Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Recenze (765)

Aky 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to nevzalo. Ale nenechte se mým hodnocením odradit. Nemám tomu filmu příliš co vytknout, asi je to spíše ve mně. Vadila mi na něm jeho pubertálnost, i když chápu, že v tom je právě autorský záměr a zřejmě i jeho kouzlo. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bezstarostný a oddychový príbeh, ktorý zahreje nejedno divácke srdce. Náhmatovo rozoberá téma detskej (no i tej dospeláckej) fantázie, nesplnených snov, povrchnosti niektorých jedincov, priateľstva, zadržiavanej (pre okolie neprípustnej) lásky a ďalšie. Hlavné duo je skutočne sympatická kopa a zároveň poteší i mini rolička Johna Mahoneya ala Frasierov papa. Pochopiteľne sa nejedná o nič revolučného alebo prevratného, no keď on ten Flipped odsýpa tak neuveriteľne rýchlo, pohodovo a nenútene, až neverím svojím rukám škaredým, no vážne mám chuť nahodiť možno aj zaslúžený, plný počet. V jednoduchosti spočíva krása - pravda, pravda. Ale.. predýcham to, schladím hlavu a teraz... vychádzajú "len" krásne štyri hviezdy. P.S. dodám, že TOTO si každý z nás zažil a možno práve v onej nenápadno-šibalskej ingrediencii spočíva suverénne očarenie davov miestnej komunity - čo zatiaľ môžme názorne pozorovať. ()

ninon 

všechny recenze uživatele

Navodilo to ve mě dojem sobotního dopoledne, protože v tu dobu takové filmy v TV dávají. Už mi chybělo jen kakao. On ten film sám o sobě byl sladký dost. Marně jsem doufala, že to neskončí tak jako x podobných filmů. A tak si teda budu představovat, že jim to vydrželo max. rok, pak Bryce zjistil, že ho Juli jaksi fyzicky nepřitahuje. Že ho nepřitahovaly vlastně nikdy ženy (důkaz ve filmu) a že by byl nejradši s Garrettem (někde za tělocvičnou). Bryce bude chvilku na převýchově v blázinci, pak se napraví, vezme si nějakou husičku od vedle. Juli to vezme všechno statečně a odjede meditovat do Indie, pod strom bódhi. Bryce se nakonec oběsí na tom stromu, co jsme viděli ve filmu v závěru, že. :o) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Málokedy príde nejaký romantický film s niečím novým, tomuto snímku sa to však podarilo. Retrospektívny pohľad s miernym humorným nádychom na tie isté udalosti očami hlavných hrdinov zvlášť bolo po dlhom čase niečo osviežujúce a zaujímavé. Film ako celok pôsobí neuveriteľne pozitívne, dokonca by som povedal, že ho je možné brať ako liek na mierny stav depresie, skrátka má tendenciu v divákovi vyvolať lepšiu náladu a spríjemniť tak celý deň. A to ani nemusíme počkať na koniec filmu. Už dávno som z niečoho nemal tak príjemný, hrejivý pocit. Film je preto na sledovanie vo dvojici ako stvorený, vrelo odporúčam. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ne komedie, ale jednoduchý, a přesto milý a dobře "udělaný" příběh. # příběh 9 | hudba 6 | humor 2 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tento presladený vyžehlený moralizátorský brak snáď ani nemohli myslieť vážne! mám pocit, že tento film by mali zakazovať diabetikom! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

(*Lehké spoilery*) Začnu od originální názvu filmu - Flipped, neboli něco jako otočený/převrácený. To se týká jak formátu filmu (ve vyprávění se střídá Julie i Bryce a děj vidíme nejdřív z perspektivy jednoho, pak druhého), tak děje. Co si budeme povídat, Julie je skvělá mladá dáma - je inteligentní, odvážná, má dobré srdce a sny. A hned na začátku se bláznivě zakouká do snových očí blonďáka Bryce. Bryce je sice fešák, z dobře situované rodiny a oblíbený, ale je to taky zbabělec, co jde s davem. A hned na začátku se snaží nechtěné pozornosti od Julie vyhnout. Film postupně jejich role převrátí: Julie si uvědomí, že její zamilovanost byla spíše povrchní ("když on má tak nádherné oči") a její lásku si zaslouží někdo lepší než Bryce. A Bryce sám si uvědomí, jak skvělá Julie je a že mu na ní opravdu záleží. A budiž filmu dáno k dobru, že je to Bryce, kdo musí osobnostně "vyrůst" - postavit se svému okolí a uvědomit si, co cítí - k tomu, aby s Julií mohl být. Film tohle všechno vypráví zábavně, citlivě a překvapivě lidsky (některé momenty jsou opravdu dojemné). Poctivě odvedená práce od Roba Reinera, který nám dal takové kultovky jako Princezna nevěsta nebo Když Harry potkal Sally. Tenhle film se vedle nich rozhodně neztratí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Flippped je dokonalý film v telke na nedeľné popoludnie. Napriek tomu ma napadá, prečo sa niektoré výborné americké filmy nedostanú do distribúcie a sú alternované napríklad kvantom hororov. Ale dobre, k filmu. Ten je natočený veľmi vkusne a to je vzhľaom na fakt, že sa tu riešia teen vzťahy pomaly zázrakom. Aha, asi preto tu nebol v kinách. Zaujme netradičnou stavbou scenára (vzhľadom na žáner) a zdvojené zobrazenie jednej situácie oboma hlavnými postavami dodáva filmu kúzlo a v podstate aj zmysel a srdce. K Juli budeme mať vzťah ako v školei k dievčatám. Najskôr sa vám nemusí vôbec páčiť, ale časom z nej nespustíte oči. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná výprava do konce 50. a začátku 60. let v USA, kde společně s hlavními hrdiny prožijeme romantický příběh první lásky z klučičí i holčičí perspektivy. Moc hezky zde fungoval humor a skvěle mi sednul způsob vyprávění. Film se nejspíš zabydlí především v srdcích divaček. Nicméně, mohu potvrdit, že si na své přijdou i drsní a tvrdí chlapi. Zkrátka, každý si v tomto kousku najde něco. Příjemné pohlazení po duši. [86 %] ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Vlastne ani neviem, prečo ma tento film až natoľko očaril. Žeby preto, že je tak, roztomilý,nekomplikovaný, okúzľujúci,dojímavý a vracia späť do detského sveta ...? ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Apokalyptická romance, která vypovídá o tom, že i pán Reiner byl kdysi mladý a zažil něco tak skutečného, co následně musel převést na filmové plátna. Po Bučkovem liste začal opět točit sračky, nesnáším tyhle "malé" snímky, které se snaží citově vydírat a poukazovat na křehkost ranných vztahů, ehm každopádně jsem hotový, 4/10 ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, dojemné a roztomilé. Ve stylu The Wonder years. Vypravěčsky bravurně zvládnuté. Naprosté překvapení, které pohladí na duši.. lásky v dospívání zkrátka takové jsou. :) ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju tyhle malé, ale něčím přesto výjimečné filmy, které mají svým příběhem, co říct. Bob Reiner si tak trochu zopakoval Stand by me, aspoň na první pohled. Na druhý pohled si ale jde všimnout, že už neměl po ruce tak skvělou předlohu. Styl vyprávění on/ona, on/ona, on/ona a tak pořád dokola se po čase omrzí, ale nudit nezačne. Co ale nikdy neomrzí, je příběh o dospění dvou lidí, kteří prohlédli svou vlastní hrdost. Vždyť kdo za svůj život nepoznal takového jednoho Bryce nebo Juli? ()

predators 

všechny recenze uživatele

Takový vrchol romantičnosti pro piškoty. Myslím tu pusu, samozřejmě. Jinak je holčina slušně vytrvalá, ale to bude asi tím mládím... :-) Jinak příjemná pohodovka na kterýkoliv podvečer s vaší drahou polovičkou. Sice si asi extrémně nepopláčete, ale zahřeje, jak se říká... 70% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dva rozdílné příběhy spojeny v jediný. Dva lidské osudy, které se propletou. O tomto vypráví nesmělý příběh dvou dětí, které se jednoho dne potkají a s rozdílnými pocity pak vykreslují společné chvíle a společné dospívání. Nevinné vyprávění o první lásce by se mohlo zdát každému kýčovité a neoriginální. Zde ovšem velmi citlivě vykresleno a nijak hloupě. Když vzpomenu na mnohé absurdní a tupé příběhy, jimiž nás krmí Hollywood, musím přiznat, že toto dílo je svěží vítr v této žánrové kategorii. Vřele doporučuji a myslím, že nikdo neprohloupí, když se na chvíli vrátí do dětských let s tímto nádherným filmem. 90% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som viackrát napísal, že romantické filmy alebo filmy predstierajúce, že sú romantické, to majú u mňa ťažké. Stačí náznak strojenosti, neúprimnosti, účelovosti a moje hodnotenie padá strmo dolu. Je mi formálne ľúto, že sa nemôžem stotožniť s mienkou a vkusom vyše 12 tisíc užívateľov ČSFD. Myslím si, že tento film nemal byť vôbec nakrútený, pretože som ho vnímal ako falošný, gýčovitý, povrchný a príliš americký v pejoratívnom slova zmysle. Skladby, ktoré zneli v pozadí a mali navodiť atmosféru 60. rokov síce patria k mojim obľúbeným, ale kvôli tomu, aby som si ich vypočul, nie som ochotný opätovne vidieť tento film. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Občas se objeví nenápadný film, od kterého člověk nic nečeká a on se z něj vyklube klenot, který ho spolehlivě dostane do kolen svou dokonalostí a podmanivou krásou. Tak jako Flipped. Laskavý, křehký, úsměvný i dojemný příběh, plný úchvatně kouzelných momentů, nenápadně moudrých myšlenek, ale také drobných vtípků a skvěle vystavěných dialogů. Vtáhne svou místy až magickou atmosférou, pobaví zábavným dvojím pohledem na tutéž situaci, okouzlí výtečně napsanými i zahranými postavami. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Krásné zpracování propojenosti pohledu z klučičího a holčičího světa, přičemž není zde nudná dvojitá stejná příběhová linie, ale umně s humorem pojaté běžné trápení lidského života v období prvních lásek. Like. 85% ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Střídavý pohled dvou dospívajících lidí se šťastným pohádkovým koncem - příběh zní možná obyčejně, ale po shlédnutí se jistě sami přesvědčíte, že je to přeci jen úplně jiné než jste čekali. Hranice mezi láskou a nenávistí může být někdy až nebezpečně tenká. ()

Reklama

Reklama