Reklama

Reklama

Na křídlech slávy

  • Československo Křídla slávy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Světská sláva polní tráva… O pomíjivosti popularity hovoří příběh spisovatele (Colin Firth), který píše knihu o herecké hvězdě – arogantním a samolibém Cesaru Valentinovi (Peter O'Toole). Když se autor marně snaží Valentina kontaktovat, nakonec ho v afektu zabije. Sám přitom umírá a oba se společně odeberou na „onen svět“, který má podobu luxusního hotelu obývaného někdejšími celebritami. Umělci, politici, vědci, ti všichni se tu potkávají a stěhují se z patra do patra podle míry své momentální pozemské popularity. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Křídla slávy nepatří mezi populisticky oblíbené filmy, ani mezi filmy, které vás zabaví v dlouhé chvíli, ale to není důvod mu nevěnovat pozornost. Naopak! Jde o snímek, na který si musíte udělat čas a prostor hlavně ve své mysli, musíte do něj vniknout a nechat se jím unášet. Jde tedy spíše o umělecký zážitek z výtečného scénáře a režisérského zpracování Otakara Votočky, které podporuje životním výkonem Peter O´Toole. Velmi doporučuji všem, kteří hledají krásný film pro "sólový " zážitek. Čekejte úvahy nad životem osob majících o sobě větší mínění, než jaká je realita - častá to stránka lidí, kteří si to u sebe ani neuvědomují. Film vybízí k zamyšlení nad sebou sama i nad svými nejbližšími. Zejména pro nadčasovost se nebojím započíst 100% = 5/5 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Okřídlená KRÁSA! Úžasný film! Satirické podobenství o TOM, jak snadné být zapomenut. A jak snadné je být věčný. A VY JSTE SE STAL TÍMHLE FILMEM VĚČNÝ, milý pane Votočku! Těžko však být doma prorokem, že... Oni tu na databázi ani nenapsali Vaše jméno, kdo že ten skvělý film natočil! Jeden z nejlepších filmů, který natočil nějaký rodem Čech. VY TU TOTIŽ ANI NEJSTE V DATABÁZI! Ale možná to je tím, že z Vás ti naši šaští celebřitní umrlci jenom mají hrůzu. Po většině těch jejich pitomostí - v dnešních časech točených, psaných a jinak JIMI ŽITÝCH - totiž vpravdě nezaštěkne ani... P.S. (tajné!): Bianku dodnes miluji! Vlastně navěky... Platonigicky... - - - P.P.S. Neuvěřitelné se stalo skutkem: 03.11.2006 cca o půl deváté zvečera po těch letech a po smutných mých urgencích doplněno zde jméno režiséra jest :-) . . . Sláva! - - - - - P.P.P.S. Pro všechny, co je opustila Láska - Marie Trintignant - "L'amour partira demain" - hudba i slova zde: http://www.bide-et-musique.com/song/7954.html - - - - - P.P.P.P.S. "KŘÍDLA SLÁVY" KONEČNĚ NA DVD! Od pátku 11.3.2011 v digipacku od NorthVideo za 99,00 Kč. STOKRÁT SLÁVA! Podrobnosti na http://www.csfd.cz/uzivatel/14440-igi-b/denicek/ (Deníček 13.3.2011 22:55) - - - - - P.P.P.P.P.S. https://www.youtube.com/watch?v=IS459A9yGow ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Se smutkem v duši se přiznám, že pro mě byl do dnes Otakar Votoček neznámý režisér. To se Křídly slávy výrazně změnilo a naopak lituji, že jeho tvorba není bohatší. Křídla slávy jsou působivé podobenství, kterému nechybí nadhled, humor a ani vynikající obsazení s úžasně snovými "kulisami"(respektive výběrem lokací, architektury a celkové stylizace in/exteriérů). O´Toole je famózní, jeho hrátky s anglickým jazykem doslova mistrovské, Firth se neztrácí ani na okamžik a Marie Trintignant je kouzelná...Promyšlenost tkaná jednoduchostí a narážkami na slavné postavy (hrající Albert E. s tvořícím Delgadem a vedle nich revoltujících Baadera a Meinhofové...). Sláva, vždyť čím je sláva? Její pomíjivost, její až ďábelsky jednoduché nalezení a ještě rychlejší pád dolů do zapomnění se střídá s krásami posmrtného života, schopnosti milovat v něm a čelit síle iluze snu. Snad jediným mínusem při vysílání na ČT2 byly (doslova!) tragické titulky, z kterých neangličtinář musel mít pocit naprosto strohého povídání postav (trochu mi to připomnělo asijské filmy, kde mluví postavy třeba minutu a na obrazovce máte tři slova...jenže tady, to šlo lehce poznat, jak pan překladatel vynechával tu krásu anglického jazyka na úkor jednoduchosti, ale nudné strohosti). Jeden z nejzajímavějších filmů o posmrtném životě/světě, co jsem měl možnost vidět, a současně zaprášený klenot, který by měl být vystavován s pýchou. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Co je to sláva a kdo je vlastně "slavný"? Existuje pro tohle nějaké měřítko? To se asi nedozvíme, stejně jako není tak zaručené, jestli je sláva ráj nebo peklo. Jisté je, že lidí malicherně toužících nést se na jejích křídlech bylo, je a bude vždycky hodně. Budou se donekonečna mučit vlastní prestiží a společenským postavením, mudrovat nad důležitostí vlastního ega a přínosem pro společnost... dokud všichni neupadnou v zapomnění. Téma téhle výborně vymyšlené alegorie "Hotel Hell" mi parádně sedlo do noty. Absurdní zásvětní machinace a pravidla bez zdánlivé logiky, toť svět mrtvých celebrit. A diváku nezbývá než přemýšlet, jestli se ústřední hrdinové dostali do pekla nebo zda jde pouze o očistec. Jedno je totiž jasné: na křídlech slávy se do nebe nejspíš doletět nedá. 100% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý námět s hodně pro mě zamýšlivými situacemi a budoucností...Neznám nic obdobného a popravdě - kdo může říct, že to tak není? ;) Na mladého Firtha se hezky dívá - byl to fakt fešák ;) Celý ten film má velice zvláštní atmosféru a říkala jsem si, že je to děsivé, ale na druhou stranu ohromně zajímavé... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V době vzniku šlo údajně o nejnákladnější projekt v historii nizozemské kinematografie. (_ksilt)
  • Film natočil český režisér, původně nukleární chemik. (M.B)

Reklama

Reklama