Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Recenze (765)

rocky77 

všechny recenze uživatele

Není to film pro každého. Nicméně pokud mu dáte šanci a nejste cituprostí alfasamci vyžadující ve filmu velké zbraně a velké hlavní hrdiny po většinu času hrající si s ještě většími (ať již umělými či přírodními) ňadry švitořících diblic, pak by se vám film mohl líbit. Není to prvoplánový doják, ale hlavně legrace a roztomilá podívaná, kde romantický a dojemný podtext přichází přirozeně a nenuceně... Báječná oddechovka, přitom ne vůbec bezduchá a prázdná... ()

eva.sa 

všechny recenze uživatele

Film o dětech pro dospělé. Výborný vypravěčský styl filmu. To bych viděla jako největší plus. Hezký příběh, ale Bryce mě neskutečně štval. Občas, nebo spíš většinou, byl na facku. Naštěstí mu trochu na konci svitlo v hlavě. ()

Gedzby 

všechny recenze uživatele

Srdéčko každého romantika musí zatlesat :-) Po tomto filmu mám novou oblíbenou herečku. Miluju filmy, u kterých zažívám pocity, jako u tohoto... ()

Sydrian 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si ho nechtěla pustit obálka se mi moc nelíbila ale jednou když jsem se nudila tak jsem se na něj podívala. A už od začátku jsem věděla že jsem udělala správně. Nejen že to bylo z obou pohledů jak Julie tak Bryce ale líbilo se mi i to že když o sobě mluvili říkali si celými jmény Bryce Loski a Julie Bakerová. A bylo strašně krásný jak to viděl Bryce a jak Julie. Abych řekla pravdu nebyla jsem ani na jedné straně protože každý měl pravdu. Přece jen čichat k vlasům není zrovna něco co člověk dělá každý den. Ale pro mě byl tenhle film přínosem a vůbec nelituji toho že jsem se podívala protože bych se klidně podívala znova a znova ()

shakeXL 

všechny recenze uživatele

Jakože oukej, dalo se na to dívat ale bohužel celý film jen rané pubertální problémy dvou lidí a hádky a problémy jejich rodičů to není můj šálek kávy. ()

zimi 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavě natočený film, ale koho zajímá film o úplně hloupim klukovi a vajíčkách? mě ne 4/10 ()

vera290 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem tento film viděla v televizi a hrozně se mi líbil. Krásný a kouzelný příběh s pohledem holky a kluka... ***** ()

najret 

všechny recenze uživatele

Na první pohled možná jen mile dětsky naivní film. Obsahuje však několik zásadních pravd o životě. To že některý lidi jsou víc a některý míň, a pokud se je naučíme rozlišovat a filtrovat, pak bude náš život možná o dost šťastnější. Že to, jak si vykládáme chování ostatních, se nemusí vždy shodovat s realitou. A taky že nedostatek komunikace mezi lidmi zapříčiňuje akorát nedorozumění a nepochopení. Možná to všechno zní jako klišé, ale prostřednictvím sympatických dětských hrdinů to najednou nějak víc dává smysl a hlavně absolutně postrádá patos. Snímek který mě opravdu zahřál na duši. ()

Filmmaker5 

všechny recenze uživatele

Tento film bych hodnotila jako velmi dobrý, je velikou výjimkou oproti ostatním filmům, tím, že je vidět pohled na vztah od obou osob, a ještě po docela dlouhou dobu od dětí po mladistvé kdy se jim liší názory.. Je to zajímavě natočené, protože přesně takhle to je v životě, cokoliv uděláme tak každý to vidí jinak. ()

dj_p_j 

všechny recenze uživatele

Velmi svieze, nie prilis preexponovane a presladene (samozrejme namet detskej love story sam o sebe nie je pre diabetikov) ale ma to aj svoje emocne momenty. Kto cita medzi riadkami moze si uvedomit ako veci mozu byt casto ine ako ich vidime zvonka a ze pohlad dvoch ludi na "to iste" moze byt velmi rozdielny. Je naivne predpokladat, ze vsetci vidia veci rovnako ako my a skoda, ze takychto "viacpohladovych" filmov nevznika viac. Tiez sa mi paci, ze niektorych linii sa film len zlahka dotkne aby dokreslil hlavny pribeh a nesnazi sa vsetko zbytocne riesit. Za malo penazi je to fakt celkom dost muziky. Mozno s trochu lepsim soundrackom by to bolo aj za 5*. ()

cumimnabednu 

všechny recenze uživatele

Výborně jsem se bavil a byl dojatý. Film nenásilnou formou ukazuje, jak mnohdy pohled a názor jednoho člověka na druhého může být zcela jiný, než jak pro něj vypadá. Toto nám možná jednou bude ukázáno, až zemřeme, jak jsme se z někomu chovali z našeho nejlepšího přesvědčení, ale když pak vidíme situaci z pohledu toho druhého, je nám smutno, jak jsme se mohli tak hrozně chovat. Jsem vděčný, že film vznikl, bere člověka na srdce bez toho, aniž by z něj chtěl lacině tahat emoce. Nedávám pět hvězdiček jen proto, že mi přišel film trošku přiškrcen, či chcete-li nedotažen. Bryceho otec například byl kdysi saxofonista a nelibě nesl úspěch jiných mladých lidí v hudební brandži. Ale proč? To už jsme se nedozvěděli. ()

gerojmanus 

všechny recenze uživatele

Dalo se tušit, o čem takhle komedie bude, ale je to natočený tak krásně a čistě, že jiný hodnocení snad ani nejde dát..:-) ()

leucanthemum 

všechny recenze uživatele

Krásný, milý film. i když je hlavní dějová linie vlastně hrozně jednoduchá (dva lidé, kteří se pořád nějak míjejí, ale nakonec k sobě najdou cestu). Střídání vypravěčů možná není originální, ale to nemění nic na tom, že funguje. ()

Reklama

Reklama