Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co bylo důležitější než hudba, byl samotný život. Německý romantický příběh mladé houslistky.
Sedmnáctiletá Klára žije odlišně než její vrstevnice. Jako nadaná mladá houslistka tráví denně dlouhé hodiny s mistrovským nástrojem pod dohledem svého otce, který je od malička i jejím přísným učitelem hudby. Na mezinárodní soutěži mladých talentů sice Klára učaruje publiku i části poroty, ale hlavní cenu získá někdo jiný. Klára cítí, že stále naplňuje něčí ambice, ale vlastní život jí uniká. Když se zamiluje do pohledného mladého muže, je schopna poprvé prosadit před rodiči své skutečné touhy. Nechce už být projekcí nenaplněných ambicí submisivní matky či zneuznaného otce. Láska k hudbě, pokud je opravdová, si však najde svou vlastní cestu. V rodinném snímku si v roli maminky připomeneme také českou herečku Danu Vávrovou, která nedávno podlehla zákeřné nemoci. Snímek natočila režisérka Vivian Naefeová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Stokrát škoda nevyužité síly námětu... Přitom o prokletí velkého nadání (a příliš ctižádostivých rodičů) by se dalo natočit vskutku poutavé drama. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Variace na Flashdance – motiv soutěže (i když hudební), starší učitelky, romance. Hudba hraje důležitou roli a funguje i jako doprovod k filmu. Ze vztahů je důležitá vazba na rodiče, především vztah Kláry a otce. Za hereckou přirozenost všech hlavních hrdinů (včele Nadji Bobylevové) se přikláním ke 4. hvězdičce. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Doják o talentované houslistce a životních perspektivách. Klasický dojemný doják (film DODO) s překvapivě půvabným Florianem Davidem Fitzem (mladý přítel hlavní hrdinky). Vhodné pro nedělní dopoledne nebo listopadové meluzínové večery u krbu s dýmkou, se sherry a funícím loveckým psem. ()

Reklama

Reklama