Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bérangère a Vincent se berou a na žádost babičky respektují všechny tradice honosných svateb a společenských událostí smetánky. Pokroucené názory a chování hostů, cynické či směšné, strojené či pohnuté, odhalí v průběhu dne nepravosti všech a pokrytectví této slavnosti: masky budou sňaty a rodinná tajemství odhalena... Francouzská komedie o luxusní svatbě při které téměř každý odhalí to nejhorší ze svého já. Vincent a Bérangère jsou krásný mladý pár, původem z bohatých rodin, který se rozhodl, že se vezmou. Snoubenci jsou oddáni při skromném civilním obřadu, ale babička Bérangère Madeleine trvá na svatbě v kostele. A tak dvojice po několika měsících obnovuje svůj slib při okázalém obřadu ve venkovské kapli. Madeleine vyžaduje, aby byl dokonalý každý detail, od impozantního svatebního dortu až po zakrytí jisté sochy v kostele, jenž jí připadá nevkusná. Ale jak den postupuje a členové rodiny a přátelé se mísí, vypluje na povrch několik dlouho skrývaných tajemství a tato rádoby perfektní slavnost začíná rychle ztrácet lesk. Velký den Vincenta a Bérangère hořkne a oni si musí položit otázku, zdali opravdu míní být v životě spolu navzdory svým rodinám. (HBO Europe)

(více)

Recenze (10)

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Hodně slaboučká, příliš televizní, ne moc zajímavá záležitost. Na nějaké to všední dopoledne, ovšem v případě, že nemáte po ruce ovladač a jste leniví se postavit. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tragikomická sonda do života vyšší společnosti. Jean-Pierre Marielle v roli mírně řečeno extravagantního kněze je výborný, neméně skvělý je Jérémie Renier, který se snad pro role ve filmech založených na bázi psychologických sond narodil. Celý film nezadržitelně směřuje k závěrečnému vyvrcholení, které je uvedeno slovy Vincenta: "Mami, pozapomněla jste na dva detaily." A pak pošle svoji matku onam. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Snad ta podobnost, ale během filmu jsem myšlenkami stále utíkal k anglickému snímku HORŠÍ NEŽ SMRT. Tohle je horší než anglický snímek, ale není to horší než smrt. Je to francouzký mix HORŠÍ NEŽ SMRT a DOPISY PRO JULII. Během svatby vlivem okolností, většina svatebčanů udělá radikální změny ve svém životě. Někdo pošle matku do..., někdo v sobě objeví homosexuální orientaci, někdo opustí manžela, někdo najde starou lásku, někdo zemře. Podruhé to už asi neuvidím. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

LuciusWlk přesně vystihl situaci, za jaké jsem se na film letargicky dodívala. Nezábavné, francouzské v tom horším smyslu, příběhově přeplácané ad absurdum. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četla... a ne že by to byla kdovíjaká sláva... ale pokud bych měla říct s čím ztratit čas, tak kniha vede na celé čáře. Ve filmu příběhy tak nějak zapatlali do sebe... ono se to tam ztratí. Něco přidali. A hlavně z toho udělali děsnej galimatyáš. ()

juluch 

všechny recenze uživatele

film vôbec nemal zle nakročené (karikatúry snobáckych frantíkov sa celkom vydarili), veškerý vtip však v poslednej tretine (či už polovici) začal nezadržiteľne vyprchávať a vyprchávať....až vlastne ani neviem, ako sa to skončilo :D ()

Jizi 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna povedená adaptace příjemného románu Blandine Le Callet Věnečky (česky Host, Brno, 2010) - knížka je to útlá, tak si ji radši místo filmu přečtěte, zabere vám to zhruba stejně času a výsledný dojem bude určitě mnohem lepší. ()

Reklama

Reklama