Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Losangelského policajta Chucka Norrisa prenasledujú nočné mory, v ktorých sa mu zjavujú obete vraha, ktorého kedysi dostal do väzenia za vraždy dvadsiatich piatich žien. Jeho nočné mory sa jedného dňa stanú skutočnosťou, psychopatickému vrahovi sa podarilo ujsť z väzenia a opäť začne vyčíňať. (oficiální text distributora)

Recenze (44)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris je všeobecne považovaný za svojrázneho herca, ktorý výhradne stvárňuje postavy neohrozených, kladných hrdinov, čo si vedia poradiť s každým agresorom, ktorý sa im postaví do cesty. Každého zločinca zmláti ako žito, skope ako elektrika a nedá mu žiadnu šancu. Chuck Norris sa stal objektom vtipov o nezničiteľnom mužovi, ktorý nemá rovnocenného súpera. Je to proste béčkový karate superman. Avšak film "Sám proti teroru" (Hero and the Terror) z roku 1988, v ktorom si zahral hlavnú úlohu, tak trocha vybočuje z tohto zažitého stereotypu. Je to pomerne kvalitne spracovaný akčný krimi thriller. Chuck Norris sa tu predviedol v úlohe los angelského policajta, ktorý je na stope psychicky narušenému sériovému vrahovi. Scenáristicky a i atmosfericky je to obstojné. V rámci Norrisovej kinematografie sa jedná o serióznu filmársku záležitosť. *** ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu je na CSFD napsáno - ve filmu hrají : Chuck Norris . To je chyba, napsal bych - ve filmu existují : Chuck Norris. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Veškeré scénáře, které se dostaly do sídla Cannon Films, se údajně nejprve dělily na dva štosy určené dvěma hlavním hvězdám společnosti, Chuckovi Norrisovi a Charlesovi Bronsonovi. Pravdivost této historky dokládají promo materiály z filmových trhů k nerealizovaným filmům či filmům, ve kterých nakonec hrál někdo úplně jiný (Norris tak byl ohlášen např. do "Americký ninja" či "Fifty Fifty"). "Sám proti teroru" v tomto kontextu působí jako výsledek přehmatu či zhroucení obou štosů a jejich promíchání. Norris se zde objevuje v roli, která typově sedí spíše cannoňácké image Bronsona, což se projevuje nejen tím, že film neobsahuje takřka žádnou akci ani sekvence bojových umění. Dalším úskalím filmu je fakt, že role vyžaduje alespoň základní herecké nadání, což vskutku není Norrisova parketa. Nicméně potíže snímku nepadají pouze na hlavu popleteného castingu. Film asi měl původně být slasherem ve stylu "Pátku třináctého" o vraždícím hromotlukovi, ale částečně kvůli vsazení pár předváděček s Chuckem a především zcela debilní premise, že vazoun vraždí zlomením vazu, zde není žádné napětí. Když k tomu ještě připočteme absurdní nápad, že vrahoun přebývá ve ventilaci starého divadla a likviduje ženy na záchodcích, je dílo marnosti dokonáno. Stejně jako v řadě jiných cannoňáren i zde ostrůvek zapamatovatelnosti představuje vynikající Steve James, který svým charismatem, energickým projevem a schopností si podmanit kameru, na sebe strhává pozornost v každé scéně, kde je. Škoda, že byl afroameričan a v 80s byla éra komerčně lukrativních blaxploitation věcí minulosti - z něj totiž měla být hvězda a ne jen sidekick. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má celkom zaujímavý príbeh o snahe chytiť jedného masového vraha, ktorý ušiel z psychiatrickej liečebne a schováva sa v zrekonštruovanom divadle. Ale tento príbeh nie je moc zaujímavo spracovaný, za čo môže hlavne fakt, že sa tu nejedná o inteligentného vraha ako skoro vo všetkých podobných filmoch, ale o vraha prakticky bez rozumu, ktorý využíva iba svoju silu. Ale aspoń poteší, že svojim obätiam láme väzy. Norris sa podľa mńa do tohto filmu moc nehodí, svoju úlohu zahral dobre, ale on je najlepší v boji proti vojakom, teroristom alebo mafii a nie len proti jednému zabijakovi. Takže sa tu ani nejedná o akčný film, ale o kriminálny thriller. Akcie tu samozrejme moc nie je, finálny súboj moc nezaujme, ale poteší aspoń niekoľko maličkostí zo začiatku filmu ako zastavenie zlodeja alebo krátka bitka s Branscombom Richmondom, známym ako Bobby Sixkiller zo seriálu Odpadlík. Na filme ma ale zaujali viaceré dialógy, ktoré sú vtipné a niekoľko dobrých hlášok. Prekvapilo a samozrejme aj potešilo aj mnoho známych hercov. Ako Norrisov fanúšik som samozrejme chcel vidieť aj tento film a určite nie je zlý, ale myslím si, že v rámci jeho filmografie sa jedná o takmer zbytočný film. Objektívna kvalita filmu- 52%, film sa páči mne na 55%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Průměrná Norrisovka a tak trochu netradiční. Hodně pravdy má uživatel JFL, když ve svém komentáří píše, že tenhle film a tahle role by víc sedli jiné hvězdě Cannonu Bronsonovi. Tady je Chuck v trochu netypické roli kdy nehraje svého obvyklého nikdo mě nepřemůže superhrdinu, ale traumatizovanýho policajta kterýho pronásledují noční můry. Moc se nepere a musí seriozně hrát což mu zrovna moc nejde. Naštěstí aspoň nějaký tý slušný akce se tu dočkáme i když ten šílenej a nemluvnej vrah teror mi moc zajímavej nepřišel. Nejlepší je Chuck na tiskovce. Spáchal tu vraždu Teror? Ne! To je vše co nám k tomu řeknete? Jo!50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chuck jako hlavní hvězda Cannonu hraje ve filmu, ve kterém nestřílí ani nekope do lidí. V roli detektiva musí stanout proti samotnému obrovitému Teroru a srovnat s ním všechny účty. Celým filmem se prolíná romance Chucka s jednou paní, která mu porodí dítě. Nemusím snad dodávat, že v minulosti na mě tento film udělal přece jen lepší dojem. Tohle je jakási levná odpověď na Mikea Myerse. 40% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Danny O'Brien (Chuck Norris) díky velké náhodě zadrží psychopatického zabijáka žen Simona Moona (Jack O'Halloran), který je znám jako Teror. Simon se po třech letech strávených v léčebně pokusí o útěk v dodávce, sjede ze srázu a je považován za mrtvého, ale nenajde se tělo... V Norrisově filmografii jde o film, kde musí více hrát, protože soubojů je zde méně. Jack O'Halloran je pořádný dvoumetrový pořízek a nejvíce bude asi známý ze Sepermana (1978), kde hrál nemluvného záporáka Nona z Kryptonu. V menší roli se objeví i Branscombe Richmond, který s Chuckem vymění několik úderů. Billy Drago tady nehraje kupodivu záporáka, ale má roličku doktora Highwatera. Synové Chucka Norrise, Eric a Mike (v titulcích uveden jako Michael Ray Norris), dělali na filmu jako kaskadéři. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála poměrně slušných filmů Chucka Norrise. Kriminální příběh s minimem bojových scén, ve kterém Norris jako polda pátrá po masovém vrahovi, pomineme-li Norrisův tradičně tragický herecký výkon má film slušnou atmosféru dobré kriminálky ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Filmy s Norrisem jsou vždycky taková pohodová oddychovka při nejlepším. Zde bylo málo akce, příběh taky žádná sláva a Norris byl málo drsnej. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, když jsem byl ještě mladý a dívali jsme se na podobné filmy na ORF, případně po roce 1982 na jednohlasně dabovaných véháeskách, mi přišlo, že jde o fajn akční film s Chuckem. Inu, taky mi bylo -náct. Dnes musím zodpovědně říct, že je to blbost, krátká historka uměle roztahaná na hodinu a půl, protože v podstatě uteče jeden vězeň a nikdo ho nemůže chytit, i když se skrývá na jednom místě, a tak se čeká až zabije pár holek, aby došlo na závěrečné, nijak bojově ani dramaticky oslnivé finále. Jako jo, má to slušnou kameru a záběry z divadla, zvlášť když tam hlídá ten černošský policista, jsou vymazlené, ale je to málo. Ještě štěstí, že se film vyhnul největšímu nabízejícímu se klišé - poldova žena čeká narození dítěte, takže jsem čekal, kdy padouch unese i ji, ale nedošlo k tomu. A nakonec se polda rozněžní, když se malá holčička narodí - což si představte v podání Chucka Norrise, jak hraje něžného manžela a tátu. :-) Tak takhle nějak to vypadá. Nic, co bych chtěl vidět znovu a další puberťácká ikona mi padla. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Pohodová Cannonovka s řádnou dávkou béčkovej ksichtů, Billy Drago jako psychiatr, Steve James jako tradiční parťák do nepohody, zlej kryptoňák O´Halloran tentokrát ještě zlejší a cameo Bobbyho Sixkillera jako bonus. Yoram s Globusem nezklamali, opravdu pohodová sračka, tentokrát ovšem spíš krimithriller než akční. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No nevím, zrovna tento film s Chuckem Norrisem bych zase tolik nehanil. Svým způsobem jde o průměrný krimi thriller a to hlavně díky ústřednímu psychicky narušenému zabijákovi, který vraždí převážně ženské zlomením vazu. Ze začátku pořád kecy o prcaní – „můžeš ještě - jo můžeš, borka se moc netěšila z nove práce“ - nicméně ten český dabing byl vážně otřesný. Místy to mělo i zajímavou atmosféru, mrtvých tu bylo taky dost, leč ty jejich mordy moc nápaditosti nepobrali – většinou jen uslyšíme křupnutí a toť vše… ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Základní zápletka se netváří jako typické béčko a jsou zde náznaky thrilleru. Začátek je přitom docela povedený, ale pak je to jedno velké hluché místo ve scénáři, kdy se prakticky nic neděje. Příběhově zde nejdou zasadit ani pořádné mely a akční scény, proto film trpí po půl hodině nudnými pasážemi až do konce. Úplné fiasko to však není......4/10 ()

5150 

všechny recenze uživatele

Solidní počin. Nechybí hlášky, akce, napětí, zajímavá herecká sestava, ani dobrý song během závěrečných titulků. Spokojenost, hodnotím 2,5*. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Priemerná kriminálka s priemerným Norrisom a celkom vydarene odpudivým a šialeným vrahom. Poteší. Svojim spôsobom. ()

type_B odpad!

všechny recenze uživatele

Extrémně hloupé a nudné béčko, kde se neustále žvaní a žvaní. Navíc je plné nelogičností, ve 3/4 filmu jsem usnul. Nesledovat! ()

Reklama

Reklama