Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matt Helm (Dean Martin) je přeřazen do nejmenované tajné agentury, aby zajistil a zničil skupinu Contini. Tato skupina se snaží získat miliardu amerických dolarů, aby mohla zničit světovou ekonomiku. (Terva)

Recenze (19)

Javert 

všechny recenze uživatele

Americká kopie Jamese Bonda. Dean Martin byl pro roli Matta Helma (stejnou roli si zahrál i v třech předešlých filmech - The Silencers, Murderer's Row a The Ambushers) opravdu skvělá volba a jeho ironické poznámky a narážky si užije každý. V tomhle filmu je navíc hlavním záporákem můj oblíbenec Nigel Green... Celkově slušné béčko. P.S. Jen tak pro zajímavost - remake příběhů Matta Helma chystá Steven Spielberg. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Count Massimo Contini (Nigel Green) ukradne Americe zalto v hodnotě jedné miliardy dolarů a chce tím poškodit světovou ekonomiku, ale agent Matt Helm (Dean Martin) je poslán do Dánska, aby ho s pomocí nešikovné Freyi Carlson získal zpět... Plusem snímku je atraktivní ženské herecké obsazení v podobě Elke Sommer (Linka Karensky), Sharon Tate (Freya Carlson), Nancy Kwan (Wen Yu-Rang) a Tina Louise (Lola Medina). Chuck Norris si ve snímku odbyl svůj filmový debut. Na natáčení se podílel zejména jako kaskadér, má malou roli jednoho z Continiho mužů v DOMĚ 7 RADOSTÍ (House of 7 Joys) a v akci předvede pouze pomalý kop z otočky a následně ho Dean Martin vyřadí z boje. O choreografii bojových scén se postaral instruktor bojových umění, zakladatel stylu Jeet Kune Do, filozof, producent, scenárista, režisér a herec Bruce Lee. ()

Reklama

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Když chcete okopírovat známou sérii a zbohatnout, ale: 1, máte k dispozici tak absurdně pitomý příběh, že i Čekání na Godota bledne závistí... 2, do hlavní roli si vyberete herecké a pohybové dřevo, vhodné tak do muzikálů, ale ne do akčních scén... 3, máte k dispozici Chucka Norrise a Bruce Leeho, ale je vám to houby platné, protože i rvačka v Mrazíkovi je více vzrušující... 4, máte skladatele hudby, který si pomýlil film a dodal partituru pro va-va pa-pa film Šampón... 5, máte béčkového režiséra, který je mistrem akce jako lyžař po trojnásobní fraktuře, a obdařen nadhledem jako Mrzout ze Šmoulů, tak... Jediným kladem jsou kostýmy a celková vizáž filmu. V rámci žánru za 2. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ale tak ano, je to hravé, na Nancy Kwan se na rozdíl od těch druhých dvou helmgirl dobře kouká, je zde slovní vtip a slovní hříčky, jen ten příběh, do kterého je to zasazené, je hrozně vachrlatý, nedůvěryhodný, se spoustou děr a působí pak celý film dojmem jakési nedotaženosti, což je škoda. Třeba ve scéně, kdy Helm po jednom výbuchu otevírá láhev šnapsu, čekal bych, že se bude bát, aby opět nebouchl - ne, žádná reakce na minulou scénu. A tak je to se vším. Jako by tvůrci vymýšleli nápady za pochodu, točili na přeskáčku, ale jednotlivé scénky pak nedávají buď smysl, nebo vypadají zmateně, případně si říkáte, a proč on nejde udělat raději tohle, než támhleto, když je to jednodušší a rychlejší? Ano, pobaví, vzor pro bondovky je jasně znatelný, ale kromě těch skvělých vtípků jsem se často ošíval z oné nedotaženosti. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vykradená Bondovka, znásobená na ten laškovací aspekt, kde v poloze ležérního alfa kance vtipálka hláškuje Dean Martin, po boku s roztomilou agentkou Sharon Tate. Jste-li v dobrém rozpoložení na starosvětsky šovinistickou 1960s blbinu (což já teď ani přímo nebyl), tak tady ta je celkem vděčná. (přijde vhod vidět i pro Tarantinův HOLLYWOOD) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Film je natočen podle stejnojmenného románu Donalda Hamiltona. (Terva)
  • Pracovní název filmu zněl House of Seven Joys. (Terva)
  • Chuck Norris si ve snímku odbyl svůj filmový debut. Na natáčení se podílel zejména jako kaskadér. (Rominator)

Reklama

Reklama