Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Recenze (334)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $53,032,453Tržby Celosvetovo $79,181,750Tržby za predaj DVD v USA $29,184,907 //počet predaných kusov 1,962,466║ Pozerateľné, nepresladčené, Amanda Seyfried je fajn, len chýba tomu skutočná iskra, zápal a nejaké tie zábavnejšie scénky na odľahčenie, takto to je moc strnulé. /55%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Az na prehravajuceho Gaela (co ma nesmierne mrzi) to bol mily, vtipny filmik, ktory potesi nielen zenske publikum a mne rozhodne sprijemnil hnusny, uprsany den. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Psát dopisy je roztomilý anachronismus, kterému by se vysmála i beznadějně romantická Meg Ryan před deseti lety v Lásce přes internet. Psát dopisy a lepit je na zeď, aby na ně odpovídala partička italských paňmám, to už je diagnóza. Nicméně Christopher Egan má tak neodolatelný britský přízvuk a cynické wildovské repliky, že pokud vytěsníte z hlavy odporný italský soundtrack a chudáka Bernala v roli manického taliánského šéfkuchaře, lze to s trochou dobré vůle dokoukat. Problém nastane v okamžiku, kdy režisér přitlačí na romantickou pilu. Začne vám totiž praskat bránice. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Andrea Guerra: 1.You Got Me ,2.Chianti Country ,3.Verona ,4.Un Giorno Così ,5.Per Avere Te ,6.Quando, Quando, Quando ,7.Variations On A Theme By Mozart (Magic Flute) Op. 9 ,8.Sospesa ,9.Per Dimenticare ,10.Sono Bugiarda (I'm A Believer) ,11.Guarda Che Luna # Love Story # What If ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V krásné Veroně. Co hrozilo být předvídatelnou letní projížďkou bez nápadu, končí jako romanticko-nostalgická cesta plná překvapivé laskavosti. Ať už se hledají dávné nebo nově nalezené city, všechno do sebe pomalu a nenápadně zapadá, že ani Bernal jako šéfkuchař-maniak neruší. A když začne kyselé bonmoty házet sympaťák Christopher Egan, má Julie vyhráno, ať už s balkónem nebo bez něj. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Úžasná italská atmosféra plná uliček a kvalitního jídla...to miluji! Do toho bláznivá romantička a trochu zatvrdlý Romeo. Pěkný příběh o hledání staré a nové lásky. Opět dost naivní, ale silné. Navíc pro balkónové scény a hezký soundtrack jsem měla vždycky slabost. Ikdyž nesnáším trapné nedorozumění typu "Ale nééé, to je moje sestřenice, to není moje přítelkyně...". Ale u toho jsem zavřela oči a zacapala si uši. Myslím, že "milý" je pro tenhle film to pravé slovo. Amanda Seyfried si u mě napravila reputaci. Pěkné. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dopisy pro Julii jsou sice možná tou "nejčervenější" knihou z Červené knihovny, ale díky exotickému prostředí slunné Itálie, výbornému obsazení, i příjemné dávce humoru se pro mě jedná o jeden z nejkrásnějších "Hollywoodsky" romantických filmů. Amanda Seyfried s tou svou andělskou, nevinnou tváří, Christopher Egan, jehož výkon se mi líbil a připomínal mi trochu Heatha Ledgera, workoholický a neustále roztěkaný Gael García Bernal a dvojice Vanessy Redgrave a Franca Nera. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Uff!!! Zromantizovaná podoba Pošty pro Tebe, která stojí za pozornost jen kvůli roztomilé pošťačce Amandě Seyfried. Přehrávající Gael García Bernal je po celý film nesnesitelnou figurkou na šachovnici a kýčovité scenérie zalité sluncem způsobují žaludeční nevolnosti. To vše a ještě mnohem víc, za doprovodu nejnevhodnějšího písničkového soundtracku široko daleko! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ano,chápu,že je tohle spíše čistě holčičí záležitost,tedy-předvídatelná a přeslazená záležitost.Neteče tady krev,žádné speciální efekty..takže si to automaticky zaslouží maximálně šedesát procent.Tak to dneska prostě je.Ale pokud máte někdo rád sentimentální,ale přesto romantické lovestory s kapkou vtipu,tenhle film je pro vás jako dělaný.Co mi imponovalo nejvíce je nádherné a slunné prostředí Itálie,které mě doslova uchvátilo a kam si odteď přeju se podívat.Až se najednou stydím za to,jak vypadá moje rodná zem.Každopádně jak už jsem zmínila,příběh je sice předvídatelný,ale to jsou asi všechny slaďárny a myslím,že to filmu nijak neškodí.Námět je zajímavý,ve snílcích jako jsem já probudí dávno zapomenuté naivní představy lásky a prázdninového dobrodružství.Jinak bych si ten konec ani nepředstavovala.Navíc Amanda Seyfried je tak přirozeně krásná a talentovaná,skvěle do filmu zapadala.Jediný,kdo mě nijak nenadchnul byl Sophiin snoubenec,kterého jsem za jeho sobectví měla chuť někam nakopat.Nicméně film si podle mě ty čtyři hvězdičky zaslouží:) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pomôž človeče a bude Ti nápomocné. Takto to funguje v rozprávkach. A romantických filmoch, samozrejme. Americká blondýna sa namiesto vybájenej dovolenky vo dvoch ocitá stále častejšie v meste všetkých zaľúbených - v severo talianskej Verone sama samučičká. No ale, že sa nespustí hneď len tak s každým, ide sa na to romanticky sofistikovane. Zoznámi sa ponajprv s dámami, pomôže starej pani, tak aby chodník zabudnutia snov mladosti opäť nadobudol kontúry. Popri tom píše reportáž - asi prvú v živote. No a popri tom si uprace v citoch - kuchára nechá vo svojich hrncoch so špagetami, lebo však ona siaha po vyšších - takpovediac aristokratických métach. Reportáž samozrejme úspešná jag hovado. Doterajší text neobsahuje spoilery. Toto je totiž štruktúra každého romantického filmu. Tento sa, čo sa týka výlučne romantickej línie - celkom podaril. Hoci inak len oblbujúci produkt, ktorý sa odohráva medzi skupinou dobre zabezpečených, akých netrápia okrem srdcových a biznisových žiadne iné závažné problémy. Zároveň je film nakrútený tak, že to vyzerá, že žiadne problémy nemá ani ostatná spoločnosť. A ak ich má, nech s nimi ide do rici, toto je predsa romantika, ne? ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Predvidatelna, presladena alebo kycovita romantarna. Asi takto by sa dal zhrnut tento filmik a ja som naozaj ocakaval aj podla traileru nudnu blbost, ale naopak prekvapilo ma to. Prva polhodinka sa trosku pomalsie a nudne rozbiehala, ale hned ako prisli na scenu vnuk Charlie s Claire, ktora zacala hladat uz 50 rokov stratenu lasku ma ten dej celkom zacal zaujimat a hned som aj predvidal, ako by to asi mohlo skoncit. Lenze nech uz je to akokolvek v uvodzovkach "rozpravkove", pacilo sa mi to, pretoze to bolo velmi prijemne natocene a z mojho pohladu nemusi vsetko koncit negativne podla nasho realneho zivota, aby som mohol dat filmu vyssie hodnotenie. Preto 80%. ________ Amanda Seyfried - (Sophie) +++ Gael García Bernal - (Victor) +++ Vanessa Redgrave - (Claire) +++ Christopher Egan - (Charlie) +++ Franco Nero - (Lorenzo Bartolini) +++ Oliver Platt - (Bobby - New Yorker Magazine) +++ Produkcia: Ellen Barkin +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu byste mohli dát několik záporných přívlastků (předvídatelný, přeslazený, jednoduchý) a všechny by více méně seděly. Nicméně Letters to Juliet je fajn film. Je to pohodový snímek z prostředí slunné Itálie, kterou vás provází krásná Amanda Seyfried a herecká legenda Vanessa Redgrave. A pokud od tohoto snímku nebudete vyžadovat nic víc, než jen 105 minut čisté pohody a nebudete se zaměřovat na všechnu naivitu, která mnohdy je až do očí bijící, neměli byste být zklamání. Já byl upřímně překvapen, a proto dávám 70 %. P. S. A na to, že se režie ujal někdo, kdo natočil nevtipnou komedii Přes noc třicítkou, to dopadlo opravdu dobře. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pryč jsou ty časy poctivých a nedej bože originálních romantik!! Tu a tam nás něco ještě poměrně příjemně potěší a překvapí, ale toho sympatického šimrání už vážně není moc. Dopisy pro Julii jsou přeslazená, laskavá a místy dokonce i nadprůměrná záležitost, která by ráda na svou stranu dostala co nejvíc divaček s kapesníkem po ruce, ale daří se jí to jen sporadicky. Bohužel jsem ji navíc viděl běžně v televizi. Bernal tak zněl v českém dabingu děsně otravně, chybělo mi to jižanské nutkání, prostě vyběhnout do nejbližší sýrárny nebo si otevřít víno a vědět, že si tuhle romanci chci dát někdy znovu. Ta finální jiskra tomu holt schází.. Přesto nás režisér a producent Gary Winick za svůj krátký život (v roce 2011 ve 49 letech podlehl rakovině) potěšil několika žánrově slušnými kousky (třeba další z pozitivních příspěvků pro náctileté princezny Přes noc třicítkou) a to není tak úplně málo.. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Naprosto předvídatelný a plný známých klišé, nic nového ve filmu prostě neobjevíte. Film je určen především pro dívčí publikum, nutno podotknout, že film určitě neurazí, takový film na víkendový odpočinek. Na filmu se mi vlastně nejvíce líbilo prostředí, do kterého je příběh zasazen. Hned bych balila kufry a vydala se do Verony. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná romanťárna s nádherným prostředním a sympatickým příběhem, který se netočí jen okolo hlavní dvojice, ale také kolem jedné ztracené lásky. Obě tyto roviny jsou navíc skvěle vyvážené. Amanda Seyfried je opět okouzlující a Christopher Egan je nečekaně docela sympaťák a skvěle jim to spolu funguje. Jen ten Bernal se tam docela nehodil, navíc dost přehrával a jeho postava byla až moc blbě napsána. Jen škoda, že ke konci se film zvrhne jen do přehlídky až moc sladkobolných romantických klišé. I tak si u toho vaše drahá polovička jistě popláče. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Oh, so sweet..! Před ukvapeným lamentováním nad nešťastným osudem uživatele Davies182, který se očividně musel zbláznit, bych rád upozornil: ne, mám všech pět pohromadě a Dopisy pro Julii - romantická slaďárna - se mi opravdu velmi líbily. Po Dear John jsem se návštěvy sálu celkem hrozil, ale tohle je jiné kafe... Film je to milý, hraje v něm jedna z nejkrásnějších hereček na světě (ten kukuč!), Gael García Bernal tu podává komediální výkon svého života, a po celých 105 minut se ozývá nenucené brnkání na dramatické struny. V "dopisech" je toho spousta ze života obyčejných lidí, příběhem pak provází postavy neobyčejně dobrých herců. I když není podobný žánr mým šálkem čaje, přesto jsem se po celou dobu příjemně bavil, a čtyři hvězdy dávám sice s odřenýma ušima, ale rukou na srdci. P.S. Christopher Egan vypadá v 70% času stráveného před kamerou jako Matt Damon. Fakt - sranda! ()

balone 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu pro ženy, film se scénářem podle konceptu, nic, co by nadchlo, snad jen prostředí bylo krásné, naštěstí pro nás je to blízko a můžeme se tam podívat, ale pro američana je to neprobádaná půda, kde nikdy nebyli. Zajímalo by mě, jestli vůbec znají Romeo a Julii, ale to se filmu netýká. Nemůžu to hodnotit za víc, protože žádný prožitek ani požitek mi film nepřinesl. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Tak přeslazenej film už jsem dlouho neviděla. Kdybych šla po shlédnutí filmu naměření tělesné stavby k mému výživovému poradci, asi by mu explodovala váha. A krevní testy by ukázaly na cukrovku. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Jedna z největších slaďáren která se dá v poslední době vidět. Ale pokud přijdete příjemně naladěni, není problém se dobře pobavit a párkrát se i přihlouple usmát nad tou 120% romantikou. ()

Reklama

Reklama