Reklama

Reklama

Gigant

(festivalový název)
  • Uruguay Gigante (více)
Trailer
Uruguay / Argentina / Německo / Španělsko / Nizozemsko, 2009, 84 min

Obsahy(1)

Jara je stydlivý, osamělý, ale hrozivě vyhlížející pětatřicátník, jehož práce odpovídá jeho robustnímu vzhledu: dělá nočního hlídače v supermarketu na předměstí Montevidea, kde prostřednictvím monitoringu střeží všechna zákoutí. Divák by tohoto podmračeného obra mohl pokládat za potenciální hrozbu pro uklízečky a ženský personál, o jehož prohřešcích má díky kamerám nepřetržitý přehled. Život většinou duchem nepřítomného hlídače běží monotónně až do okamžiku, kdy na jednom z monitorů zachytí obraz, který odpovídá tomu, co stále podvědomě hledá... Režisér o filmu řekl: „Chtěl jsem rozbít klasická zajetá schémata romantických komedií a ukázat, jak člověka může polapit a oslnit něčí obraz, jak si najednou začne všímat toho, jak vypadá, a jak se nakonec osmělí navázat s tím druhým kontakt. Tento film není o počátku vztahu, ale o tom, co tomuto počátku předchází.“ (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (14)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nářez! Něco jako "Kdysi byli bojovníky mezi regály v supermarketu". A taky trochu jako předlonští dánští Synové (Sonner). V každém případě vítězství minimalismu a úsporného vypravěčského stylu. V tom filmu není ani minuta navíc. A pokud ano, tak tak ani na moment nepůsobí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatý drama, který by se trochu chtělo ochomítat kolem romantiky, ale je to natolik málo se vyvýjející, že se nakonec téměř nic neuděje. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný minimalistický kousek, v němž je hlavní hrdina v přesném souladu s atmosférou i tempem filmu (zkrátka takový optimističtější opak loňského Pátrání) a žádná scéna, potažmo i celý film, nepůsobí delší, než je nutno. (44. MFF KV - 11.7.08) ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Roztomilej snímek, kdy se hlídač v supermarketu zamiluje do obyčejné uklízečky a snaží se ji chránit na každém kroku. [44. MFF KV 2009] ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Vlastně jde o takovou romanci ze supermarketu. A je to dobře udělaná romance. Je totiž v zajímavém prostředí, které zná většina z nás z druhé strany a disponuje příjemným hereckým obsazením. Tohle byl velmi slušnej rozjezd mé návštěvy 44. KVIFF... ()

wovsi 

všechny recenze uživatele

Málomluvný film o dvou sympatických lůzrech ze supermarketu. Sledování uklizečky hromotlukem z ochranky vypadá zábavně, ale konec mi přišel dost nevěrohodný a nějak moc rychle useknutý. ()

sumperacek 

všechny recenze uživatele

Příjemný, reálný a pravdivý snímek. Ačkoliv se toho ve filmu zdánlivě tolik neděje, postavy jsou skvěle vyprofilované. Na KVIFF jsem se na tohle dílo nedostal, tak to napravuji dodatečně. ()

Reklama

Reklama