Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument z produkce amerického History channelu prokazující na historických bitvách (Den D, Gettysburg, Vietnam...) platnost vojenských pravidel, které sepsal ve své knize Umění války stratég a vojevůdce Sun Tzu. (ybuko)

Recenze (2)

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Zde http://www.youtube.com/watch?v=L5jLYgc4nBs . _________ Nedoporučuju vidět aniž bys četl(a) a podumal(a) nad původní AOW. Proč? Pojednání o válkách je slušné (občas ukázali mapku bitvy s animacemi přesunů jednotek, mluvili o výhodách a důsledcích některých manévrů apod), ale Sun Tzu je redukovaný na drahý prací prášek, který dokument prodává (a který prodává dokument). Ten chlap je už nějakej pátek pod drnem a jeho příručka je volně dostupná (tak jako dokument), tak proč ta propaganda? _________ Asi takhle, na wiki je odkaz http://en.wikipedia.org/wiki/The_Art_of_War na volně dostupný matroš - audiobooky a překlady a ty kecy o Sun Tzu snad už nějak profiltruješ. ()

GordonCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý dokument, který vám stručně představí základní teze Sun Tsuova pojednání s názvem Umění války, které je jakousi první příručkou vojenských velitelů v historii. Bohužel ale tomuto dokumentu tak trochu škodí, že místo aby tvůrci vybrali příklady pro jednotlivé Sun Tsuovi teze, dělají to spíše naopak a vybírají si pouze ty části, které se jim tzv. "hodí do krámu", aby jimi podpořili svůj výběr bitev. Ty jsou sice poměrně dobře ilustrovány, ale opět jako v mnoha jiných amerických dokumentech jsou zase jenom o Američanech. Poslední věc, která mi zde vadí je i to, že se snaží autoři dokumentu představit dílo Sun Tsua jako zdroj precizních předpovědí výsledků válek a bitev, místo aby ho zobrazili jako návod pomáhající k úspěchu. ()

Reklama

Reklama