Reklama

Reklama

Marni na střední škole zažívala peklo. Dnes je z ní úspěšná kariéristka, ale vzpomínky na příkoří, které jí způsobovala oblíbená roztleskávačka Joanna, ji stále zalévají studeným potem. Marni si cestou domů na svatbu svého bratra Willa k velkému zděšení uvědomí, že se brzy stane švagrovou své úhlavní nepřítelkyně, která ji kdysi ponižovala před zraky všech spolužáků. A zjevně se učila od těch nejlepších, protože když byla na střední Marniina máma, musela snášet úplně stejné zacházení od Joanniny tety. Teď, když z nich má být jedna rodina, se Marni i její matka ze všech sil snaží nechat minulost minulostí. Na staré zášti se ale těžko zapomíná. A tak ještě než se rozezní svatební zvony, budou mít tyhle odvěké rivalky pár nových pikantních historek pro svá vnoučata. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (224)

anli 

všechny recenze uživatele

Každý ,kdo to zažil ,si pamatuje střední školu.Někdo na to vzpomíná rád a někdo nerad.A hlavní hrdinka tohohle filmu na to vzpomíná nerada a snaží se na to zapomenout ,ale život jí to neulehčí a ženou jejího bratra se stává její hlavní rivalka ze střední.Celkem jednoduché ,že?Je to totiž typická americká komedie s poměrně jednoduchým a předvídatelným scénářem ,která stojí a padá na hercích a komických situacích ,které jim scénář předkládá.A tady se to celkem zadařilo a to hlavně díky Kristen Bell ,Sigourney Weaver ,Jamie Lee Curtiz a Kristin Chenoweth.Ženská část filmu si to opravdu užívá a je to znát a díky tomu toho hodně zachraňují a film má právě proto takovou zvláštní lehkost a hravost.A komediálnost.Ano ,je tu opravdu spoustu komických situací a vtipů.Některé jsou více zdařilé ,některé méně a najde se tu i pár trapnějších ,ale osobně jsem se slušně pobavil a film si užil.Mužská část hereckého obsazení se snaží držet krok s tou ženskou ,ale vlastně tu dělají jen takové lepší a humornější křoví.Kamera je typický cílová ,takže se zaměřuje především na hereckou část a nijak moc se nerozhlíží a hudba sem celkem slušně zapadá.Možná bych malinko víc stříhal a změnil konec ,který je opravdu hodně předvídatelný.Jelikož je ale komediií ,jako šafránu a slušně jsem se bavil ,je tohle poměrně dobrý úlovek ,který u mě zůstane malinko nad průměrem a to hlavně díky herečkám a několika skvělým scénám.Dávám klidných 60% a teda na střední školu taky nějak zvlášť dobré vzpomínky nemám.Že by právě proto? ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento typ předsvatební komedie. Tedy, když jsme ve filmu svědky těch pár dní, které samotné svatbě předcházejí. Ale také se může jednat o nějakou velkou rodinnou oslavu. Těch pár dní, kdy se sjíždí rodina, seznamuje se s členy budoucí rodiny, řeší se vztahy. Vše v komediálně laděném hávu. Příkladem jsou filmy "Nesvatbovi", "Dokonalá partie", "Hádej kdo?", "Fotr je lotr" a mnoho jiných. Tyto filmy jsou pro mne klidným proplutím, při kterém se srdečně zasměji. A navíc svatba je příjemnou životní epizodou, která ale v těchto filmech jako příjemná vypadá jen na první pohled. V těchto typech komedií vznikají pohodově komické situace, protože nejen každá rodina je jiná, ale i každý člověk je tak trochu jiný. Tento film nám nabídl znovusetkání dvou bývalých spolužaček ze střední školy, kdy jedna byla školní hvězdou a druhá typickým outsiderem. Jenže teď si ta jedna má brát bratra té druhé. A ta to samozřejmě nechce nechat jen tak. Když navíc zjistíme, že matky obou těchto mladých žen bývaly také spolužačky ze střední a když je navíc hrají taková esa jako Jamie Lee Curtis a Sigourney Weaver, nebude o zábavu nouze. Jaký by tento typ filmu měl být, když ne jednoduchý? Je ale příjemná a někde více, někde méně úsměvný. Mně to ale na tři hvězdy stačilo, strávil jsem s manželkou a dcerami příjemnou hodinu a půl. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Průměrné skoro ve všech ohledech, protože je to zoufale neoriginální, předvídatelné a plné přílišného moralizování. Nadprůměrné v obsazení, které dodává poměrně plochým a bezduchým postavám alespoň nádech zajímavosti a přitažlivosti. Celkově neškodná komedie o hříšném mládí, amorální pomstě a nutném "americkém" odpuštění. Nenadchne, neurazí a ve 100 minutách ani moc nenudí. 5/10! ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem si pustil jen proto, abych se ujistil, že jsem o nic nepřišel, když jsem nešel na premiéru. No a přišel jsem skutečně pouze o (pod)průměrnou (ne)romantickou (ne)komedii s nesympatickými postavami a hloupou zápletkou. A Jamie Lee Curtis tam vypadá jako ošklivý chlap. ()

Kamiiik 

všechny recenze uživatele

Jaká dcera, taková matka. Jaká matka, taková babička. Další ze série "filmů na žehlení". Pokud něco prošvihnete, vůbec nic se neděje. To mám celkem ráda na těchto filmech, můžete u nich dělat cokoliv a stejně vám neuteče nic podstatného. Zpříjemnění například u psaní seminárky do školy - na drama se dívat nemůžete, buď nic nenapíšete, nebo přijdete o dost podstatné části filmu, a to se zde stát nemůže :). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • V domě Márniiných (Kristen Bell) rodičů probíhalo také natáčení snímku Mezi námi děvčaty (2003), kde si také zahrála Jamie Lee Curtis. (beyli)
  • Sigourney Weaver a Jamie Lee Curtis si na premiéru filmu vzaly stejné šaty, čímž poukázaly na jednu z filmových scén. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama