Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Recenze (765)

pepo 

všechny recenze uživatele

Nádherné!!!!! Najlepší romantický film od uf... ani neviem. Asi od Love Actually. Kombinácia úvodu Forresta Gumpa a My Girl + originálne rozprávanie príbehu. Fakt pecka. P.S. je to aj pre chalanov :)Malý nenápadný kvalitatívny comeback Roba Reinera, tvorcu hollywoodskych klasík ako napr. Stoj pri mne, Keď Harry stretol Sally, Misery alebo Zopár správnych chlapov. Keď už nie najlepší, tak určite najkrajší film o prvej láske za posledných mnoho rokov. Bryce je sympatický mladý chlalan, ktorý práve končí základnú školu a zamiluje sa do svojej susedky a spolužiačky Juli. Z dvoch vzájomne sa prelínajúcich sa perspektív vyrozprávaný príbeh, ktorý dokáže očariť diváka v každom veku. Povedomé situácie, ktoré sme všetci zažili sa striedajú z chlapčenského aj dievčenského pohľadu a tvoria roztomilú mozaiku o rozdielnych chápaniach rovnakých situácií odlišným pohlavím. Snímka, ktorá sa nedá nezamilovať už len kvôli skvelému ústrednému páru a hlavne vyriešeniu odvekého tajomstva, ktoré nás ako deti počas prvej lásky trápilo najviac. Čo si o nás ten druhý myslí? Veľká škoda, že americký distribútor film potopil a nedostal sa do širokej distribúcie. U nás vyšiel aspoň na DVD pod názvom Má ma rád, nemá ma rád. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh o jedné upřímné dětské lásce. Zároveň nejvěrohodnějsí love story za několik let. Netřeba nic více dodávat. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner už jednou o dětech vyprávěl a když se po čtyřiadvaceti letech k tématu vrátil, udělal určitě jen dobře. Flipped je jednoduchý film, vylepšený jednoduchým nápadem - story o vyrůstání jednoho chlapce a jedné dívky je prostě napřeskáčku vyprávěna z obou pohledů. Milý tón příběhu je občas oživován nějakým tím drobným zvratem, spočívajícím právě v rozdílnosti pohledů na věc, každopádně pohoda nevymizí po celých devadesát minut. Herecky se také zadařilo, zejména čtrnáctiletá Madeline Carroll svou rolí žije. Výtku bych měl k výstupu postiženého strýčka v cukrárně, který je až okatě předvídatelnou povinností, jinak se jedná o povšechně příjemnou, náladu upgradující záležitost, jejíž vlezlost člověk ohodnotí na základě aktuální nálady. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pěkný romanický film, krásně natočený. Vadily mi jen určité momenty a taky to, že to vypadalo spíš jako nějaký milostný román dospělých a ne "malých" dětí. Líbilo se mi to, ale nějak moc to na mě nezapůsobilo. Ten kluk mi byl svým chováním dost nesympatický. 70% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Už od prvních minut jsem začínal tušit, že tohle by se mi mohlo líbit. Mé tušení nezklamalo. "Má mě rád, nemá mě rád" je jako precizně namíchaný koktejlík, který je naservírovaný v krásném pohárku, sám o sobě chutně vypadá, ještě lépe chutná a po jeho požití je vám neskutečně příjemně a dobře po těle i po duši. Zkrátka chuťovka a sladká odměna spojená s neopakovatelnými a jedinečnými pocity při její konzumaci. Že přeháním? Ani trochu. Snímek je opravdu skvěle zpracován, moc se mi líbila forma, v níž je podáván, takže chvíli je onen oddechový, romantický, komediální i lehce dramatický děj líčen z pohledu jednoho hrdiny a poté se vrací, aby nám vše ukázal i z druhé strany. Vskutku znamenitý tah. Nebylo by fér, kdybych nezmínil výborný soundtrack a obdivuhodné herecké výkony ústřední dvojice. Rád bych ještě vyzdvihl velmi sympatickou postavu dědečka, jenž zde představuje moudrost, tolerantnost a takt v jinak velmi zvláštní rodině, jež si o sobě myslí, že je víc, než "póvl" odnaproti. Jedna společná návštěva však může ukázat, jak se věci opravdu mají. Otec idiot, dcera "ťopka", syn srab, matka vcelku normální a děda pobral kladné vlastnosti za všechny. Rob Reiner mi připravil velmi příjemné překvapení, které si zaslouží diváckou pozornost a ode mě i plný počet hvězdiček. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracované, někdy jsem si připadal jako kdybych četl knihu a ne se díval na film. Celý příběh mě pohltil i když jsem čekal úplně něco jiného a i když příběh něměl prakticky nějakou velkou hloubku, ta hloubka byla v té jednoduchosti. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Když jsou filmy o dětské lásce dobře zpracované jako tento, tak takové mám moc rád. Tento byl zase tak trochu jiný než ostatní, navíc když se přidá trocha toho retra, tak to teprve dostává ty správné grády. Jak já bych se chtěl někdy podívat třeba do těch šedesátých let na takové předměstí, jaké to tenkrát bylo, ale spíše do té Ameriky, než k nám... ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nádherně odvyprávěný příběh jedné velké dětské lásky,který zahřeje u srdíčka i toho největšího škarohlída. 80% ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně příjemná a šikovně odvyprávěná okouzlující pohádka o dětské lásce. Z poslední doby nemohu doporučit na zpříjemnění nálady žádnou jinou romanci, ve které by ty emoce fungovaly tak silně. 9/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skoré 60.roky. Tento film je vyrozprávaný veľmi netradične. Je totiž rozprávaný na preskáčku. Pár minút ho sledujeme z pohľadu chlapca, následne sa dej reštartuje, vráti sa dozadu a vidíme rovnakú scénu, ale teraz z pohľadu dievčaťa. Je to super, osviežujúce a šikovné. Film je pútavý, za čo vďačí jednotlivým príhodám, ktoré sú rozprávané s veľkou dávkou nadšenia a elegancie. Rozhodne film, ktorý zanechá dojem. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, perfektne zahrané a obsadené, pomaly plynúce a skoro perfektné. Rob Reiner s toho spravil film, ktorý sa pekne dotýka (príbehovej) reality že si to skratka musíte pozrieť a s časti pripomenúť na naše/vaše začiatky. Perfektne zvládnutý každý žáner a je až obdivuhodné ako s niečoho tak jednoduchého sa dá spraviť, tak zaujímavý a oddychový film ktorý fakt poteší. V jednoduchosti je krása ako sa vraví, len to treba vedieť. 80% - 4* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úžasný štýl rozprávania, skvelí herci, brilantná réžia, výborný soundtrack, retro, humor, slzičky a jeden strom. Rob Reiner sa vrátil 20 rokov dozadu, keď bol kráľom filmových rozprávačov. Nádherné! ()

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

To byla tak kouzelná podívaná, že se z toho nemůžu vzpamatovat. Milý příběh o dvou dospívajících lidech, který je o to zajímavější, protože je vyprávěný neskutečně uvěřitelně z pohledů obou a tím tento snímek ještě nabírá svou hodnotu. Vždyť kolikrát se vám stalo, že jste něco udělali a ten druhý si to vyložil úplně jinak? A o tom to přesně je... Nechala jsem se unášet tou naivní atmosférou a příběh plynul s lehkostí dál. Hodina a půl je relevantní délka filmu, i když jsem se na konci filmu přistihla, že bych uvítala i několik okamžiků s hlavními hrdiny navíc. Juli je úžasná postava plná nadějí a iluzí a je svá, což se mi na ní hodně líbí. Navíc objevila svůj diamant! Viděla v Brycovi něco, co ostatní neviděli a snad ani on sám. Líbí se mi i vytrvalost Juli, protože i přesto, že Bryce jí zrovna nenahrával, ona se snaží dál. Dávám 4*, ale možná to časem zvednu na 5*. ;) ()

Je.n.n.y 

všechny recenze uživatele

Někteří z nás jsou šedí, někteří ze saténové, někteří ze zářivé. Ale jednou za čas potkáš někoho, kdo hraje všemi barvami. A když se to stane, nic se tomu už nikdy nevyrovná. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

po Bucket Listu jsem se na další Reinerův film celkem těšil. a výsledek? pěkný styl vyprávění, množství hřejivých momentů a mouder, absence otřepaných frází, autentický soundtrack a příjemná stopáž. pět stručných důvodů pro pět hvězd. za pochvalu určitě stojí i velice příjemné výkony mladých herců. snímek, který ve mně zapustil kořeny. 90% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Hrozně milý film, rozhodně zajímavě vyprávěné, takže vidíme obě strany. Otázka, která snad čas od času trápí každou holku "Má mě rád, nemá mě rád", je to milé, vtipné a rozhodně si to zaslouží 4* ()

Reklama

Reklama