Reklama

Reklama

Dějiny udatného českého národa

(seriál)
Česko, (2010–2012), 5 h 33 min (Minutáž: 3 min)

Režie:

Pavel Koutský

Předloha:

Lucie Seifertová (kniha)

Hrají:

Jiří Lábus
(další profese)

Série(3) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Kreslený animovaný seriál, který vychází obsahově i výtvarně ze stejnojmenné úspěšné knihy Lucie Seifertové. Pohled na historii je úsměvný a mírně ironizující. Forma kresleného seriálu spojuje prvek informativní se zábavou. (Zlín Film Festival)

Recenze (85)

Zik2 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že se děti učí dívat se na historii objektivně bez národoveckých sentimentů. Dějiny udatného českého národa, mohu-li soudit, celkem objektivní jsou. V ničem nechci žít méně, než ve společnosti, kde bude státní vlajka nejvyšší fetiš a kdo cekne něco špatného o Benešovi nebo něco pochvalného o habsburské monarchii, dostane přes hubu. Animace je nádherně odfláknutá a tři minuty děti neunudí. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Večerníčková forma o historických událostech naší země? Animace, vtip, komentář Lábuse celkem funguje, ale nevím kdo je přesně cílovka tohoto filmového útvaru. Pro děti příliš zjednodušující a pro lidi, kteří by na základě toho chtěli dohledávat něco víc nic objevného. ()

Tominecek

všechny recenze uživatele

Ocenění ELSA 2010 v kategorii "Původní domácí tvorba - Animovaný pořad", udělená Českou filmovou a televizní akademií a slavnostně vyhlášená v sobotu 18.12.2010. ()

LudeCZek 

všechny recenze uživatele

Sice často hodně upravené, přetransformované na dnešní poměry, povrchní. ale zábavné a pro děti určitě přínosné. třeba si zapamatují alespoň něco málo ()

ondrin 

všechny recenze uživatele

Vynikající! Ve stručnosti je vyjádřeno to nejdůležitější a navíc velmi vtipně. Jak kresby, tak slovní doprovod Jiřího Lábuse jsou svěží a pro děti příjemné stravitelné. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Když se povznesete nad nehezké zpracování a občasné nemístné vtipy, najdete si tam spoustu zajímavých informací, které už je ale dobré znát, abyste je rozpoznali od hloupostí. Jako vzdělávací pořad silně nedoporučuju, jako zábavu pro lidi, kteří ví o čem je řeč však ano. A na ten humor si po pár dílech zvyknete a možná se i trochu pobavíte. :) ()

Iwiiik 

všechny recenze uživatele

Ano, je pravda, že dějiny českého národa jsou v tomto podání trochu zkreslené, nepřesné a tendenční, ale jako otec jsem rád, když mé dítě díky tomuto seriálu zajímá historie a základní přehled, který si zpřesňuje prostřednictvím encyklopedií a kámošce Wiki, tam prostě je, to nemůžete popřít. Není to pecka ve stylu Byl jednou jeden život, ale svůj účel tato sada stojedenácti tříminutovek splní. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Je to fakt děsná sranda a skvěle si při tom zopakujete základní milníky českých dejin. Parádní seriál, Lábus výborně vypravuje.A pro děti jako první seznámení s českými dějinami naprosto ideální. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Bylo by to hezké, kdyby tvůrci znali historii... takhle není zřejmé, zda se jedná o výsměch nebo nepovedený vtip z neznalosti. ()

SiMMaS 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné! Celkově se u toho dobře bavím, ačkoliv nepatřím mezi primární cílovou věkovou skupinu:) ()

Falco.araea 

všechny recenze uživatele

Je to uděláno tak, že děti si z toho něco zapamatují a ještě je to baví. Kéž by se toto dalo říct i o některých hodinách dějepisu... ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Nehluboce, spíš letem světem načrtnuté dějiny obyvatel žijících během věků na území dnes známém jako Česká republika. Pro děti a nehistoriky velmi vhodné. A taky dost vtipné. Třeba díl o Germánech a jejich boji s Římskou říší. ()

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Velice pěkně naanimováno, historicky nenásilné a hlavně velice zábavné. "Praotec Čech pronesl: 'Už mě bolí nohy, tady zůstaneme' - tím samozřejmě myslel, že toto je ta země zaslíbená, bohatstvím oplývající..." Očas, když nezapomenu, tak s radostí sedím celé 3 minuty před televizí. ()

Reklama

Reklama