Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lauren je třináctiletá Američanka, která žije se svou mámou momentálně v Paříži. Daniel je třináctiletý francouzský kluk, který miluje fotbal a americké filmy. Náhodou se oba dva setkávají na natáčení jednoho amerického filmu, kde přeskočí ta pověstná jiskřička. Jejich vztah se ale Laurenině matce nezamlouvá, takže se musí s Danielem scházet potají. Jednoho dne se dovídají krásnou romantickou legendu o dvou milencích, kteří se v Benátkách, pod jedním vyhlášeným mostem, políbili při západu slunce a jejich láska pak trvala věčně. Oba jsou pevně rozhodnuti zpečetit jejich lásku stejným způsobem a vydávají se tajně na cestu do Benátek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

I love you je t´aime. 1) Fantastická knížka "E=mc2, lásko moje" (1977) francouzského tehdy ještě středoškolského učitele francouzštiny Patricka Cauvina (původním jménem Claude Klotze) ve skvělém překladu Václava Jamka (1982) mě provází životem již 30 let. Jen těžko bych nalezl duchaplnějšího a optimističtějšího společníka. 2) Film mě poněkud zklamal. Proškrtaný děj by mi tolik nevadil, ruka censora však nemilosrdně proškrtala i vtipné dialogy stejně jako ten nejdůležitější, který vedou hlavní hrdinové v ich formě se čtenářem. Aby se ubohé ztělesnění po amputaci nohou mohlo alespoň trochu pohybovat, scénárista je posadil na kolečkové křeslo, přidav několik akčních prvků. Spoiler. Z nich mi asi nejvíce vadila kriminální minulost dědečka Julia. 3) Situaci poněkud zachraňují dětští herci. Zejména 15letý Thelonious Bernard (Daniel) rozdává své charisma plnými hrstmi a je důvodem pro hvězdičku navíc. O to větší je škoda, že tento nadějný herec se z filmového průmyslu po dalším filmu stáhl a dnes je údajně úspěšným zubařem v Nantes. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se mi to zdálo jak dobrý nápad. Ale někde od poloviny jako by film ztrácel dech nebo snad já zájem a ke konci už jsem jen čekal, kdy to nějak, jakkoliv, skončí. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zvykol som to kukávať, keď som bol zhruba v rovnakom veku ako hlavné postavy. A po rokoch sa nato dívam takmer rovnako. Okolo polky film trochu stráca ten počiatočný švih; najviac asi nástupom Oliviera a výmenou dialógových scén za striedanie lokácií a cestovanie, ale v poslednej tretine sa to zasa spraví, Vždycky im strašne fandím, aby to stihli. A neuveriteľne ma baví myšlienka, že by stále tam niekde mohlo byť decko, čo sa vie o citoch a hodnotách učiť z filmu ako je tento. A že existujú dospelí, ktorí dokážu letné lásky točiť s hrdosťou antickej tragédie. A baby Diane Lane je to najroztomilejšie stvorenie, čo v živote uvidíte. Vždy budem mať ten film rád. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená knížka "E=mc2, lásko moje" v - jak jinak než - změněné a dost okleštěné podobě. Nevadí, že si Lauren a Daniel vydělají peníze na výlet do Benátek jiným způsobem, ani o něco horší rodinné zázemí, než mají v románu. Obojí ve filmu funguje líp, než kdyby to bylo přesně přebrané z knihy.KOUSEK DĚJE Vadil mi ale posun charakteru p. Juliuse z roztomilého pábitele na trochu protivného žvanila. I když to možná dosti způsobil i dabing. ____ Inteligence mlaďoučkých mileců taky nedostala příliš prostoru, a to bohužel na úkor italských lokací, které jsou sice krásné, ale tady bych dala přednost ději. Pořád to ale zůstává moc pěkným a netradičním milostným příběhem. /6. 5. 12./ ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Tento film pripravila do vysielania TV NOVA v roku 1995 a mne sa s ním spája jeden dabingový unikát. Vo filme je totiž relatívne zásadná a dlhá ukážka z filmu BUTCH CASSIDY A SUNDANCE KID, no a režisér českej verzie do nej "nastrihol" pôvodné české znenie tohto filmu vyrobené pre niekdajšiu ČST. Nikdy predtým ani potom som podobný - veľmi záslužný - počin nezaznamenal a ja tvorcom českého znenia dodatočne srdečne ďakujem. Apropo film je to nadpriemerný a Benátky krásne. (1.2.2008) ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Jako když se ocitnete na půdě chaty, kde jste nebyli od šesti let. Naprostou náhodou jsem mohl být polit tímhle proudem nostalgie. Diane Lane je jedna z mých prvních lásek z doby, kdy se ještě neříkalo mucinky muck a nepsalo xoxo. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

37. Zlatý Glóbus za rok 1979 - nominace (2) - Nejlepší herec ve vedlejší roli - Laurence Olivier, Nejlepší hudba - Georges Delerue ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Malá odlehčená romance, která se tváří dospěle - a opravdově, když Vám představí mladičkou a (prý) nadprůměrně inteligentní ústřední dvojici, roztomilého postaršího gentlemana ... a přichystá pro ně romantický výlet do Benátek. Jenomže už někdy v průběhu koňských dostihů se na scénu pokoutně vetře nuda - nezúčastněná a trochu povadlá dáma, která na sebe dokáže strhnout pozornost, třebaže se nemůže pyšnit mládím ani atraktivním vzhledem. Možná právě ona posílila moji antipatii vůči malému géniovi jménem Daniel - a vstřícného a laskavého chlápka důchodového věku proměnila v protivného a užvaněného staříka (jeho profese přitom nehrála žádnou roli). Nebo mě ovlivnil prostý fakt, že v podobně laděných historkách hlavní hrdinové obyčejně nepotřebují třetího do páru. Kouzlo se zkrátka někam vytratilo - a třebaže jsem ho vyhlížela, nevrátilo se, aby posbíralo rozsypané střípky lásky. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Výborná romantická záležitosť. Diane Lane už ako mladé dievča predvádza, aká je talentovaná. 8/10 ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Snímek u nás známý spíše pod titulem "Střípky lásky". Milostná romance mezi inteligenčně vyspělejšími dětmi - snad třináctileté americké dívčiny se stejně starým pařížským chlapcem s nadprůměrnými IQ a jejich snaha se společně dostat do Benátek, spojené se zasnoubením, nesetkávající se s pochopením rodičů. Později využijí služeb býv.sňatkového podvodníka v podání L.Oliviera s nímž se náhodně seznámí a pomůže jim jejich přání splnit. Během výletu a v samotných Benátkách prožívají komické eskapády a nedorozumění společně v ruku v ruce se zklamáním nevyzrálosti. Dojemný konec uzavírá tento velmi civilní příběh odehrávající se koncem 70.let. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie o dvou třináctiletých není nic pro mě, ale Roy Hill z toho udělal nečekaně milý film. Ona je americká holka v Paříži z bohatých kruhů co čte filozofii, on chudý syn taxikáře a filmový nerd. Spojuje je vysoké IQ a silná první láska, kterou se dvojice po protivenstvích rozhodne zpečetit podle legendy polibkem pod mostem v Benátkách. Oba dětští herci jsou úžasní, vypadají +/- fakt na 13, je tu krásná hudba i výprava, pomrkávání na Romea a Julii, příjemný humor (dostihový počítačový program :D) a Laurence Olivier hraje pomalu kouzelného dědečka. A především režisér trefil ten věk, kdy to už není dětské přátelství, ale ještě to není o nadržených puberťácích. Nesmělé polibky a objetí, snahy zjistit víc o sexu či ochutnávání alkoholu. V druhé půlce to slábne rozmělněním na víc linií a postav a odsunutím úřední dvojice do pozadí, ale finále je krásné. Jasně že jim to nevydrží, ale byla to milá pohádka a po těch dnešních kravinách co jsem viděl si to 4* zaslouží. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Rčení staré jako lidstvo samo: Láska kvete v každém věku. A přesně o tomto pojednávají Střípky lásky - o milém vztahu francozského chlapce z chudých poměrů a americké dívky z bohaté rodiny, o nepochopení ze strany dospělých i splnění romantického dětského snu. Velice milá a kouzelná romance. Romeo a Julie pro současné děti. Vynikající debut pro vyrůstající Diane Lane. ()

neneka 

všechny recenze uživatele

Nebudu se ani zmiňovat o příběhu... jako o tom, že mě opravdu potěšilo vidět Diane Lane, tuším, v jejím prvním filmu. A že začala s filmem (a divadlem) hodně brzy. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Film pro děti, kde je nevěra, krádež, gamblerství, lež a únos? No nevím tedy, ano děj a spád to relativně má. Ale ten kluk byl celou dobu fakt maximálně na pěst. Zlatí dobří Páni kluci. 6,5/10 ()

Brasi 

všechny recenze uživatele

Je to asi krapet směšný, ale žádnej film mě v životě neovlivnil takovou měrou, jako tenhle. Velmi dobře si pamatuju jeho název zhruba těch deset let, co uplynulo od tý doby, co jsem ho jako dítě viděl. Až tak mě zasáhl příběh, jenž jsem od toho dne taky toužil prožít, a tak nějak v jeho uskutečnění v koutku zbytku dětský duše věřím ještě teď (což je asi onen kámen úrazu :)), i když dobře vím, že je to nesmysl, neboť tenhle čas dávno minul. Škoda, že se tolik snů nakonec ukazuje těžko slučitelnými se skutečností. Ať už pro ně člověk není ochoten udělat dost, anebo zkrátka a dobře neví jak, je naplnit. Na každej pád moje tajná srdcovka. Kdyby někdo tenhle film mohl sehnat v dabovaný verzi, ať se neváhá neprodleně ozvat. Velká odměna a můj vděk ho nemá šanci minout. :) PS: Z dětství si vůbec nevybavuju, že by to byla komedie. :) ()

John80 

všechny recenze uživatele

Príbeh dvoch teenagerov, ktorý sa zoznámia ,zaľúbila sa do seba a vydajú sa na bláznivú cestu do Benátok. Úplne veľmi mladá moja obľúbená herečka Diane Lane 3* ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Laurence Olivier na platne dokazuje preco to bol jeden z najvacsich divadelnych a filmovych hercov Britanie. Diane Lane nesmierne povabna a jej chlapcensky partner Thelonious Bernard dostatocne drzy ale aj statocny aby spolocne utiahli cely film az k zaverecnym titulkom. Cely snimok ma velmi prijemnu bezprostrednu atmosferu. ()

Drslw 

všechny recenze uživatele

Neskutočne roztomilý film... (aj keď by mu prospelo byť kratší) AKO TO, ŽE SOM HO NIKDY NEVIDEL V NAŠEJ TELEVÍZII?! ()

Reklama

Reklama