Reklama

Reklama

Veer

  • Indie Veer: An Epic Love Story Of A Warrior (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečníci Pindariové uzavřeli spojenectví s králem Gyanendrou Singhem (Jackie Shroff), který jim za pomoc v bitvě slíbil vrátit jejich zem. Pomohou mu sice k vítězství, ale král je zradí a spolu s Brity je zmasakruje. Zbylí Pindariové přísahají pomstu králi i Britům, zatím ale žijí bez země a živí se jako loupežníci. Když syn náčelníka Pindariů Veer (Salman Khan) přepadne britský vlak, najde v něm kromě pokladu i princeznu Yuvraji Yashodharu (Zarine Khan). Přestože je jejich setkání jen letmé, Veer doufá, že se s dívkou, do které se zamiloval, znovu potká. (rikitiki)

(více)

Recenze (9)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Indové musí mít z Britů mindrák přes celou Indii. Tady z nich udělali zrádné podrazáky bez cti, že by si od nich pes kůrku nevzal. Což filmu, který by byl i bez toho čirým utrpením, ještě přitěžuje. Stejně jako odporně nabubřelá hrdinnost Indů. Nechutné karikatury Britů jsou skoro k nesnesení a projevují se navenek i oblečením. Jak už zde píše Andrea1717, britské ženy jsou oblečené, jak z bordelu. Možná ještě hůř, protože si neumím představit, že by jakákoliv Britka, včetně prostitutek, nosila začátkem minulého století za bílého dne šaty se špagetovými ramínky. _____ No, on si film z historie nic nedělá, jednou dokonce hrdina svým tancem přeruší vystoupení lidí z Československa. To mu u mě sympatie nezískalo, nehledě na to, že v té době něco jako Československo neexistovalo ani náznakem. ______ Ve snímku se prolínají scény patetického heroismu s pokleslým humorem jakoby převzatým ze spaghetti westernů. Když hrdina potká svoji lásku, ozve se vždy úplně stejný hudební motiv, který leze na nervy, takže jsem se po chvíli začala modlit, aby se už, proboha, nikdy nesetkali. Souboje jsou tak přehnané až působí groteskně. Dialogy se tváří závažně, o to víc jsou stupidnější. _____ Dobrá výprava a kamera se snaží předstírat, že se divákovi předkládá áčkový film, jenomže pro jeho spravedlivé označení by se spíš muselo sáhnout po některém písmenu z konce abecedy. ______ Je to bojově-milostný mišmaš, kde si hrdina dívku získá tím, že ji okrade a pak jí ještě usiluje o likvidaci rodiny i země. /4. 7. 2017/ ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh, který je docela roztahaný, ale nenudí. Výprava je zde pěkná, písničky také a obsazení filmu sedlo. Akční scény jsou opět přehnané a pěkně natočené. Za mě 75% :) ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Veer.... skvelý námet, ktorý sa mi veľmi páčil, začiatok filmu je celkom uchádzajúci a záver, ako keby chcel nahradiť to čo pokazili v prostriedku. Film beriem ako "rozprávku" na danú tému, takže realistickosť súbojov a bojov a ostatných úkazov neriešim, komu na tom záleží, povedzme si úprimne. Z celého filmu mi nesedela akurát tá "britská časť" bolo to neprirodzené, nevkusné hlavne čo sa týka kostýmov "domorodcov" čiže britov, ako keby tie ženy práve vytiahli z bordelov. Mali to poňať inak. Celkovo typických britov ako v tomto filme účinkovali nemám rada, ich herecký prejav mi vadí a taktiež škrekľavá angličtina, trhá mi uši, sorry people, ale asi boli v tomto filme nevyhnutnosťou. Mala som chuť dať tomu len 3 hviezdy, ale tá posledná tretina, nemôžem si pomôcť vygradovalo to do skvelého záveru, kvôli nemu si to určite pozriem zase. Krásne boli aj piesne, okrem tej britskej časti samozrejme .... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Už niekoľký film o tom, ako Briti Indom strašne ublížili a oni sa tak musia mstiť, mstiť a mstiť. Takmer každý Brit je vykreslený buď ako hlupák alebo ako arogantný a nenávistný človek (s fúzmi), ktorý chce Indov rozšliapnúť. Vo vzduchu je aj zrada vo vlastných radoch, ktorá trápi celé generácie subetnika Pindariov. Celé to ani nepôsobí ako historická dráma, ale ako poeticko-romantická rozprávka na pozadí viacgeneračného konfliktu. Hlavný predstaviteľ skôr podpriemerný, o hudbe sa dá povedať to isté. Film obsahuje množstvo chýb a logických nezmyslov. Od kostýmov (hlavne Britov) cez tradične veľké množstvo tancov a spevov (z ktorých bolí hlava) až po uletenú akciu s kilometrami spomalených záberov a slabými efektami. Nekonečné dlhé a nudné sú vzájomné pohľady romantickej dvojice, aj keď nepopieram, že herečka (Zareen Khan) bola rozkošná. Humorné scény pobavia minimálne, väčšinou je humor trápny. To všetko umocnené v obrej stopáži. Napriek epickému deju a vynaloženým nemalým financiám ny výpravu ide o podpriemerné dielo, na indickú kinematografiu možno priemerné. ()

Slunkoo odpad!

všechny recenze uživatele

Oni ani Historicky film bez tanca a spevu nedokazu urobit boze ta India to je peklo ich filmy su sracky a kazdy kdo im da 4 alebo 5 tak je KOKO. moje nervy a to sem len trailer videl.Totalna sračka. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Výr Pinďar zaútočil a zničil vše, co lze jen nazvat stravitelným filmem. Nesmyslný děj (válka mezi Brity, Pinďary a padouchy, které vede Jackie Shroff se zlatou rukou, potom studium třetího věku v Londýně, láska mezi důchodci a nakonec zase válka Pinďarů), zcela ahistorické kostýmy, strašné herecké výkony... Z toho všeho doslova trnou zuby. Omlouvám se hluboce Droně, tohle je ten nejhorší kus. ()

Reklama

Reklama