Reklama

Reklama

Eye of the Devil

  • USA 13
Trailer

Obsahy(1)

Majitel vinic markýz Philippe de Montfaucon (David Niven) je povolán na svůj zámek Benellac, protože byla suchá sezóna a poddaní si nevědí rady. I přes markýzův odpor ho žena (Deborah Kerr) s dětmi následuje a na místě pomalu objevuje podivné chování svého muže i jeho poddaných, kteří, jak zdá se, praktikují tajně staré pohanské rituály... (Morien)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

RPupkin 

všechny recenze uživatele

Film, u něhož, aniž byste se museli přílišně snažit, odhalíte „mysteriózní“ rozuzlení již na počátku. O to více si pak protrpíte kostrbatou a fádní cestu, jež k tomuto rozuzlení vede. Přitom nápadité úvodní titulky a sekvence z Paříže byly příslibem daleko lepšího zážitku… Holt za neúrodu révy vinné musí být někdo vinen. Alespoň díky tvůrcům vím, že jednou navštívím Château de Hautefort, přičemž se budu mít na pozoru, aby mě náhle nezačalo obklopovat dvanáct postav v kápích. Celkově vzato: za mě palec mírně dolů, 40 %, nechci vidět znovu. [viděno v dubnu 2021 | komentář #14] ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Thompsonův (Mys hrůzy, Všechno nejlepší k mým narozeninám) lehce nadprůměrný horor, v němž se vzorná matka a manželka vydává za svým mužem na jeho obrovské panství, kde odhaluje příčinu podivného chování jak jeho, tak celého služebnictva. Tenhle ještě černobílý snímek nevyniká ani tak mrazivým napětím nebo šokantními lekačkami, jako spíše zlehka budovanou nejistotou a především parádním obsazením, v němž najdeme spoustu tehdejších hvězd. Mezi Nivenem a Deborah Kerr vám určitě neunikne například Pleasence, Hemmings a hlavně krásně tajemná Sharon Tate - manželka Romana Polanského, která byla o pár let později brutálně zabita fanatickou sektou Charlese Mansona. ()

Reklama

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Pomalu se blíží Halloween, čas kdy člověk dostane chuť pustit si nějaký ten horůrek. Tento mě nalákal hlavně svým obsazením, protože jak Davida Nivena (markýz), tak Donalda Pleasance (kněz) řadím mezi své oblíbence. Krom toho se zde objeví také Deborah Kerr (manželka) a slavná Sharon Tate (kouzelnice). Snímek vypráví příběh francouzského šlechtice, který je zavolán na své panství, na němž se neurodilo. Manželce řekne, ať zůstane doma, ale ta za ním nakonec přijede a objeví, že malebný francouzský venkov je plný podivných lidí a tradic. A hlavně magie. Film začne nadějně, bohužel ale postupem času začíná ztrácet tempo a uvadat a nakonec s ním příliš spokojen nejsem. Slabší tři hvězdy. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ucházející postarší kousek, známý asi hlavně v souvislosti s první významnou rolí Sharon Tate. Děj se točí kolem neúrodných vinic a jakéhosi tajemného kultu, který má o onu úrodu dbát. Dobré momenty a místy kvalitní, napínavá atmosféra nechybí, i když jako celek to není žádná velká sláva, no ale na čarodějku Sharon je radost koukat. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Oko ďábla je béčkový horor, který se může kromě áčkové režie pyšnit hlavně svým hodně dobrým obsazením v čele s Davidem Nivenem, Deborah Kerr a začínající Sharon Tate a Davidem Hammingsem. Dějově však není tenhle snímek nikterak moc zajímavý, i když několik scén je velmi povedených a film po zhlédnutí zanechává mrazivý dojem. Je to zajímavá věc, ale nemůžu říct, že by mne to extra bavilo. Fanda hororů šedesátých let to zde může zkusit, jiní si na své ale asi nepřijdou. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Philippe (David Niven) jezdí v roadsteru Jaguar E-Type z roku 1962. Catherine (Deborah Kerr) při cestě na zámek řídí kabriolet Mercedes-Benz 220S z roku 1956. (biker)
  • Zámek, ve kterém se film odehrává, je Château de Hautefort ve francouzském Dordogne. (biker)
  • Původně byla ve filmu obsazena Kim Novak. Zranila se však na koni během natáčení a v roli Catherine de Montfaucon ji nahradila Deborah Kerr. (andrew88)

Reklama

Reklama