Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Vynucená msta je dynamickým příběhem veterána z Vietnamu, který bojuje se silami podsvětí Dálného východu. Chuck Norris v něm opět dokazuje, že je úřadujícím mistrem světa bojových umění. Ve více než tuctu napínavých bojových scén, ve kterých se utkává s bandou nájemných vrahů, předvádí Norris své výjimečné bojové umění, díky kterému byl šest po sobě následujících sezón nikým neporaženým mistrem světa v karate. Uprostřed exotické krásy Hong-Kongu vystupuje Norris v roli válečného veterána, který pracuje jako šéf ochranky v kasinu svého kamaráda. Norris, věrný tradicím karate, považuje násilí za krajní řešení. Když ale zločinecká organizace usilující o získání kontroly nad kasinem začne se svými útoky, dá Norris své zuřivosti volný průchod... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (25)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho slabšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o šéfovi ochranky, ktorý pracuje pre svojho starého priateľa, majiteľa kasína v Hong Kongu, ale keď ten odmietne ponuku na predaj kasína od šéfa vplyvnej zločineckej organizácie, je zavraždený. Lenže tým sa to nekončí, šéf organizácie chce odstrániť všetkých, čo by mu mohli stáť v ceste a tak šéf ochranky musí urobiť všetko preto, aby ochránil priateľovi dcéru. Spracovanie nie je zlé, ale dalo sa to podať aj o dosť lepšie. Často tu cítiť dostatočný potenciál na slušnú akčnú zábavu, ale využiť sa ho podarilo len čiastočne. Chcelo by to hlavne zmeniť celkové rozloženie filmu, úvodná fáza je až moc dlhá, ale aj v priebehu sa nájde množstvo scén, ktoré mi prišli úplne zbytočné, alebo aj dosť hlúpe a to aj v rámci svojej kategórie a tak mi aj tempo prišlo dosť nevyrovnané, ale našťastie sa tu nájde aj dostatok situácií, ktoré ma bavili a navyše úroveň filmu ide takmer po celý čas len hore. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná. Súboje síce mohli mať aj prepracovanejšiu choreografiu, ale pôsobia celkom efektne a na Norrisa v akcii sa tu pozerá dostatočne dobre, ale výraznejšie nesklame ani zvyšná akcia a navyše všetko je to ideálne natočené a chválim aj výber prostredí. Najviac sa mi páči celé finále zložené z niekoľkých fáz, ktoré začína vyčistením lode, ale dobre sa pozerá aj na zaujímavú časť, kde hlavný hrdina nemôže veriť nikomu, keďže na neho útočia protivníci z davu, ale toto sa stále dalo podať aj lepšie. Herecké obsadenie je iba priemerné, Chuck Norris ma tu už celkom bavil, ale vo svojej nasledujúcej tvorbe bol predsa len lepší, vedľajšie postavy ma prakticky vôbec nezaujímali a to sa týka aj žien, ktoré hlavný hrdina chráni a záporáci tiež mohli byť výraznejší. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, toto ma dosť príjemne prekvapilo, film pôsobí pomerne veľkolepo, má dobrú vizuálnu stránku a slušný výber prostredí, či už exteriérov, ale celkom aj interiérov. Myslím si, že keby tento film vznikol o pár rokov neskôr, tak by sa zaradil medzi to najlepšie z Norrisovej tvorby, predsa len v tomto období sa akčný žáner ešte len formoval a tu je to vidieť, ale ani zlé to určite nie je, akcia je slušná, vizuál tiež, obstojná oddychovka. 59% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Spíš vynucený film. Chucka mám rád, ale je fakt, že spíš až od druhý poloviny osmdesátek a ty jeho některý starší kousky ne, že mě úplně vyloženě nebaví, ale nejsou to žádný mega díla a tenhle kousek to vesměs potvrzuje. Je pravda, že akce je tu poskromnu, i když Chuck se v těch svých pár bojových scénách určitě předvede víc než slušně, tak víc než hodně průměrný béčko z jedný už dávno zapomenutý éry to není ani náhodou, ale fanouška na jedno shlédnutí nepohorší.50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zase překvapivě nikterak tragický Chuck, který se tentokráte jal řešit osobní mstu v Hongkongu, kde jeho kopance přece jen vyzní patřičněji než v americkém zapadákově. 40% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris ještě v dobách, kdy nosil světlé vlasy a knírek, v dobách, kdy ještě předváděl ve svých filmech zajímavější bojové dovednosti než v pozdějších letech. Vynucená pomsta je sice béčko jako hrom a jediným důvodem, proč si je pustit, je právě Norris, avšak jako oddechovka také Fargův počin slušně poslouží. Mezi klady tohoto filmu bych zařadil také prostředí a několik drsnějších scén, např. poslední scéna s Claire a LeRoyem. Nelíbil se mi však český dabing. Chucka Norrise mám již spjatého s hlasem Petra Pospíchala a těžko si navykám na kteréhokoliv jiného dabéra. Tudíž divákům, co to vnímají stejně, doporučuji sehnat originální znění. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Josh Randall (Chuck Norris) pracuje v Hongkongu jako ochranka v kasinu Šťastný drak u majitele Sama Paschala (David Opatoshu), který ho přijal do rodiny mezi své děti Davida a Joy. David láká otce na obchodní schůzku ohledně kasina, kterou zorganizoval Stan Raimondi (Michael Cavanaugh), ale Sam nabídku razantně odmítá a později je i se svým synem zavražděn. Josh musí ochránit Joy před podobným osudem... Mezi klady snímku patří hongkongské lokace a 196 centimetrů vysoký bývalý japonský wrestler a judista Seiji Sakaguchi (postava Kam), který má s Chuckem finální souboj. Chuckův bratr Aaron dělal na filmu jako koordinátor kaskadérů. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ten film samotnej působil dost vynuceně a já se vynutil abych to zvládl dokoukat, leč jediný, co tam za něco stálo byla opět akce. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Chuck bol a je pán. Jeho filmy neboli kasové trháky, ale boli to, čo diváci odchovaný na akčnom žánri potrebovali. Ja len tak v skratke, pretože akčná zábava je dnes iná ako vtedy...nech žije. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Norris ako pravá (akčná) ruka kasínového majiteľa? Prečo nie. Hlavne keď to prináša kopec akcie a súbojov s maníkmi, ktorí si na toto kasíno robia zálusk. Opäť musím podotknúť, že veľmi poctivo spracovaných súbojov, ktoré sú jasne najväčším ťahákom pri norrisovkách. Ale aj prvok pomsty za Norrisovú fešnú bloncku a jeho čierneho kamoša je štandartne dobrým korením, ktoré dobre rozhýbava žilky akčných nadšencov. Škoda, že záver trochu stráca tempo, keď dlhému súboju na lodi chýba väčšia šťava i lepšia choreografia súboja. No a toho senilného čínskeho starca na vozíčku, ktorý sleduje americké animované rozprávky som akosi nepochopil. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě je to stejná konina jako všechny ostatní Norrisovy filmy, ale podobně, jako si "Osamělý vlk McQuade" hrál na western, tak "Vynucená msta" zase tak trochu koketuje s filmem noir a díky snaze o slušný příběh (ač předvídatelný až hanba) a do mrtě využitému prostředí ulic Hong Kongu se mu daří udržet pozornost až do konce. Fajn filmeček, pokud víte, co od něj máte/nemáte čekat. A Chuck bez plnovousu tu má ještě nějaké charisma, které brzy zmizelo s jeho příchodem k fabrice jménem Cannon. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle film kdysi viděl, přišel mi skvělý a plný akce. Dospěl jsem a přehodnotil své názory, ale i tak je to celkem slušný akčňák a Chuck Norris je v něm celkem sympatický. ()

Pit 

všechny recenze uživatele

Toto boli časy Chucka keď bol ešte mladší a aj tie kreatívne kúsky stáli za niečo, toto napr. bol jeden s tých jeho lepšo-priemerných filmov, ktoré točil. Dalo sa pri tom ako tak vydržať, ale nečajkajte od toho žiadny extrém. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by Vynucená pomsta byl nějaký akční trhák, ale kouká se na to bez problémů. Chuck Norris hraje docela obyčejného chlápka, vyhazovače z kasina, který krvací, trpí a zoufale se snaží chránit členy své "rodiny" proti větším rybám. K tomu příjemná hudba, atmosféra Hongkongu, Chuckovy lehce noirové vnitřní monology a v druhé půlce i klasické, ale povedené souboje. Příjemná pohodovka. EDIT 2024: Naprosto tradiční Norrisovka, která ničím nestrhne, ale ničím neurazí. Nikdo tu nehraje, příběh je tuctový, Chuck jako bodyguard je mizerný (SPOILER - umírají oba majitelé kasina, kamarád i přítelkyně), ale v druhé půlce je spousta bitek a uteče to rychleji, než se člověk začne nudit nebo přemýšlet nad tím co to sleduje. 3* ponechávám. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Spolu s "Osamelym vlkem McQuadem" a mozna MIA:2 asi nejlepsi film s Norrisem... i kdyz z dnesniho pohledu tak "trochu" hovadina ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Poslední rok, kdy můžete Chucka vidět bez pověstného plnovousu. Nejen kvůli tomu, ale i kvůli atraktivnímu prostředí Hong Kongu to jistě stojí za zhlédnutí. Děj sice předvídatelný a často úsměvný, na to ale nemůžete u Chuckových filmů brát zřetel. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Poměrně slabý spíše akční thriller s Chuckem Norrisem, kde sice pochopitelně předvede něco ze svého bojového umění, ale je to tak okaté, že by se za to museli stydět i současní divadelníci. Způsobila to hlavně velice špatná kamera, neboť v každém zápase je jasně vidět, jak při úderu jde ruka či noha vedle a občas i na protivníkovi, jak ten úder čeká. Dějství je jako obvykle dle zavedeného standartu. Zvlášť když se příběh odehrává v Hong Kongu, takže ani závěrečný souboj zde prostě nesměl chybět. V tomto filmu se daleko více sází na Chuckovo herectví, ale co si budeme povídat. Opravdu herec není. Snímek sice patří mezi klasiku žánru, ale nemyslím si, že by se s tím někdo chlubil. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl. Konečně jeden z těch lepších filmů ze začátků Chucka Norrise před kamerou. Akční souboje už jsou lepší a lépe nastříhané. Uvědomil jsem si, že Chuck vlastně ani moc nehrál kladnou roli (v mém světě není vymahač dluhů pro kasino kladná role). Ani jeho chování mi nepřišlo fair, tak jako Walkerovo :). ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

síce to zo začiatku pôsobí ťažkopádne ale čím ďalej sa to zlepšuje, či už v akcii aj v krvavosti, ba aj pár nečakaných úmrtí dôjde. Slabších 5* zaslúžene. ()

Reklama

Reklama