Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Recenze (765)

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem kolem toho chodil, až jsem si to nakonec pustil. A rozhodně nelituju. Je to pohodové, milé, romantické retro, které vás rozhodně potěší. Tak sakra nečekejte a zmáčkněte na svém přehrávači PLAY. - 80 % ()

studo 

všechny recenze uživatele

Filmov s deťmi je pomenej a aj keď nejaké prídu, väčšinou sú deti absolútne mimo a ich herectvo je asi také príjemné ako trieska v riti. Na toto sa však dalo pozerať, hlavní dvaja predstavitelia boli neokukaní a spôsob rozprávania z oboch pohľadov bol geniálny. Feeling tých rokov minulých tu bolo nádherne cítiť, vedľajšie postavy boli vykreslené tak akurát a scenár bol nádherne vyšperkovaný... ()

kacirek_ 

všechny recenze uživatele

Příjemná dětská love story na námět první pusy na jedno podzimní odpoledne, příběh potěší a zahřeje. Moc se mi líbilo zpracování dvou prolínajících se pohledů chlapeckého a dívčího, ovšem na víc hvězdiček mi v tom něco chybělo. Ach jo, že my ženský se od těch chlapů necháme vždycky ukecat.....Ale díky filmu jsem dostala chuť na pivo Platan:-) ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodovy filmik - najma 'flipped' styl rozpravania je paradny, neviem ci som uz taketo nieco videl, fakt cool. Cele je to take trochu televizne ale srsi z toho pohoda, je to vtipne a aj romantikuš :) Nice, 8/10 [#11/2012, rip] ()

boul 

všechny recenze uživatele

příjemný, pěkně natočený a procítěně zahraný americký snímek filmu, jehož příběh mě naprosto stáhl do děje a čekal na další chvíle filmu co bude dál a jak to dopadne, hudba podobna Forrest Gumpovi a letní prostředí mě opět naladilo z té hnusné zimy u nás... tento film mě prostě naladil na 5* ()

Skawin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi zpracovnání námětu - život je otázkou pohledu. A my si můžeme vychutnat film jak zpohledu JEHO - "dobývaného" kluka, tak z pohledu JEJÍHO - "nadbíhající" holky. Ale ne vždy je všechno jak se zdá na první pohled. Tento film pohladí po duši. ()

DannyBoon 

všechny recenze uživatele

Přinesla jsem ti vajíčka. - Přinesla mi vajíčka. - Ty jsi vyhazoval moje vajíčka? - No, jo. Vyhazoval jsem tvoje vajíčka. - Ty jsi, ale idiot! - Nejsem já takhle idiot?....Ten dvojí pohled, to je fakt síla. ()

croxika 

všechny recenze uživatele

Aj v knihách skutočne milujem, ak vidím dva rôzne pohľady na rovnakú vec. Proste dva prežité pocity na to samé. Lebo väčšinou sú knihy(a teda hlavne ženské romány) písané hlavnou hrdinkou, ktorá opisuje pocity k mužovi, ale zaujíma nás aj ako vidí ten muž ju.A vo filmoch to nedostanem často.Dvoch hlavných aktérov zároveň ako rozprávačov.O to viac ma bavil tento jednoduchý príbeh zasadený do nádherného prostredia šesťdesiatych rokov,naviac obohatený povšimnutia hodným výkonom mladých hlavných aktérov.Celým filmom sa tiahla moja milovaná retro atmosféra a tak som so spokojným výrazom na tvári sledovala módu, interiér, exteriér i zvyklosti doby, v ktorej sa film odohráva.Snímok v sebe ukrýva pekné a hodnotné myšlienky, nad ktorými sme sa už síce neraz zamysleli, ale aj tak je ich pekné znova a znova utvrdzovať;-) A keďže pozerám filmy len v HD kvalite, o to hodnotnejší a krajší bol pre mňa výhľad zo stromu, ktorý mi na pár sekúnd zatajil dych.....Jednu hviezdičku som chcela odobrať za to, že mi nebolo dopriate uvidieť toľko očakávaný finálny bozk hlavnej dvojice, ktorý by bol čerešničkou na torte, ale potom som si povedala, že možno je to tak aj lepšie a ostala som pri plnom počte;-) ()

fisikk 

všechny recenze uživatele

Snímky zachycující život puberťáků už dávno nesleduji.Na doporučení jsem však podlehla, ale v žádném případě nelitovala. Sledování jednoho děje ze dvou pohledů mám hrozně ráda a vnímání situace zamilované holky lišící se od prožitku nezamilované kluka vás rozesměje, osvěží a odvede od starostí běžného dne. Objevování své osobnosti vám připomene vaše vlastní hledání si místa ve světě. Dále se mi líbí srovnávání odlišných životů těch dvou rodin a jejich výchova. U tohoto filmu se nejen zasmějete, odreaguje, ale i poučíte. ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Príjemný film, v ktorom sa mi páčilo poukázanie na to, že charakter človeka sa z veľkej časti vytvára práve v tomto veku. Otec si robí posmešky zo všetkého "buranského", najlepší kamarát vám preberá baby a pred vami osočuje niekoho, kto si to vôbec nezaslúži, to môže s mladým chlapcom narobiť všeličo, našťastie je tu dedo, ktorý vie, ako usmerniť dospievajúceho človeka. Za dobré hodnotenie však môže z veľkej časti aj Madeline Carroll, rastie z nej talentovaná a veľmi sympatická herečka. 8/10 ()

Illioplius 

všechny recenze uživatele

Navzdory neodškriepiteľnej celkovej roztomilosti a citlivosti mi dosť prekážala vláčnosť príbehu, spôsobená tým, že takmer každá udalosť bola najprv prerozprávaná očami Bryca a následne očami Juli. Inými slovami, keď som očakával posunutie sa príbehu dopredu, opäť ma čakalo to isté, iba trochu ináč povedané, niekedy dokonca s rovnakými scénami a rovnakými dialógmi. Spomínaná roztomilosť by sa škaredším slovom dala pomenovať aj ako naivnosť, pričom jej prejav spočíval hlavne v nesmiernej predvídateľnosti deja. Všetky postavy vo Flipped sú pomerne ploché (jednorozmerné), ľahko prehliadnuteľné. Súčet týchto vlastností filmu spôsobil, že som sa pomerne často nudil, aj keď inokedy som si príbeh pomerne užíval. ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

ÁNO: Keď sa už človek rozhodne pozerať romantický film, ráta s istými žánrovými dominantami. Ale aj keby nerátal, pri tomto filme to až tak neprekáža. Postavy nie sú iba rázne čierno-biele, humor je ľahký a romantika je sladká tak akurát. Vývoj vzťahov postáv je postupný a nenútený. Mňa špeciálne, ako fanúšika seriálu, potešila postava tatka Frasiera Cranea. Inak, platany sú nádherné stromy! NIE: Škoda, že aj príjemný film vedia pokaziť drobnosti. Niektorým veciam sa dá uveriť len ťažko (základniarka a perpetuum mobile? rly? zatiaľ čo on mal aspoň jedného kamoša, ona sa bavila s rodičmi alebo s kurkami? atď). ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Tomuhle krásnému romantickému filmu nejde dát méně hvězdiček. Dle mého názoru ženy, která viděla ve svém životě už alespoň 5 romanťáren, je to neobyčejně laskavý, zajímavý, hluboký a milý film. Je vyprávěn ze dvou pohledů. Chlapce a dívky. Bryce a Juli. Hlavních postav. Tatínek Bryce mě teda celou dobu neskutečně sral. A tak to mělo být. Aby sral všechny. Koho nesral, tak má zřejmě stejnou povahu, jako tatínek. Juli mi byla nesmírně sympatická. Přemýšlivá, milá, laskavá, krásná a roztomilá. Taková já v menším provedení. Z Bryce se nakonec vyklubal taky hodný chlapec. To není žádný spoiler. To bylo jasný od začátku. Jako oddechovka naprosto dokonalé. ()

Josit 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film, pekný príbeh podaný zaujímavým, netradičným spôsobom. Miestami možno práve ten spôsob trochu otravoval, ale výsledok vždy stál zato a hlavne na konci... Zasadené do 60-tých rokov, veľmi pekné časy, také...malebné:), možno však trochu zarážajúce je to, že v dnešných časoch by sa to jednoducho vykresliť nedalo... nie.. no way... ()

truby 

všechny recenze uživatele

Příběh, který podle mně každý divák zná. Ani nevím, co mně na tom tak zaujalo. Možná ona jednoduchost, upřímnost a čistota dětské lásky a tím i celého snímku. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Bylo to jako když náhodou zaslechnete v rádiu písničku a ještě než skončí si jste jistí, že tenhle song sipustíte znovu a jistě ne jen jednou. Nádherná atmosféra, lehce ubíhající příběh prostý tradičních klišé. Jednoduše dvěma slovy, skvěle natočené. 90 % ()

..Anya 

všechny recenze uživatele

V tomhle příběhu je mnohem vic než by se na první pohled mohlo zdát. Příběh o lidských vztazích, o lásce a o tom, jak se dva lidé na světě mohou míjet i když stojí hned vedle sebe. O tom jak může být těžké být spolu i když nejde o platonickou lásku. Nádherně zrežírované a kouzelně podané. ()

Reklama

Reklama