Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdálo se, že 300 let staré satanské praktiky ninjů jsou projednou vymazány ze zemského povrchu. V sedmnáctém století byli společností zavrženi pro vyvražďování celých rodů. Jejich krutost ale nevymizela. Je cvičena a umocňována v tajném táboře ninjů. Proti jejich vůdci - "mistru tichého zabíjení" Seikurovi se staví mistr obranného asijského boje Scott (Chuck Norris). Ve středoamerickém výcvikovém táboře teroru jejich protikladné povahy promluví. Zbraní Seikury je nenávist, zbraní Scotta je jeho mnohaleté přátelství s A.J. (Filmexport Praha)

(více)

Recenze (39)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film je sice dobře natočený, ale má otřesný scénář a děj. Snad 3/4 filmu jsou jako by nějaká kriminálka, kde Norris a jeho kamarádi stále něco zjišťují o ilegálním výcvikovém centru zabijáků, vedou nesmyslné a úplně zbytečné dialogy a do toho Norris osobní monology s flashbacky z dětství. Do toho se připletou hned tři slečny, musím uznat, že jedna hezčí než druhá, ale první dvě jsou zavražděny, aby si to Norris mohl rozdat s tou třetí těsně před tím, než zaútočí výcvikový tábor ninjů. Závěrečná scéna řežby ve výcvikovém táboře je choreograficky perfektně provedená, Norris bojuje i mečem a vůbec není poznat, že s ním nikdy profesionálně netrénoval. Souboj s hlavní maskovanou ninja-gorilou je naprosto perfektní, to je úplně nejlepší scéna z filmu. Souboj s hlavním záporákem a noční můrou z Norrisova dětství (Tadashi Yamashita) je již o poznání slabčí a kratší... Docela zajímavé je, že herec Yamashita hrál téměř totožnou postavu v Americkém ninjovi o pět let později. V podstatě jsou si tyhle dva filmy dost podobné a Norris měl hrát i v Americkém ninjovi hlavní roli, ale z nějakého důvodu to odmítl, tak ji dostal Dudikoff. Bohužel, co se týče "Osmiúhelníku", kdyby se nesl v duchu výborného závěru, byla by to na svoji dobu bomba, ale jako celek trvající zbytečných 103 minut je to příšerná nuda ... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerný akčný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho najhoršie filmy. Má slabý príbeh majstrovi bojových umení, ktorý príde o priateľa a zistí, že za tým stojí organizácia, ktorá trénuje ninjov. Spracovanie ma tiež nezaujalo, síce to nie je až tak moc nudné, ale film je príliš pomalý a navyše väčšinu času sa nič zaujímavé nedeje. Akcie tu nie je až tak moc a je iba priemerná. Akcia bez Norrisa nie je vúbec zaujímavá, skôr nudí a akčné scény s ním sú už omnoho lepšie, ale stále pôsobia dosť priemerne. Na jednej strane vidno, že Norris bojové umenie skutočne ovláda, tu nie je žiadny problém, ale tá choreografia súbojov je príliš obyčajná a tak moc nezaujmú. Ale výnimkou je celý akčný záver, kde Norris v hlavnom sídle organizácie postupne zneškodní všetkých ninjov, celé to pôsobí zaujímavo, má to nápady a rozhodne je to vrchol filmu. A myslím, že aj z tohto Norrisovho obdobia, ktoré skončilo filmom Osamelý vlk McQuade je to najlepšia akčná scéna. Herecké obsadenie ma vôbec nezaujalo, okrem Norrisa tu už nikto nestojí ani za reč. A veľmi mi tu vadia tie Norrisove vnútorné monológy, ktoré sú úplne zbytočné. Réžia pôsobí dosť nudným dojmom, ale aspoň technická stránka nie je najhoršia. Zo všetkých filmov, kde má Norris hlavnú úlohu je tento najhorší, ale aspoň kvôli dobrému záveru nie je úplne zbytočný. 46% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Z filmů Chucka Norrise jeden z nejlepších, na nic si nehraje a nabízí solidní kung-fu zábavu. Dnes už bych to asi viděl jinak, ale i tak ponechám 50%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris to nie je len Cordell Walker, ten odvážny a spravodlivý texaský ranger. Týmto televíznym seriálom akurát vyvrcholila jeho herecká kariéra. Chuck má na svojom konte aj viacero celovečených filmov, v ktorých sa objavil v hlavnej úlohe. V roku 1980 si zahral v akčnom snímku "Osemuholník smrti" (The Octagon). Stvárnil postavu Scotta Jamesa, ktorý sa postaví na odpor nelegálnej armáde vražedných ninjov. Zničí ich výcvikový tábor, rozloží organizáciu a vyrieši si staré účty so svojim bratom Seikurom. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Taková Chuckova variace na Amerického ninju kterého měl původně hrát. Každopádně souboj s maskovaným Nortonem má grady zatím co ta závěrečná bitka mě spíš zklamala a celé je to trochu nevyvážené i když jako typický béčko svý doby to standardního fanouška filmů tohohle typu nepohoršuje, ale uznávám že dnešním konzumentům už to nemá co říct. I přes to nakonec dám 60% ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud bylo Oko za oko špatným filmem, tak Octagon je dokonalá kravina. Z filmu bych vypáral jakýkoliv děj (nahlas slyšíme i Chuckovy myšlenky) a soustředil bych se na parádní Chuckovo karate. 10% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tento snímek si zaslouží pozornost všech, kteří mají rádi Chucka Norrise a ninja tematiku. Za finální konfrontaci by si Osmiúhelník možná zasloužil o hvězdičku navíc. Je zajímavé porovnat bojové dovednosti Norrise v tomto filmu a poté v seriálu Walker Texas Ranger. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Scott James (Chuck Norris) musí vyhledat tajný tréninkový tábor ninjů, kde jsou cvičeni zabijáci, který vede jeho zapovězený bratr Seikura (Tadashi Yamashita), protože v mládí porušil při tréninku pravidla a otec ho navždy zavrhl... Finále dopadlo z celého snímku nejlépe, protože obsahuje poměrně dost akce a bojovat Chucka Norrise s mečem člověk neuvidí pokaždé, ale ten příběh předtím je absolutně nekoukatelný. Ve flashbackových záběrech z tréninků hraje postavu osmnáctiletého Scotta Jamese Chuckův syn Mike Norris. Aaron Norris (Hatband) má malou roli muže v klobouku a od svého bratra schytá kop do obličeje, dělal také koordinátora kaskadérů a společně s Chuckem dělali bojovou choreografii (karate fight choreography). ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Příběh je docela zajímavý, to musím uznat. Začátek celkem dobrý, pak se film natahuje a často nudí. Postavy kromě Chucka Norrise mě vůbec nebavili. Hudba průměr. Zhruba ta poslední dvacetiminutovka se aspon rozjela a Norris se zde hodně pral, dost soubojů měl - nebyly sice nějak superhvězdné, ale aspon se na to dalo dívat. Ve filmu bylo dost zbytečných scén, škoda, že nebyla lepší akce a nemělo to více nápadů s lepším spracováním. Takže film celkově hodnotím na 40% = ** ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to skoro před dvaceti lety a tehdy jsem z toho byl nadšen - co chcete, za komančů se člověk k mnoha podobným filmům nedostal a já tehdy sotva odrostl pubertě. Bůhví co bych tomu říkal dneska, ale z nostalgie za 3. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - A opět tu máme ninji. Zdálo se, že tři sta let staré satanské praktiky ninjů byly provždy vymazány ze zemského povrchu. V 17. století byli tito vyvražďovatelé celých rodů zavrženi, ale jejich krutost nevymizela. V tajném táboře ninjů se muži dále zdokonalují v zabíjení. Proti jejich vůdci Seikurovi - „mistru tichého zabíjení" - se postaví mistr obranného boje Scott (v podání tehdy ještě zachovalého Chucka Norrise). Jak to dopadne, není těžké uhodnout. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

"To neboli teroristi, to boli ninjovia!". Ked postavy vo filme prenasaju taketo vety a pozeram film v tretom tisicroci a nie v 80-tych až 90-tych rokoch tisicrocia minuleho, tak ho nemozem hodnotit inak ako hodnotim. Nic nezachranuje ani fuzaty blondak Chuck. Ale nad niektorymi perlami som sa fakt z chuti zasmial :) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Co si budeme namlouvat, neskutecna hloupost... Z nostalgie mam ovsem k tomuto filmu omezeny respekt, atmosfera osmdesatych let tam je, stejne tak i Chuck Norris, tak musim dat alespon dve hvezdicky, no... ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Počáteční hodina byla velice nudná. Posléze se to celkem rozjelo a Chuck už sázel jednu ránu za druhou, jak se sluší a patří. Dokonce tam měl i nějakou slečnu s kterou to šlo taky ráz na ráz. Takže vše při starém Chuckovi. ()

Reklama

Reklama