Reklama

Reklama

Strange Fish

(festivalový název)
  • Velká Británie Strange Fish
všechny plakáty
Hudební
Velká Británie, 1993, 50 min

Obsahy(1)

Fyzické divadlo DV8 se soustřeďuje v dalším projektu - Strange fis, na rozklíčování vzniku, zániku a trvání vztahu dvou lidí, jejich vzájemnou kooxistenci, hranici mezi křehkostí, jemností a naprostou brutalitou, s jakou je možné lapit někoho dalšího. Pokládají si otázku, jakou roli v tom hrají konvence, víra, sexuální pudy, naivita či závan pochybností. (M.Macho)

(více)

Recenze (4)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí podívaná, kterou jsem sledoval s otevřenou pusou. Film si mě naprosto získal a já toužil své tělo rozpohybovat do rytmu hudby a nechat se unášet neznámo kam. ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Taneční choreografie Strange Fish, která vznikla přímo pro film, je plná symbolů, extrémních emocí a fyzického vypětí, které uspokojí milovníky experimentů typu: tanec a film. Dílo, které je dvacet let staré, pojednává o stále aktuálních tématech (vztahy a vše s nimi spojené) obohacených o biblický podtext a prvky mytologie (důmyslné sirény). Pohybem lze vyjádřit myšlenky lépe něž slovy a soubor DV8 je přeborníkem v tomto srozumitelném vyjadřování bez přetvářek. Současná kinematografie by se z filmů neokoukaného žánru screen dance mohla učit a nahradit plytké fráze za opravdovou řeč těla, co dokáže celý sál rozesmát a v zápětí v něm vyvolat hlubý soucit nad lidskou tyranií. ()

Reklama

Reklama