitní scénáře. Ale zpět, film velmi povedený, no trochu zbaběle se drží při zemi (stylem mi to tak připomínalo Pravidla moštárny), a domnívám se tak, že se v paměti příliš dlouho nezdrží, což je jediný důvod za snížené hodnocení. Prostě velmi dobře odvedené řemeslo, jen něco tomu chybí... ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nedokázal poznat, která si to o mě myslela .... Proto jsem ve svém životním příběhu zůstal sám .... Smutná pravda od narození smutného kluka, muže, pána nakonec i dědka .... Někdy mám dojem, že moc přemýšlet je často jen na škodu ... Hezký film - hezký příběh - hezcí protagonisté ... hezké 4 * ()

fionael 

všechny recenze uživatele

Chytil mě a už mě nepustil. Film plný pohlazení, ukazující, jak odlišně můžeme vnímat náš svět. Také barevný film, co připomene, že kouzelné brýle na nose může mít každý...když bude chtít...a jinak s nadsázkou a mile předvedené kotrmelce první lásky, která může změnit chování člověka stokrát dřív než školní ústav:). Jen bych vynechala některé vracející se pasáže, občas brzdily rozjetý děj. I tak za 5*. ()

J. T. Kirk 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý film, i když tento žánr zrovna nemusím. To jsou ty mezilidské vztahy, každý stále něco naznačuje a nikdo nic neví. Co se týká Madeline a Callana, tak to zahrály dobře a doufám, že z nich budou dobří herci. Celé je to docela zajímavě natočené a to tak, že chvilku vypráví jeden a pak ten druhý a každý z nich to bral úplně jinak. Chvilkama to bylo i docela vtipné, takže si myslím, že účel to splnilo. Pokud má někdo rád tento filmový žánr, tak jenom doporučuju. ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Je to o dětech a přitom se dá perfektně aplikovat i na problémy zamilovanosti dospělých. Jen škoda, že to nejde moc do hloubky, ale na druhou stranu věřím tomu, že si to rád zopakuju, pokud budu mít náladu na bodě nula. Ten film je totiž veskrze pozitivní, podmanivý a hřejivý. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ja osobne mám rád filmy, ktoré dokážu diváka očariť svojou originálnou myšlienkou a jednoduchým príbehom. Film od režiséra Roba Reinera je presne taký. Má nádhernú atmosféru, hudba a práca kameramana je dokonale synchrónna. Samozrejme ten, kto sa rozhodne a podíva sa na film, tak môže vidieť aj niekoľko skvelých hereckých výkonov (Madeline Caroll, Aidan Quinn, Penelope Ann Miller). Film, ktorý odporúčam všetkým fanúšikom čistej a nežnej lásky, ktorá môže prísť práve v tej chvíli, keď to čakáme najmenej. Osobné hodnotenie: 92% (*****) ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Lidské myšlenky a skutky jsou kolikrát tak odlišné. Častokrát žijeme s tím, že řeč těla přesně vyjadřuje to, co má člověk uvnitř, na co myslí. Častokrát tomu tak ale není. Častokrát je tomu jinak. Jak ostatně bylo řečeno ve filmu, vše můžeme rozdělit na části, ale můžeme to také považovat za jeden celek. Ten pak mnohokráte znamená něco více nebo méně, než součet jednotlivých částí. Dalo by se to aplikovat i na lidské jedince. Když je jeden svůj, druhý také svůj, dohromady mohou být bráni jako celek. Záleží však dosti na úhlu pohledu, jak onen celek vypadá - jestli je více, či méně, než obyčejný součet dvou částí. Málokdo teď asi pochopí mé myšlenkové pochody a teorie. A i o tom tenhle film byl. Ale nejen o tom. Jestli tvůrci nekladli důraz také na mezilidskou komunikaci a její důležitost, tak na co? Na co víc? Celý film tak nějak pomalu a příjemně plyne, vyprávění je až řekl bych lidské, nic ve snímku není nikterak zarážející (až na otce Juli, jehož minulost je z mého pohledu opředena tajemstvími a nejasnostmi). Jediné, co mě od klidné podívané vyrušilo, byla moje ruka, kterou jsem si musel setřít slzy z tváře při závěrečné scéně. PS: Hlavní hrdince bylo v době natáčení pouze 14 let??? Cože??? Tak to poklona uctivá!!! ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Má mě rád, nemá mě rád aneb první zamilovanost. Všichni si vzpomínáme, že?. Zde je na dění nahlíženo ze dvou retrospektiv, nejprve sledujeme část příběhu, tak jak jej vidí Bryce, poté se přeneseme zpět a na děj je pohlíženo očima July. Postup je to zajímavý a jsem rád, že se ho režisér ponechal po celých 90 minut, neboť takto pojatý koncept, filmu nebývale prospívá a po celou dobu nenudí a je pořád na co koukat. Co se mi mane na mysl, je dle mého výstižné pojmování - příjemně obyčejný příběh, který vyzdvihuje lidskou osobnost a přirozenost nad krásným avšak prázdným zevnějškem...proto palec nahoru... ()

kika771 

všechny recenze uživatele

Film, který si vás získá. Pořádně ani nevíte proč... možná díky té roztomilé dětské naivitě... možná, protože každý z nás něčím podobným prošel (a rád na to zavzpomíná) nebo možná prostě proto, jak příjemně působí. Jednoduše... mohl klidně trvat déle a vůbec by mi to nevadilo ;) ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

tak už vím jak se jmenují mé oblíbené stromy na nábřeží HK :-) Sice netuším proč to posadili do minulosti, ale to je docela jedno. Asi kvůli předsudkům, což mělo být vtipné, každopádně sbližování se z dvou pohledů bylo docela zábavné. I se sázením platanu. (po 3 letech sem hvězdu přidal) ()

Reklama

Reklama