Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Beau pracuje jako předák elektromontérů na údržbě vysokonapěťové rozvodné sítě. Při jedné bouřce zahyne při výstupu na stožár jeho bratr Danny. Dannyho manželka zemře při automobilové nehodě a Beau začne vychovávat jejich dceru Bailey. Bailey pracuje, ale strýc chce, aby odešla studovat na vysokou školu. Bailey má vztah s Duncanem, kterého Beau nesnáší. Duncan těžce nese, že by Bailey měla odjet, ale nedává to najevo. Duncanův otec také pracoval v oboru a zahynul při výkonu práce. Duncanova matka zůstala sama se synem bez prostředků a stala se z ní alkoholička neschopná normálního života. Duncan se přesto přihlásí k tomuto nebezpečnému povolání. Bailey nadbíhá také flákač Ron, Bailey ho odmítá. Je těhotná s Duncanem, ale zatím to tají. Do sousedství Beaua a Bailey se přistěhují Carline s manželem Eugenem a dětmi. Eugene pracuje také u linkařů. Carline se spřátelí s Bailey a svěří se jí, že se manžel od návratu z Iráku velmi změnil. Trpí posttraumatickou poruchou a v práci je velmi opatrný. Neustále poukazuje na to, jak je nebezpečná.  Firma musí modernizovat rozvodnou síť v polovině státu a všichni elektromontéři jsou v plném nasazení a stále v práci. Beau učí nováčky, včetně Duncana, který byl přidělen k jeho týmu. Carline se cítí osamělá a Bailey si povšimne, jak večer odjíždí taxíkem z domu. Eugene objeví v jejím mobilu neznámá čísla a začne ji podezírat z nevěry. Carline prohlásí, že patří přátelům Bailey. Když se příště sejdou, Carline jí řekne, že poznala, že je Bailey těhotná. Bailey opáčí, že ví, že je Carline Eugenovi nevěrná. Když odcházejí z baru, vnucuje se jim Ron s přáteli. Objeví se však Duncan a Beau a zabrání jim v tom. Bailey se rozhodne říct Duncanovi o těhotenství. Duncan je nadšený. Chce se o radost, že bude otcem, podělit s matkou, ale  ta stále vidí jen svého manžela elektromontéra, který zahynul a nechal je bez prostředků. Bailey řekne o těhotenství strýci Beauovi, ten se s tím však nedokáže smířit... (TV Prima)

(více)

Recenze (70)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris viděl v TV nespravedlnost se zadržovanými vojáky ve Vietnamu a tak odjel na výlet. Výsledek--vyhlazenej Vietnam. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pokud beru hodnocení a kvalitu filmu v rámci žánru, tak musím dát jednoznačně plný počet. Ve své době i dnes, v rámci 80.kových akčňáků a amerických protivietnamsky- protirusky-propagandistických filmů (Rambo II (1985), Rudý Škorpion (1989), ...) se jedná o absolutní špičku. Stejně tak jako akční film takový film vyloženě exceluje a jedná se bezkonkurenčně o nejlepší Norrisův film, který převyšuje všechny jeho ostatní o mnoho levelů. Již technika zpracování je z dnešního hlediska naprosto výborná a bezchybná, zaujala mě zejména kamera a prostředí. Polovina filmu vykresluje opravdu dosti drsné týrání, věznění a mučení amerických zajatců a snahu zlomit Norrise k podpisu přiznání válečných zločinů. Na svoji dobu se jedná o docela drsný kousek a scéna s krysou byla jedním z vrcholů zobrazování násilností ... Člověk si ani tak moc neutvoří vztah k těm zajatcům (ti jsou chvílemi skutečně trapně zahraní), ale vyloženě si vytvoří nenávistný vztah k několika hlavním věznitelům, zejména pak jejich veliteli (Sun-tek Oh). Osobně já jsem se těšil na pomstu velice a Norris mi splnil všechna má očekávání a ještě je předčil. Nustálé vracení se k základně a její postupné ničení, postupné vraždění jednotek, vychutnávačky při likvidaci hlavních záporáků, prostě jim to vrátil opravdu až s úroky a tentokrát se fakt nesral (obecně jej považuji proti Seagalovi vyloženě za "měkotu" ...). Špičková akce, v podstatě i docela uvěřitelná, napínavý nekompromisní film s výborným zakončením, kdy Norris bojuje s velitelem jednotky v chatrči ... a ... choreografie souboje mne VELICE mile překvapila! Tvůrci mohli film na konci již docela odfláknout, Norris mohl rozdat pár kopaček a mohlo být po veliteli. Ale ne, je zde vidět rozdílnost stylů boje, docela dobré zákroky, souboj trvá tak akorát uvěřitelně, Norris si nepřítele za to všechno příkoří vyloženě vychutnává až do konce, paráda! Naprosto vyjímečný Norrisův film, na který nedám dopustit a vůbec se nebojím a nestydím mu dát plné hodnocení, protože si jej skutečně, zejména z pohledu doby kdy vznikl, zaslouží ... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy a je prequelom k jednotke. Má veľmi dobrý príbeh o skupine amerických zajatcov na čele s plukovníkom Braddockom vo Vietname, ktorí sú aj roky po vojne stále držaní v zajateckom tábore, pričom vietnamský veliteľ túži len po zlomení plukovníka, hrdého patriota, čo sa mu ale roky nedarí. No keď kvôli záchrane priateľa plukovník urobí to, po čom veliteľ túžil a aj tak je zradený a priateľ zabitý, plukovníkovi sa podarí uniknúť a netúži po ničom inom, len po záchrane priateľov a pomste veliteľovi. Spracovanie je celkom slušné, ale po niekoľkých úpravách by mohlo byť aj lepšie. Film je prakticky rozdelený na dve polovice, prvá, prakticky neakčná sa zameriava len na život zajatcov, slušne zoznámi so všetkými dôležitými postavami z oboch strán, ale má aj pár slabších miest, mohla byť o niečo skrátená a škoda aj toho zbytočného patriotizmu, ktorý tu nemá čo robiť a v druhej sa už plukovník oslobodí a začne prakticky neustála akcia, čo vydrží bez slabých miest až do konca. Akcie je tu celkom dosť a páči sa mi. Ako som spomínal, prvá polovica je neakčná a tak až na krátky úvod a jeden bezvýznamný súboj s väzňom neponúkne nič, ale akčnosť filmu zachraňuje druhá polovica, v ktorej ide len o ňu. Po stránke bojových umení tu toho Norris moc nepredvedie, až na finálny súboj tu má len pár kopov a úderov. Zameriava sa hlavne na kratšie prestrelky, často sa používajú granáty, potešia moje obľúbené tiché likvidácie a pár slušných momentov ako použitie plameňometu. Najviac sa mi páči úvod celej akčnej časti, ktorý obsahuje niekoľko tichých likvidácií, hlavne lámanie väzov, ale všetka akcia je slušná. Herecké obsadenie je bez problémov, celý film stojí na dvoch hlavných rivaloch, ktorými sú Chuck Norris a Oh Sun - tek, pričom ani jeden vo svojej úlohe nesklame, ale poteší aj viacero vedľajších postáv ako Steven Williams alebo Toru Tanaka. Réžia nie je zlá, ale z potenciálu tejto témy sa určite dalo získať aj viac a technická stránka je dosť dobrá, tej nemám čo vytknúť. Nezvestní v boji 2 patrí medzi to lepšie, čo kedy Chuck Norris natočil a mám ho ešte radšej ako jednotku. Je to jednoducho viac, než dobrý akčný film osemdesiatych rokov. 75% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak dvojka mne z tyhle serie bavi jednoznacne nejvic cynickej vietnamskej plukovnik tak dlouho tyra a psychicky ponizuje ty chudaky amiky v cele s Norrisem az se Chuck nasere a udela mu ze zajateckyho tabora kulnicku na drivi z meho pohledu velka spokojenost obal filmu nelze toto je opravdu stara dobra akcni prace ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Až do mých asi 13 let můj nejoblíbenější film. Celé dny jsem vydržel čučet jak Chuck na konci zmasakruje Sun-tek Oha. I po letech si pamatuju každičkou scénu. Nikdo na světě nemůže držet věčně v zajetí Chucka Norrise! Nikdo. To je ne-mož-né. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Chceš vědět, kdo z nás je větší chlap? Taky to chci vědět!" Já teda nevím, ale mě se to líbilo o dost víc než první díl. Chuck tady nevypadá tak blbě jako obvykle (hlavně proto, že je celou dobu pěkně zarostlý a špinavý a není mu vidět obličej) a taky je tu snad nejdrsnější ze všech svých filmů. Celou dobu vlastně svádí psychický souboj s hlavním záporákem, nikdy by nezradil svou vlast, ví všechno ze všech nejlíp, dobrovolně se nabízí za své muže na mučení a ve volném čase si z kousků hader sešívá americkou vlajku (nekecám):). Na rozdíl od jedničky je tady i slušný záporák a i mezi menšíma šaržema najdete výrazné typy, přičemž nejdrsnější z nich je asi tlustý megavietnamec s vizáží Oddjoba z Goldfingera, co ho mluví Bohdan Tůma a metá hlášky typu "Já ti dám hajzle!". Vietnamci navíc nejsou žádní nazdárci a dávají vězňům pěkně zabrat, přičemž střílení z nenabité pistole do hlavy nebo upalování za živa je v táboře na denním pořádku. Akce se sice dočkáme až v druhé půlce, ale zase celkem stojí za to - všichni hází granátama jako krikeťákama a Chuck se dokonce vytáhne i s plamenometem. Braddock sice nikdy nebude Rambo, na to Chuck nemá charisma ani dost cool vizáž (přeci jen nikdy nesundá košili a ten plnovous...), ale když přivřete oči nad béčkovým scénářem i prostředím, na ty 3,5* to dotáhnout může. ***Věděli jste, že: První a druh díl MIA se kvůli ušetření nákladů natáčely společně. Producentům ale druhý díl přišel lepší než první a proto přehodili jejich číslování a pustili dvojku do distribuce jako první. Proto se "dvojka" odehrává vlastně před "jedničkou"*** ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rovnako dobre ako jednotka, alebo vlastne dvojka, kedže toto je prequel. Síce sa tu sedí na riti vo väznici medzi bambusákmi skoro hodinu a Chuck okrem pár slov, jednej zožranej krysy a drsných pohľadov nič neukáže, dobre to plynie, nenudí to a navyše nesympatický šikmáči vedia upútať pri výsluchu. Pravá sranda začne v závere, keď sa rozhodne Chuck utiecť a vrátiť sa pre odplatu, kamošov a pre pár granátov. V pohode pokračovanie, ktoré nieje tak stupídne a trošku sa ešte drží pri zeme narozdiel od trojky. 60% - 3* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ani sa nečudujem, že radšej do kina pustili najprv pokračovanie tohto filmu. Tento diel sa očividne minul dobe. Desať rokov dozadu s dávkou exploatačného násilia by to mohla byť klasika, no v tomto prevedení je to 70s torture námet v uhladených osemdesiatych rokoch, čo si jedno s druhým protirečí. Keď na konci dôjde k nejakej akcii, už je príliš neskoro. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Vrtulník pilotovaný Jamesem Braddockem (Chuck Norris) je zasažen a posádka je nucena evakuovat palubu před blížícím se pádem. Plukovník James Braddock, kapitán David Nester (Steven Williams), nadrotmistr Ernest Franklin, desátník Lawrence Opelka a poručík Anthony Mazilli se stávají válečnými zajatci ve vietnamském táboře, kterému velí plukovník Yin (Soon-Tek Oh). Bezpráví a špatné zacházení od Yina donutí Braddocka k úspešnému útěku a následnému pokusu zachránit zbývající přeživší... Pořádná akce se rozjede docela pozdě a začíná Norrisovým útěkem z tábora a vrcholí soubojem s vietnamským plukovníkem. Professor Toru Tanaka (Lao) zůstal ve filmu docela nevyužit a to je vzhledem k předchozí spolupráci s Norrisem na filmu Oko za oko (1981) škoda. Chuckův bratr Aaron pracoval na filmu jako koordinátor kaskadérů. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dvojka je na podobné úrovni jako jednička, sice je zde méně akce, akce je především na konci, ale přesto je zajímavé vidět jak se Norris pere o svůj život v zajateckém táboře. Hodnotím 78% = **** ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší než první díl a dokonce i po letech se, posílen koňskou dávkou nostalgie, dá sledovat bez shovívavého úšklebku. Solidní padouch, několik silných scén (krysa), slušná první "zajatecká" půlka a v té druhé na svou dobu slušná akce. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nudná protivietnamska (?) báchorka, ktorej chýba lesk, peniaze a dobrý režisér. Stallone aj Lundgren sú skrátka iná liga a Chuck sa uspokojil s céčkovým odvarom. V podstate klasická Norrisovka, ktorá nie je vyslovene zlá, ale je rovnako divná a nezáživná ako jeho neskorší hit DELTA FORCE... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Norrisovi tý džungle bylo z jedničky málo, tak se se svým týmem hypochondru nechá lapnout ve vjetnamu do klece tábora, kterýmu velí zlověstný generál, co chce od Čaka autogram na jeho papíry. Každý trest smrti skončí Norrisovim nasraným xichtem vykukujíc skrz dřevěný mříže klece, vjetnamčíci si naserou do kalhot a radši nikoho netrestaj.. byť by je Norris zranil nadávkou. Celý film je zavřenej a čeka až odbyde hodina filmu, aby v poslední půl hodině mohl provětrat samopaly, granaty a plamenomety jako za starých dobrých časů jedničky s halenkou na hlavě. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kombinace Ramba a Mostu přes řeku Kwai s Chuckem Norrisem v hlavní roli. To co si pod tímhle popisem představíte, od filmu přesně dostanete. Je to přesně ten typ filmu, který oceníte, pokud jste ho prvně viděli v dětských letech. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Pod Flipnicov koment sa rád podpíšem. Veď CHUCK v 80-tych rokoch nakrúcal - možno primitívne - ale v rámci žánru výborné filmy. A to, že dnes je skôr na smiech len potvrdzuje tú atmosféru doby, kedy sa studená vojna pomaly preklápala do reálneho kapitalizmu. Kto to nevidel pred 24 rokmi na VHS, ten to nemá šancu pochopiť. Ale v tomto prípade navyše nejde len o nostalgiu. Tento film je skrátka remeselne zručne nakrútený a baví aj po rokoch. A scéna s potkanom ? MASO. (6.5.2009) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po slabuckej jednotke, druhy diel napravuje tejto legendarnej beckovej trilogii povest. Jedna sa o prequel prveho dielu v ktorom sledujeme Chuckove osudy pocas jeho niekolkorocneho pobytu v zajateckom tabore. Uz samotny namet je ovela putavejsi ako nudne patranie v jednotke. A je aj viacmenej dobre vyuzity. Chuckov zarasteny výzor sa hodi do ulohy zajatca a okrem neho tu je viacero zaujimavych postav, ktorych osud vas zaujima. Takze nevadi, za cele dve tretiny filmu su neakcne. Za velku slabinu povazujem obsadenie hlavneho zaporaka. Sun - tek Oh je prilis velky sympatak a demonickeho diktatora som mu neveril ani na sekundu. Aspoňže je na tom dobre fyzicky, takze vo finalnom duely je Chuckovi dostojnym protivnikom. Chuck sa v nej tiez snazi a po jeho legendarnom suboji s Brucom Lee je prave tato bitka tou najlepsou, co som s nim doteraz videl. Celkovo je posledna tretina, plna rozmanitych akcnych scen, kvalitne natocena a patri k tomu najlepsiemu v Chuckovej filmografii. Vysledkom je nadpriemerny vojnovy film, ktory stoji za to vidiet. 6/10. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Až moc příliš nudný scénář, kdy část mučení a přežívání v zajateckém táboře je zdlouhavé. Akce na konci se dá, ale o proti jedničce je to slabší......4/10 ()

Reklama

Reklama