Reklama

Reklama

Epizody(26)

Recenze (3)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Zpracování legendy o králi Artuši v hávu anime slibuje mnohé - od velké zábavy až po divákovu touhu napodobit Oidipa, když konečně prozřel (byť ne na dlouho, jak víme). Nemusíme se ovšem bát, že v tomto případě legenda nějak utrpěla, zůstalo totiž jenom u jmen z ní. Namísto toho ocitáme se v jakési nevkusné době, v níž Řím (a nedejme se zmást tím, že se mu tady říká Divine Empire) vedený Gaiem (a nedejme se zmást tím, že tenkrát byl Řím ještě republikou) bojuje proti Gaelům. Gaius je fakt nebezpečný silák a tak po všechny díly, které jsem dokázal zhlédnout, sbírali Gaelové síly. Síly se ovšem neomylně zhmotňovaly jen a pouze v podobě roztomile žvatlajících, případně ječících slečinek ověšených volánky a kanýrky a prsy. Chtěl jsem křičet: "Prsa nejsou charisma!" ale zacpala mi ústa. Po sedmi dílech učinil jsem tomu přítrž. Silné **. ()

Mya 

všechny recenze uživatele

Náš príbeh začína unesením dievčaťa menom Riannon, ktorá má byť obetovaná kráľovi démonov Arawnovi, aby tak mohol po dlhých rokoch spánku opäť povstať a priniesť skazu na tento svet. Riannonin brat Arthur sa ju rozhodne ísť zachrániť, lenže stane sa to, že Arawn odmietne dievčaťu ublížiť a zabije jej únoscov. Takto nejako začína vcelku zaujímavý príbeh plný mágie, legiend a silného priateľstva. Arawn mi spočiatku pripadal ako hrozný flegmatik, ale neskôr sa dozvedáme viac o jeho minulosti a tento pocit opadáva, aj keď mu tých niekoľko manželiek, ktoré počas svojho putovania takpovediac „získal“ ostalo, a to ani nevie ako sa k nim dostal!!! Postava Arthura mne osobne pripadala hrozne otravná, vadil mi aj ten jeho spasiteľský komplex. Zaujímavosťou je, že hlavný záporak sa v anime objaví vlastne takmer pred koncom. Príbeh nie je zlý, ale radšej odporúčam si pozrieť Utawarerumono, ktoré vytvorili tí istí tvorcovia, ale je oveľa prepracovanejšie. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Toto anime by se dalo rozdělit na dvě části, na první (1. - 17. díl) a druhou (18. - 26. díl). Člověk, aby pochopil celou podstatu tohoto anime musí vydržet až do konce a hlavně zkouknout důležitou a vysvětlující druhou část. Zpočátku jsem myslel, že to bude klasické dobrodružné anime, které čerpá z evropské historie antického Říma a keltů. Postupně jsem chtěl toto vzdát převážně kvůli nevydržitelné aroganci Arthura nebo hlouposti Riannon, případně kvůli mnohým nejasnostem, které začali zapadat do sebe až od 18. dílu. Když ale člověk shlédne celé anime, tak najednou porozumí, proč tomu tak bylo - že to bylo součástí určitého vývoje. Skoro po celou dobu se můžeme setkat s mnoha etickými prvky, na které by se daly vést dlouhosáhlé filosofické debaty. Napětí se svým způsobem udržuje až do konce, kdy člověk neví jistě, jaký vývoj událostí může nastat. Animace má lepší průměr a hudební stránka je zde místy opravdu výrazná. ()

Reklama

Reklama