Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Recenze (765)

megajalec 

všechny recenze uživatele

Áno, áno, áno! Milý, nenápadný, príjemný, úprimný film, ktorý neurazí hádam nikoho. Dva uhly pohľadu na jednu situáciu, herecké výkony (najmä Juli Baker), neopozerané tváre, detská úprimnosť, to všetko vás prikove k sedačke pri pozeraní filmu. Funguje to dokonale. Chcel som dať veľmi dobré štyri, ale už dávno som si neprial, aby film pokračoval ešte ďalej, tak to zvyšuje na zaslúžený plný počet. Viac takýchto filmov! Dôkaz, že aj romantický film sa dá spracovať nevtieravým, inovátorským štýlom. A keď sa aj vyskytne klišé, režisér ho podáva štýlom, ktorý neurazí, neznechucuje, nevtiera sa a divák ho prijme. Z filmu priam sála optimizmus a dobrá nálada ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Na úvod nutno podotknout, že jsem film viděl už v roce 2011 a vůbec si ho nezapamatoval, tudíž jsem ho teď shlédl znovu a se svým prvním komentářem částečně nesouhlasím. Tentokrát jsem mladou dvojici viděl úplně jinak (pozitivněji) a možná i více pochopil kouzlo filmu. Asi i já se v něčem vyvíjím, ale teď už si ho budu pamatovat určitě ;-). Film na mě působil jednoduše, ale přitom neuvěřitelně jemně a krásně. Nikam výrazně neodbíhá, drží se hlavního děje, sem tam nějaká větev do strany, jinak ale stoupá do nebeských výšin. Za jedno z největších plusů zařazuji kameru a dialogy vracící se k jedné a té samé situaci, avšak očima dvou lidí. To nám krásně dokazuje, jak tu samou situaci mohou vidět dva lidé odlišně a reagují podle svého mínění. Dle filmařského pohledu to byl výborný nápad, něco originálního, čím se Flipped liší od ostatních filmů. Sympatičtěji na mě působila z hlavní dvojice Juli, avšak i Bryce svoji roli zahrál chválihodně. Též se mi líbilo, jak každá postava z obou rodin byla charakteristická svým chováním a hrála, ať méně či více, významnou roli v rodiné společnosti. Celkově film hodnotím velice kladně, byl příkladem toho, že i z obyčejného příběhu se dá udělat krásné a koukatelné dílo. Dávám 85% - lepší čtyři hvězdy. A na závěr motto, sedící na tento film: Per aspera ad astra. ()

BBSeeker 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film, ktorý poteší, zahreje, vyčarí úsmev na tvári. Príbeh postráda nejakú hlbšiu pointu, ale zase tu nájdete pár pekných myšlienok vsadených do pekne napísaného scenára. Herecké výkony občas pokrivkávajú, na druhej strane mladí herci sú veľmi sympatickí a neokukaní. Určite sa to nestane mojím obľúbeným filmom, ale za pozretie to rozhodne stojí. ()

lulu37 

všechny recenze uživatele

Pohladenie pre dušu, pohodka pre mužov aj ženy bez ohľadu na vek alebo záľuby. Zaspomínanie si na detstvo a ukážka toho, že nemáme súdiť ľudí, o ktorých vieme hovno. ()

KERUOCOK 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale musím dát 5*. Naprosto úžasný scénář, skvěle propracované postavy… některé by člověk umačkala sympatiemi a jiným dal přes hubu po první scéně. Často mám ten pocit, že je mi něčím nesympatický hlavní hrdina, ale zde se tak nedělo. Příběh mě pozvolna unášel do slunečných dnů, kde sice není vše tak růžové ale i tak naprosto dokonalé… nevím jak jinak to popsat. ()

bbooker 

všechny recenze uživatele

Tento skvěle odvyprávěný film ví, jak na nás. Postupem příběhu všechno a všechny ukazuje v jiném světle, než jak se nám jevili na začátku, a tak vlastně ukazuje život sám. Příběhu retro styl jenom prospěl a střídání klučičího a holčičího pohledu na věc mě neuvěřitelně bavilo. Ještě jedna věc je naprosto skvělá - film má neuvěřitelnou schopnost naprosto výjimečně popisovat vlastně zcela běžné příhody a dělat z nich tak něco jedinečného. ()

Genstiade 

všechny recenze uživatele

Moc krásnej film, i když na romantické filmy nekoukám, tak tento je však výjimka a stoji za podívání. Snad každý si menší či větší měrou prožil v těchto útlých letech něco podobného a tak po shlédnutí každý rád zavzpomíná na své dětství a první lásky. ()

Safa Daniel 

všechny recenze uživatele

Velice pohodový film pro příjemně strávený podvečer. Skvělé ztvárnění dětské lásky při které se vám klube úsměv na tváři a probouzí se ve vás vzpomínky na chvíle, kdy jste prožívali skoro to samé. A celkový dojem z filmu? Roztomilý a lehce romantický, takže i chlap se na něj může podívat. ()

Crybaby 

všechny recenze uživatele

Príjemná sonda do života dvoch detí ktoré rozmýšľajú príliš rozlične aby sa ich cesty spojili, ale príliš podobne aby nemysleli jeden na druhého. Všetky morálne zákony na ktoré tento film poukázal sa môžu javiť ako umelé, do dnešnej doby naivné a hlúpe, no napriek tomu som sa vedel to tohto filmu vcítiť. Nebol to dokonalý film, chýbalo mu k tomu veľa, ale zamyslieť sa nad tým čo sa tento film snažil povedať, sa dá. ()

only_serials 

všechny recenze uživatele

Jedno vzájemné dětské zabouchnutí ze dvou úhlů pohledu... Občas je prostě nálada na podobnej uvolňovák. Vůbec jsem nevěděl o místním docela vysokém hodnocení, prostě jsem si to jen tak pustil aniž bych o filmu cokoliv věděl.... no a bylo to super... vlastně to bylo celý až neuvěřitelně milý... prostě pohodová hoďka a půl a originální vyprávění příběhu mě nutí dát plnej počet.. ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Protiklady se přitahují, krásný, příjemný rodinný film o lásce, která není opětována, ale spletitou cestou se rodí tam, kde celou dobu byla. Láska je někdy nečekaně blízko, ale zároveň daleko. Je pak otázkou, jakou cestou se za ni člověk vydá. ()

Titleist 

všechny recenze uživatele

Některé filmy utečou tak normálně, u některých se nemůžete dočkat až skončí a u některých si přejete, aby nikdy neskončily. Strašně příjemně strávená hodina a půl! ()

luczye 

všechny recenze uživatele

Obyčejný příběh dětství, avšak neobyčejně ztvárněný. Všední starosti a úvahy o životě, neustálá nejistota, nezodpovězené otázky, objevování a to vše ze dvou odlišných pohledů dětí. Samotné vyprávění mi připomnělo pocit neustálé dětské nejistoty "co když...". ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Milý malý retro film. Pro spoustu připomínka do vzdálenější nebo bližší minulosti, pro ostatní vzpomínka, kterou by chtěli mít. ()

Reklama

Reklama