Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Recenze (765)

smooch 

všechny recenze uživatele

Film, na který jsem narazil díky jednomu nejmenovanému uživateli na csfd a hned po shlédnutí jsem věděl všechno tak čiře a barevně, jakým způsobem byl natočen i sám film. Film je velmi jednoduchý a přitom tak komplexní, že to vypadá jako by příběh napsal sám život (a ne nemyslím to jako klíšé frázi, která se objevuje u každého filmu natočeného podle románů Rosamunde Pilcher). Příběh je poutavý a působí jako emotivní horská dráha, která se s koncem totálně zvrtne v emotivní stoupání o 90° nahoru. Navíc jsem si vytvořil k malé Madeline Carroll jisté pouto, které vybudovala díky svému sympatickému vyprávění příběhu z jejího pohledu. Film navíc působí jako pravý americký film a při jeho sledování jsem si potají přál, abych mohl žít v době vyobrazené v tomto snímku. Oblíbený citát, který pro mne shrnuje film v několika málo větách zní takto: "Some of us get dipped in flat, some in satin, some in gloss ... But every once in a while, you find someone who's iridescent, and when you do, nothing will ever compare.". Vřele doporučuji film shlédnout v originálním znění, film hodnotím velmi kladně. ()

mortimerm 

všechny recenze uživatele

Tento film rozprávaný z pohľadu dvoch detí/mládežníkov má celkom peknú myšlienku. Má veľa zvratov a trochu ťahá človeka za city. Určite ide o veľmi dobrý večerný a hlavne rodinný film. ()

Miriablo 

všechny recenze uživatele

Jak se temhle vecem vyhybam tak me film vzal dech. Vse dohromady co bylo napsano nize a stokrat vic. Hluboka poklona knize, vsem hercum a citlivymu zpracovani. Asi kazdy v tom najde neco svyho co treba uz davno zapomel. Smekam az k zemi. ()

blanige 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná romantická komedie. Zajímavě poskládaný přiběh, postavy i prostředí s toho dělají podívanou, která není jako z kopíráku... Je na to něco co to odlišuje od té hromady romantických komedii. ()

andreas_tool 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem nebyl rád, že se na tenhle film budeme s přítelkyní dívat... Zase nějaká romanťárna? A ejhle. Za mě 90%. Příjemně strávený čas, s tímhle filmíkem. ()

Darkshire 

všechny recenze uživatele

Velmi pekny film ktory sa odohraval v najkrajsom obdobi sprevadzany muzickou, ktoru si casto pustam a nemozem si pomoct, ale Juli je strasne sympaticke, charizmaticke a mega zlate dievcatko :) . ()

Jarsey 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdičky. Čtyři se mi už trochu příčí. Bála jsme se, že se bude jednat o nějakou trapnou teenage romanci, ale nakonec jsem byla velice příjemně překvapená. Líbilo se mi prolínání vyprávění jedné a té samé scény z pohledu mladíka a dívky, které, jak to tak bývá, byly navzájem zcela odlišné. Film je velmi přijemnou podívanou, vedle všech romancí typu Inga Lindström a podobných vyniká až originalitou. Rozhodně doporučuji pro ty, kteří chtějí strávit příjemný večer. ()

JohnnyJohnny 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu jsem nikdy neslyšel ... venku však lilo, byla zima a 82% na csfd mi nabrousilo mé filmové smysly. A zaplať pánbůh, že venku bylo tak hnusně - film mě naprosto uhranul, dojmul, nadchnul ...! Rozhodně se nejedná o žádnou velkofilmouvou komplikovanou milostnou romanci (v srdcích hrdinů však ano), ale je to přesně takový ten typ malého filmu, ke kterému se dostanete jen náhodou a už ho nikdy nevymažete z paměti. Já jsem vlastně hlavním hrdinům strašně záviděl .... zas bych se rád vrátil alespoň na chvilku do svejch gympláckejch let! Film o dvou dospívajících lidech, kteří k sobě hledají cestu. Film nám nabízí prožívání první lásky z pohledu obou protagonistů a vše spojuje vypravěč, který nás provází celým dějem. Krásný, milý a příjemný film ... takovým způsobem a v takové míře už mi dlouho nic náladu takhle nezvedlo. ()

somme 

všechny recenze uživatele

Mile, nezne a krasna retro atmosfera.. Libil se mi styl vypraveni z obou uhlu pohledu, jen kdyz jsem si myslela, ze se to konecne rozjede tak byl konec. Skoda. ()

agamazx 

všechny recenze uživatele

velmi priemerny retro early teen romcom, tbh skor drama. Nicim neurazi ale ani neprekvapi. Da sa ocenit ako retro look na 60te roky minuleho storocia. Decentna struktura a pohlad z prvej osoby u obidvoch hlavnych postav co je dost impressive, dokonca ani hry to moc nevyuzivaju. No bohuzial cakal som ze dej bude viac gradovat a bol koniec. Filmu by prospelo, keby bol dlhsi a mal lepsi balance, kedze storytelling z oboch stran zabral dvojnasobok casu. Takisto niektore zabery su dost dobre, ale celkovo bolo prilis velmi vidiet nizky rozpocet, co ale nebol pozitivum ako napriklad v Saw od Jamesa Wana. Celkom som prekvapeny ake su tie hodnotenia vysoko. Hodina a pol je velmi velmi malo na duplicitny narration a rozvynutie zivotneho pribehu viacerych postav. No celkovo na mna film posobil skor kladne, ale ziadna pecka to nie je. 3* ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Je to tak 3 1/2 *. Zaokrouhluju na 60%, protože v tom není vůbec nic objevného, zaujme střídání vyprávění Bryce/Juli/Bryce/ Juli .... Je to určitě nadprůměrný film, ale průměr je 50%. I když v této databázi asi ne, beru zpět, průměrný, čili dobrý = 60%. Z herců znám jen Penelope Ann Miller (Carlitova cesta) a Aidana Quinna (Legenda o vášni, Songcatcher) v roli Juliiných rodičů. Nejsympatičtější postava je děda Bryce. Nicméně, celé je to tak trochu "umělé", např. část, kdy jede Juli s tátou navštívit Davida do ústavu. Nebo celá ta historka s platanem. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný film. Byl něžný, nacházely se v něm spousty zajímavých situací, moudrých vět i trochu smutných situací (třeba ten platan). Herečka Juli byla celkem pěkná, i když bych tam za ni dosadil spíše tu její úhlavní nepřítelkyni. Padesátá léta dala filmu rovněž takovou zvláštní atmosféru, kterou jsme zde nikdy nemohli prožít. Ze všeho nejlepší byly přechody mezi postavami, jejich vyprávěním a odlišnými pohledy. 85 procent, tedy 5 hvězd! ()

mart93 

všechny recenze uživatele

Film na který nestačí slova. Dotýká se naši dětské duše a rozeznívá vzpomínky citů a zážitků i s jejich hloubkou.. jak příjemných tak bolestných. Jeden z mích nejoblíbenějších, ale zároveň se není snadné na něj znovu koukat. ()

Reklama

Reklama