Reklama

Reklama

Tečka.com

  • Portugalsko Dot.com
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Portugalská komedie, kterou režíroval Luís Galvao Teles, nás zavádí do Águas-Altas, jejíž obyvatelé mají jediné přání: zaregistrovat svou osm set let starou komunitu na doméně aguasaltas.com. Proti není ani místní kněz, který říká, že kdyby Ježíš žil dnes, i on by měl svou osobní webovou stránku. Jenže je tu háček, nebo spíš hák. Stejný název totiž nese velká multinacionální španělská korporace, která se specializuje na minerální vody a hodlá pod tímto jménem uvést na trh nový produkt. Není divu, že ze slovní přestřelky se stane mediální kampaň, do níž je zatažena i místní vláda a někteří obyvatelé dokonce začnou bojovat proti takzvané španělské invazi… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se vydržel dívat jen proto, že mne zajímalo portugalské prostředí a portugalské typy. Jinak dosti slabé,; nechápu, proč zrovna tomuto portugalskému filmu se dostalo českého dabingu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pokud se nemýlím, tak tohle byl vůbec první film z Portugalska, který jsem kdy viděl. Takže jsem vůbec nevěděl, do čeho jdu, jen jsem znal popis děje a jednu z hereček, a to bylo vše. A k mému překvapení jsem nebyl zklamán. Tohle totiž je svižná, vtipná, zajímavá a originální komedie s úžasně nádherným prostředím. Celý děj se totiž odehrává v jedné portugalské vesnici s pouhými 50 obyvateli. A tato vesnice je obklopena úžasnými lesními porosty a nádherným rozlehlým jezerem, prostě úžasné, skoro si troufám říci ideální místo k životu pro někoho, kdo nemá rád příliš mnoho lidí a kdo miluje přírodu. Ale zpět k filmu. Tahle komedie se celou dobu točí kolem fenoménu zvaný internet, což lze už ostatně odvodit z názvu. Ve zkratce jde o to, jestli si ponechat a nebo odprodat jednu internetovou doménu, a pokud odprodat, tak komu. Je to prostě úžasně triviální námět, ale skutečně dovedený až do absurdnosti, a jakmile se to rozkřikne, tak se z této vesničky, kde se děj odehrává, stane nejznámější vesnice v Portugalsku a možná i po celém světě, do vesnice se nahrnou novináři a náhle je zde plno lidí a vesnice je každý den v celonárodních zprávách. Takže dějově je to naprosto originální a zároveň perfektně zvládnuté, a samozřejmě i vtipné, ani chvilku jsem se nenudil. A navíc ta úžasná krajina, pro takovéhle scenérie já mám slabost. A také bylo zajímavé vidět španělskou herečku Maríu Adánez v jiné roli, než jako Snobku v seriálu Tady se nedá žít. Takže za sebe uděluji zcela zasloužené čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Gor'seye 

všechny recenze uživatele

Pekná atmosféra filmu, ale pointa mi akosi unikla... pri registrácii domén funguje pravidlo: kto prv príde, ten prv berie.. takže nechápem, o čom bol tento film.... ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama