Reklama

Reklama

Je krásná. Je věrná. Je psychotická. A naneštěstí pro čerstvou vysokoškolačku Saru (Minka Kelly) je také její SPOLUBYDLÍCÍ. Po příchodu do nové školy Sara začíná chodit se Stephenem (Cam Gigandet) a nalézá si novou nejlepší kamarádku, spolubydlící Rebeccu (Leighton Meester). Nové kamarádství se ale záhy mění v noční můru. Sara se ocitá tváří v tvář děsivému poznání, že její přítelkyně je posedlá a nevyrovnaná osoba, která možná dokonce i vraždí! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad moderního hollywoodského thrilleru, který laicky postupuje podle žánrové příručky. Žádný pokus o invenci, překvapení nebo odlehčující humor, všechno se tu tváří smrtelně vážně. Od začátku má snímek přesně vytyčený bod, kam jeho děj bude směrovat, a toho se drží zuby nehty. Napětí se tu smrsklo na jedinou palčivou otázku (ukáže hlavní hrdinka ze sebe víc, než jen zářivý úsměv?), takže ani závěr nedokáže správně gradovat. Do toho všeho pouze mladé krásné tvářičky, na ošklivky a tlusťošky není v americkém filmu místo. Takže bída, pánové, i když v sexy pozlátku. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Brát Roommate jako horor nemá cenu, jako hodně slabší thriller možná lehce ano, ale spíše jako drama naprosto o ničem. Čekal jsem od tohoto snímku daleko víc, ale za něco stálo až posledních deset minut. Na v celku zajímavé herecké obsazení (největší klad), hrozný děj a nehorázně předvídatelný příběh od první minuty... 3/10 = 30% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

V době, kdy Sandra Bullock dostane během jednoho roku jak Oscara, tak Zlatou malinu, je možné už prakticky všechno. Třeba i to, aby nám tvůrci nabízeli stále ty stejné látky. Nejklasičtější z klasických. Ale budiž. Koleje na amerických univerzitách vypadají tak, jak u nás nebudou ani za deset let, knihovny jsou zase plné temných zákoutí a mezi nimi se pohybuje poblázněná dívčina, s kterou si nemá kdo hrát a která nesnese, že její spolubydlící chce naopak randit i s jinými. Jenže na plátně se toho jinak moc neděje, bez odboček si to šlapeme do předvídatelného finále, z usnutí vytáhne tak maximálně sympatické cameo Billyho Zanea. Všichni samozřejmě vypadají skvěle, překvapivě ani nehrají špatně a divák? Ten vlastně není tak úplně naštvaný.. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

The Roommate je žiarivým príkladom, že na pohľad príjemné herecké obsadenie nemusí vždy evokovať aj príjemný filmový zážitok. Netvrdím, že len herci zlyhali vo svojich úlohách, ale pekné tváričky tiež nepridali uveriteľnosti príbehu. Chcelo by to závan severského chladu a tvrdosti, nenadarmo severanom asi najlepšie idú v poslednom čase thrillerové zápletky. Nad scenárom a obohratým príbehom sa už nebudem pozastavovať, to už trefne zhodnotili iní. No aspoň že to amíci slušne natočili. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak a máme zde další tuctovou „rádoby“ psycho podívanou, určenou zřejmě především teenagerům. Po celou dobu jsem měl pocit, že sleduju nějaký trochu drsnější dívčí románek, který se nám snaží namluvit, že patří do hororového žánru. Bohužel téměř po celou dobu jsem až na závěr neviděl nic, co by mě o tom přesvědčilo. Zápletka je už tak zvětralá, že mi přestala chutnat asi po první čtvrthodině. Ono je sice super čumět na pohledné holky, které v posteli nemusí být k zahození, ale když se pořád nic neděje a jediné co vás kromě nich trochu zaujme je ulízaný Billy Zane, tak vyskočí varovné signály, že je něco špatně. Tvůrčí myšlenka zlehka přitvrdit byla tak ubohá, že jsem svou pozornost stále častěji upíral na olympiádu, která zrovna běžela v TV. On vytrhnutý piercing teda opravdu není žádné terno. Jinak pokud si chceme počkat na nějaké výraznější zlepšení, tak s přivřeným okem můžu označit závěr za „povedený“. Teda pokud vás uspokojí podprůměrná podívaná. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Když dívky odcházejí z galerie umění, zastaví se u graffiti a vyfotí se spolu. Na fotoaparátu je viditelný obraz, který v daný moment vyfotily, avšak když si hned poté fotografii prohlížejí, od reality se liší. (Denila)
  • Leighton Meester byla původně obsazena do role Sara, ale nakonec se producenti rozhodli, že jí obsadí do role Rebeccy. (maluti)
  • Alyson Michalka a Cam Gigandet si spolu zahrali už vo filme Easy A (2010). (lylka2296)

Související novinky

Mládeží přístupný Hellraiser?

Mládeží přístupný Hellraiser?

19.10.2010

Jako by nestačilo, že původní série bude pokračovat (pekelným Pekelným světem z roku 2005 to opravdu neskončilo, připravte se na Hellraiser 9: Revelation), The Weinstein Company teď připravuje remake… (více)

Reklama

Reklama