Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matt Helm (Dean Martin) je přeřazen do nejmenované tajné agentury, aby zajistil a zničil skupinu Contini. Tato skupina se snaží získat miliardu amerických dolarů, aby mohla zničit světovou ekonomiku. (Terva)

Recenze (19)

Han22 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že každý nýmand si v 60. letech chtěl natočit vlastní bondovku a už mě to začíná štvát. Tohle je konkrétně 4. díl série o které jsem nikdy neslyšel a většina ČSFD taky ne a tenhle tu má spoustu hodnocení nejspíše jen kvůli roli Chucka Norrise. Ten se ve filmu mihne asi na pár vteřin, předvede 1 kop a je zneškodněn... opravdu nedůstojné. A takový je i celý tenhle film. Režisér pochopil bondovky jako neustálé flirtování s krásnýma holkama v načinčaných lokacích za doprovodu stále opakující se otravné muziky. A nedošlo mu, že bondovky byly většinou napínavý příběh, luxusní akční scény a hrdinný agent... to popíjení, karty a krásné slečny byla jen omáčka okolo. Nuže tohle není napínavé, není tu dobrý záporák ani příběh a většinu filmu ani akce. Dean Martin má sice jisté charisma, ale místo řešení případu laškuje s holkama, vypadá staře, pupkatě a neohrabaně. A akční scény se pokouší o bojové umění, oceňuji snahu a to že je to snad první film, co s tímto přišel. Ale je to přímo tragicky natočené, vidět ty holky, natož Deana Martina jak předstírají, že umí karate je k pláči. Smrtelně nudné a smrtelně blbé. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Objektivně to samozřejmě na 5* není, ale mě zaujala ta lehkost, oddechový charakter a námět à la bondovka. K tomu chválím hudební motiv, sympatické herce i herečky a debut Chucka Norrise, který je na scéně všeho všudy chvíli, ale svůj kop z otočky předvede. Co musím s úsměvem kritizovat, jsou souboje. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vykradená Bondovka, znásobená na ten laškovací aspekt, kde v poloze ležérního alfa kance vtipálka hláškuje Dean Martin, po boku s roztomilou agentkou Sharon Tate. Jste-li v dobrém rozpoložení na starosvětsky šovinistickou 1960s blbinu (což já teď ani přímo nebyl), tak tady ta je celkem vděčná. (přijde vhod vidět i pro Tarantinův HOLLYWOOD) ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Když chcete okopírovat známou sérii a zbohatnout, ale: 1, máte k dispozici tak absurdně pitomý příběh, že i Čekání na Godota bledne závistí... 2, do hlavní roli si vyberete herecké a pohybové dřevo, vhodné tak do muzikálů, ale ne do akčních scén... 3, máte k dispozici Chucka Norrise a Bruce Leeho, ale je vám to houby platné, protože i rvačka v Mrazíkovi je více vzrušující... 4, máte skladatele hudby, který si pomýlil film a dodal partituru pro va-va pa-pa film Šampón... 5, máte béčkového režiséra, který je mistrem akce jako lyžař po trojnásobní fraktuře, a obdařen nadhledem jako Mrzout ze Šmoulů, tak... Jediným kladem jsou kostýmy a celková vizáž filmu. V rámci žánru za 2. ()

RPupkin 

všechny recenze uživatele

Velice slabá komedie, která nezná míru a snaží se utahovat si ze sebe sama, na což by měla nárok, pokud by nám ukázala nějakou kvalitu. Takhle jde jenom o pofidérní pokus o parodii. Zápletka je bezduchá, akční scény (snad vyjma automobilových honiček) neumětelsky narafičené. Charisma tady nemá vůbec nikdo. Dean Martin se rozhodl proplout filmem s jediným přihlouplým výrazem, ale to opravdu nestačí. Jeho snaha o humor působí stejně klopotně jako „nonšalantnost“, s níž zdolává jednu nástrahu za druhou. Někdo by také mimochodem tvůrcům mohl vysvětlit, že v Dánsku nemají hory… i když možná je tam přemístil Chuck Norris, který se ve snímku mihne ve své první drobné roli. Celkově vzato: za mě palec mírně dolů, 40 %, nechci vidět znovu. [viděno v dubnu 2021 | komentář #24] ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Chuck Norris si ve snímku odbyl svůj filmový debut. Na natáčení se podílel zejména jako kaskadér. (Rominator)
  • O choreografii bojových scén se postaral instruktor bojových umění, zakladatel stylu Jeet Kune Do, filozof, producent, scenárista, režisér a herec Bruce Lee. (Rominator)
  • Pracovní název filmu zněl House of Seven Joys. (Terva)

Reklama

Reklama