Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je počátek roku 1939. Adolf Hitler a jeho návštěvníci pořádají hon. Zatímco se společnost dobře baví, v křoví ukrytý muž si připravuje pušku s dalekohledem. Hodlá zabít Vůdce. Výstřel ale mine cíl a vzápětí je muž zadržen Hitlerovými strážci ...Muž, Sir Robert Hunter, potomek slavné britské šlechtické rodiny a synovec člena vlády, je vyslýchán nacisty: ti stěží uvěří, že pouze trénoval sportovní střelbu. Ani nejkrutější mučení však Sira Roberta nepřiměje k řeči. Vzhledem k tomu, že se jedná o příbuzného vysoce postaveného muže, rozhodnou Němci, že jeho smrt vysvětlí jako nehodu na lovu: při sledování divočáka se Sir Robert, žel, zřítil ze skály, a jak se z posledních sil přidržoval okraje srázu, vytrhal si nehty. Když ho pak postrčí do prázdna a ještě mu naposledy šlápnou na zmrzačené ruce, zločinci spokojeně odcházejí. Sir Robert ale zůstává naživu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Neskutocne slabe, rezisersky cira rutina, akokeby to Clive Donnera ani nebavilo a chcel to mat cim skor za sebou. Tuna fakt kvalitna tema - Druha svetova  sa este nerovna kvalitny film   : 25 %. Peter O´Toole /Lawrence z Arábie, Ratatouille/ bol vyslovene zbytocny. ()

Allan 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velice zajímavý film, který ovšem s přibývajícími minutami ztrácí gradaci. Zvláště O'Tooleovo gentlemanské chování a rozvážná chůze za jakkoliv dramatické situace, začnou dříve či později nudit. A druhá část, kdy se musí skrývat v díře v zemi je poměrně uhozená, protože nemohu věřit tomu, že jediná šance na zácharnu pro britského lorda a synovce významného státníka je zavrtat se do hlíny a krmit kočku. Ale neberte prosím mé hodnocení příliš tvrdě, protože i přes všechny tyto nedostatky je to stále kvalitní film a je radost sledovat O'Toolea v akci. ()

Reklama

Reklama