Reklama

Reklama

Je krásná. Je věrná. Je psychotická. A naneštěstí pro čerstvou vysokoškolačku Saru (Minka Kelly) je také její SPOLUBYDLÍCÍ. Po příchodu do nové školy Sara začíná chodit se Stephenem (Cam Gigandet) a nalézá si novou nejlepší kamarádku, spolubydlící Rebeccu (Leighton Meester). Nové kamarádství se ale záhy mění v noční můru. Sara se ocitá tváří v tvář děsivému poznání, že její přítelkyně je posedlá a nevyrovnaná osoba, která možná dokonce i vraždí! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Když od toho nic extra nečekáte, tak budete docela spokojeni. Tak jako já. Film sice není ničím výjimečný ani originální, ale jako thriller to funguje celkem dobře. Nenudil jsem se a příběh mi přišel v klidu. Prostě nic extra, takový průměrný napínák z vysokoškolského prostředí a s pěknejma holkama. Žánr mysteriózní sem ale určitě nepatří, na to pozor! A hlavně od toho nečekejte horor jako něktěří, kteří to pak hodnotí blbě jen kvůli nesplněným očekáváním. Hňupovina. 60% ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle mě mile překvapilo, protože už ten zcela jasně definující název a krásné herečky ve mně vzbuzovaly podezření, že to bude dost velký průser. No, nestalo se. Je pravda, že nijak originální to v žádném případě není a těch překvapení se ve filmu taky moc neurodí, ale z filmařského hlediska je to dobře odvedená práce a dokonce i ty modelky v hlavních rolích překvapivě slušně hrajou. Rebecca je magor už od pohledu a přestože se posedlost její (z mého pohledu nepříliš sympatickou) spolubydlící zrodila možná až příliš rychle, celkově se mi tahle postava dost zamlouvala. Především ve chvílích její impulzivní takříkajíc nasranosti působila věrohodně a vůbec – tohle je její film. Ten konec mě malinko zklamal – pozor SPOILER – čekal jsem něco vyostřenějšího než pouze jedno ubohé bodnutí, přesto se mi tenhle film docela líbil. Tři hvězdy si to zaslouží plným právem. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Starostlivá spolubývajúca Rebecca nechce nič len aby jej naj. priateľka Sara bola v bezpečí, šťastná a aby jej nič nechýbalo. Sara to však nechce chápať a robí Rebecce (inak fakt som si toto meno tuna zhnusil) napriek. Neopetuje jej lásku a cit, Rebeccu to samozrejme naserie. Vezme osud do svojích rúk a snaží sa Saru naučiť "móresom", ako to asi tak dopadne? huúu 1/10 des a hrôza ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přišel takhle Skandinávskej režisér do Hollywoodu, aby ukázal co v něm je. Řekl si o rozpočet, který nebyl dvakrát velký, ale producenti mu ho rádi dali, protože měl nápad. Nápad v rámci psychologického příběhu, který se odehrává na škole, ve studentském prostředí a obsahuje prvky dramatu, romantiky a hororu, čímž nezklame žádného z nás. Do toho hlavní role jsou dvě herečky, které si vybral tak, že si odchytl ty levné, ale přesto sexy varianty, na které se bude hezky koukat. Holky pak ve filmu chodí v kalhotkách a celé to má takový ten studentský náboj, než se vše zesere a začne psycho-hororová analýza prostředí. Naprosto typická, ale v rámci takových filmů ne úplně špatná. Na ty holky se hezky koukalo, napětí taky nebylo špatný. Kdyby to nebylo tak umělý, klidně bych dal i víc. Jenže tady to bylo úplně jasný, ale jelikož jsem u toho stihl sprchu, oholit se, udělat si jídlo a připravit se na cestu do pryč, nemám zase takový problém vůči tomu filmu a zase to jako výraznější ztrátu času neberu. Druhá půlka se dokonce i docela slušně rozjela a napětí se dalo řezat i žiletkou. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

The Roommate je žiarivým príkladom, že na pohľad príjemné herecké obsadenie nemusí vždy evokovať aj príjemný filmový zážitok. Netvrdím, že len herci zlyhali vo svojich úlohách, ale pekné tváričky tiež nepridali uveriteľnosti príbehu. Chcelo by to závan severského chladu a tvrdosti, nenadarmo severanom asi najlepšie idú v poslednom čase thrillerové zápletky. Nad scenárom a obohratým príbehom sa už nebudem pozastavovať, to už trefne zhodnotili iní. No aspoň že to amíci slušne natočili. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Alyson Michalka a Cam Gigandet si spolu zahrali už vo filme Easy A (2010). (lylka2296)
  • Leighton Meester byla původně obsazena do role Sara, ale nakonec se producenti rozhodli, že jí obsadí do role Rebeccy. (maluti)

Související novinky

Mládeží přístupný Hellraiser?

Mládeží přístupný Hellraiser?

19.10.2010

Jako by nestačilo, že původní série bude pokračovat (pekelným Pekelným světem z roku 2005 to opravdu neskončilo, připravte se na Hellraiser 9: Revelation), The Weinstein Company teď připravuje remake… (více)

Reklama

Reklama