Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Recenze (765)

StormyWhispe 

všechny recenze uživatele

Ani netuším, ako sa mi táto vec dostala pod ruky, ale... dostala. A musím priznať, že ma veľmi milo prekvapila. Moje prvotné očakávania boli, že okay, máme tu deti, takže o pár rokov sa presunieme do ich dospelosti a uvidíme, ako sa detská nevraživosť premení v lásku. A ono vám to tak vôbec nebolo! Prežívame príbeh s tými deťmi a to od začiatku do konca. Páčilo sa mi to, dokonca veľmi. Bolo zaujímavé sa preniesť do detskej hlavy a dívať sa na svet detskými očami. Ono... dospelí majú občas tendenciu detské myšlienky a pocity tak nejako odignorovať. Veď deti z toho vyrastú! Sú to len také malichernosti! Ale tie deti to berú veľmi, veľmi vážne. Sama si spomínam – aj keď teraz s úsmevom a mávnutím ruky – ako som niektoré veci ako dieťa (a puberťáčka) vnímala a vtedy mi to vôbec neprišlo úsmevné (skôr tragické... všetci si pamätáme ako nami hádzali hormóny, keď sme mali 13). Neľutujem, že som si tento tak trochu iný film pustila a bola to veľmi príjemne strávená hodina a pol. ()

Kinofil 

všechny recenze uživatele

|| PG || Warner Bros. || Rozpočet: $14 mil. || USA: $1 755 212 - ČR: Neuvedeno - Celkem: $4 324 817 || Velice milá a příjemná podívaná pro...vlastně pro kohokoliv. Mladí se přiučí o lásce a staří si rádi zavzpomínají. Reinerovi se podařilo naladit snímek do absolutně pohodového režimu od začátku až do konce a stejně jsem byl na tom i já. Herci jsou perfektně zvolení a hlavně Madeline Carroll je nezkutečně rozkošná. Byť je příběh naprosto banální, ačkoliv ne tolik předvídatelný, je to plus pro film, jelikož si jej můžete pustit kdykoliv za jakékoliv nálady. Při špatném dni vám náladu vylepší a při dobrém dnu budete mít úsměv na rtech od začátku do konce. Díky paralelnímu vyprávění, kdy se událost vždy ukáže z obou pohledů hl. hrdinů se daří dokonce udržovat napětí. Hlavně pro muže jde o zajímavou podívanou, proč ženy někdy reagují tak nepochopitelně a co za tím stojí. Bezstarostná 50. léta pak vše jen umocňují. Jen mě zaráží, že to není od Fox Searchlight ale Warnerů, to by totiž vysvětlovalo vše. Má mě rád se dá přirovnat k Malá miss Sunshine, Říjnové nebe, 500 se Summer, Bláznivá ztracená láska a další pohodové komedie, které se dají pouštět dokola a dokola. 80%. ()

Dr.Lazarus 

všechny recenze uživatele

Tento film som mal pripravený na pozretie pekne dlhú dobu a stále som sa do toho nevedel nejako pustiť. Asi to hraničné hodnotenie(keď som sa naposledy pozeral bolo okolo 70%), málo komentov a ešte menej hodnotení od známejších užívateľov ma stále nevedelo popostrčiť. A som fakt rád, že dnes sa to vo mne zlomilo a ja som si to konečne pustil. Tých 5* dať proste nemôžem, aj keď by som tomu rád trošku naboostoval hodnotenie. A vlastne ma nenapadá nič, čo by som tomu vytkol. Je to presne ten 4* hviezdičkový film, ktorý byť lepší už nemôže, pretože na tú piatu už je primalý. A vďaka bohu za to, pretože presne takýto film mi pripomína, prečo milujem filmy ako také. Je to krásna nevinná romantika, kde namiesto zložitých a komplikovaných dospeláckych vecí ide o ten prvý bozk. Ten ostatnými spomínaný rozprávačský štýl je úsmevný a niekedy až napínavý. Hlavne keď som čakal na jej/jeho verziu udalostí, ktoré sa stali. Čo ma vážne potešilo bolo, že herci(ktorý hrajú výborne) v podstate hrali svoj reálny vek, aj keď to občas na nich tak nevyzeralo. Pre tých, na ktorých padá nočný splín...choďte do toho! ;-) ()

mimale 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý snímok. Po pozretí trailera som nebol úplne presvedčený či je to film zrovna pre mňa. No odporúčam každému, kto váha nech si ho pozrie, lebo stojí za to. Má neuveriteľnú atmosféru, zaujímave podanie a solídne mladícke herecké výkony. Vizuálne pôsobí veľmi príjemne a človek má chuť žiť s Juli a Brycom. Madeline Carroll myslím môže pomýšľať na peknú hereckú kariéru. Potešilo ma objavenie Anthonyho Edwardsa (Pohotovosť) v úlohe Brycovho otca. Zhrnuté, podčiarknuté - krásny a pôsobivý nezávislý snímok, stojí za pozretie. ()

MrFarmer 

všechny recenze uživatele

Hezky natočený rodinný film s dětskými herci a pěkně ze života. Ničím neohromí ale zároveň neurazí. Na konci mi chyběl ten skok do současnosti nebo aspoň do dospělosti samotných postav, ale i tak si ty 4 hvězdy zaslouží. ()

Katy19 

všechny recenze uživatele

Takhle to většinou bývá - ona chce jeho, on jí ne. Pak se to otočí a zápletka je na světě. Pro mě milé a myšlenkově plné překvapení. Moc se mi líbilo vyprávění z obou pohledů a děj protnutý hudebními hity. ()

Davemix 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný snímek, který nám v dnešní technické a rychlé době ukazuje, že jsou daleko důležitější věci a že je potřeba si užívat maličkostí... nádhera 80% ()

Marian21 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný a vtipný film, ktorý vôbec nenudí, lebo vždy sa niečo deje. Zaujímavé sú odlišné pohľady na prežité udalosti oboch hlavných postáv. Jednoduché a nádherné :-) ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Půvabný příběh prvního polibku, ke kterému vlastně ani nedojde. Navíc střídavě vyprávěno z pohledu obou zúčastněných. Snad tohle, nebo snad ta čistota a upřímnost prostého příběhu, které se dnes už netočí, snad ty zmatené dětské duše, které se chystají překročit práh k dospívání, snad to mě naprosto dostalo. Nečekaně příjemně strávený čas, po který jsem se možná trochu přihlouple usmíval, vzpomínal na svoje dětství, a chvílemi mi po tvářích tekly slzy dojetí. Děkuji. ()

Reklama

Reklama