Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co jeden ze členů Sněmovny lordů (Harry Andrews) umírá velmi kuriózní smrtí, má jeho majetek zdětit syn Jack (Peter O'Toole). Problém je v tom, že duševně chorý Jack má utkvělou představu, že je Ježíš Kristus. Za této situace vypuká tuhý boj o majetek zemřelého lorda. (Javert)

Recenze (6)

fleurette 

všechny recenze uživatele

Film náročný stopáží i tématem. Peter O'Toole skvělý jako vždy, hudební sekvence ovšem téměř k nevydržení. Satira anglické ruling class, která je často zbytečně dovedena do absurdní krajnosti. Tedy nepříliš vtipná podívaná. ()

foils 

všechny recenze uživatele

Film je adaptací divadelní hry Petera Barnese, původem maďarský režisér Peter Medak se však při jejím převodu na filmové plátno snažil vyvarovat klaustrofobnosti, seč to šlo, a s pomocí šílených vizí, metafor a zejména vtipných muzikálových vsuvek se mu to beze sporu podařilo. Škoda, že podobně progresivní přístup neuplatnil ve střižně - The Ruling Class není typem snímku, kde by se nic nedělo, hlavní postava musí prodělat velkou osobnostní změnu, ale i tak zde dvě a půl hodiny působí rozvlekle. Ideologicky se jedná o lehce populistickou satiru až frašku, beroucí si na paškál hlavně britský konzervatizmus. Daří se to tak napůl - vyloženě legrační vtipy ve filmu moc nejsou a coby politická kritika zase nejde příliš do hloubky. ()

Reklama

Reklama