Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sídlo organizace Hellsing, kde zrovna probíhá zasedání vládní organizace Kulatý stůl, přepadnou upírští bratři Luke a Jan Valentinovi se svojí armádou krvežíznivých ghúlů. Celá vojenská posádka sídla tento neočekávaný útok nemrtvých zdá se příliš nezvládá. Ovšem Hellsing má v zásobě nejenom upíra Alucarda, ale i jeho novicku Seras Victorii a komorníka Waltera, kteří se záhy vrhnou do boje s nepřáteli. Šéfku organizace Integru Hellsing ovšem nejvíc trápí otázka, kdo stojí za všemi těmito útoky. (Kicune)

(více)

Recenze (19)

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už o dost lepší než první část, takřka už standartní seriálový díl. OVA se pomalu dostává přes fázi zrychleného představení děje a postav a už začíná i trochu vyprávět příběh... i když je čím dál víc evidentní že v prvé řadě půjde tu jednoznačně o animačně dobře zpracovanou akci, která také zabírá naprostou většinu stopáže. Zbytek je črtán stále jen ve velmi jednoduchých konturách. 7/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příchodem těch dvou pošuků (bratrů) na scénu se zvýšila i porce brutality – což já osobně samozřejmě kvituji s povděkem. Sice bych se obešel bez těch trošku nudnějších keců u „kulatého stolu“ a kochal se jen akčními a hlavně krvavými scénami, ale tak člověk nemůže mít všechno. Každopádně mi tam chybělo více Alucarda – když já mám toho zubatého „parchanta“ v posledních dnech i docela rád… ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už tradičné spojenie ľahkej erotiky a hororu. Ghoulovia obchytkávajú Seras Vicóriu, len aby Alucard mohol strielať nohy svojím súperom. Predzvesť niečoho väčšieho sa pomaličky zjavuje na horizonte. Krvavý balet jedného z najznámejších animé. Definícia hororu a nechutnosti v pútavom háve v réžií Tomokazua Tokora, ktorý posúva celú mytológiu do takých oblastí, akých sa seriál nedokázal ani okrajovo dotknúť. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hellsing II, podruhé a skoro i blběji. Dementní ksichtění pokračuje ve větší míře (teď už se nafukují i domečky), horrorová atmosféra, která vám v seriálu navozovala mrazení, byla nahrazena barvičkami a asi jakože pokročilejší technikou. Někdo by měl autorům vysvětlit, že v jednoduchosit je krása. No, Valentinovic zmetci mají aspoň jakés takés charisma, takže jsou oproti prvnímu dílu tím správným kořením (i když Luke mi asi víc seděl v seriálu). Postavy mi ale pořád připadají placaté, nudné a přehnaně ukecané. Aspoň už ale nerecitují shakespeara (obrazně řečeno, protože kdyby některý záporák narval do monologů Shakespeara, byl by fakt kchúl). Místní hodnocení mi fakt zůstává záhadou. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý film Hellsing je tu a já už neodolal a musel jsem dát pět hvězdiček.Bratři Valentinovi zaútočili na sídlo Hellsingu s tím,že si vyzkouší jejich odolnost.Luke Valentine měl úžasnou schopnost,zatímco jeho bratr Jan byl prostě psychopat upíří.:) Nicméně Lukovi Alucard předvedl,že ve škole zabíjení nedával pozor,zatímco Jan odešel alespon trochu se ctí.Tento filmový díl zahrnuje celý útok Valentinových,takže už tu nejde děj tak rychle,jako u minulého dílu,což mi trochu vadilo.Nicméně tady je vše v pořádku takže pět hvězdiček! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále slušný, extrémně krvavý nářez, celá epizoda je jen o útoku bratrů Valentinových a jejich armády ghúlů na sídlo Hellsingu. Škoda přehnané a stěží vtipné karikatury kozaté Seras, akční stránka i přes bizarnost Alucardovy transformace rozhodně táhne. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hellsing II pokračuje ve standartu prvního dílu této OAV série. Stejně tak vychází ze stejnojmenné mangy a mapuje další dva díly (5 a 6) původního seriálu – napadení sídla Hellsingu bratry Valentinovými. Alucard zase předvádí špičkovou krvavou řežbu a poodhaluje trochu více z toho, čím vlastně je. Více se dozvíme i kominíkovi Walterovi. Vše je zase dynamické, akční, drsné a zalité krví. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A vesele pokračujeme dál! Nemá to chybu! Kromě těch úletů v obličeji V. Ceras. Dokonalý další díl. Stále se držíme seriálové předlohy, ale to už musí brzy skončit! Hudba je opravdu dokonalá! ()

fallanga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď už to začíná vypadat nadějně. Akční scény jsou sice pořád nudné, ale řemeslně jsou provedeny poněkud lépe, hlavně Alucard vypadá mnohem děsivěji než předtím. A berserk mod Seras byl taky super, což připisuji hlavně mnohem většímu množství krve. Co mě ale nejvíce nadchlo byl konec. Pokud se v příštím díle objeví Nacisti, tak by to mohlo být velmi zajímavé. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj se posouvá opět jen v rámci seriálu z roku 2001, zároveň ovšem dodává nové a velice důležité informace, které ovlivňují příběh(čipy) a konečně nastíní kdo, je ten, co tahá za nitky a kdo stojí za umělými upíry. Ty vraždící scénky v podání bratrů Valentineových lahůdka, ghúlové my přišli děsivější s očima, co měli v původním seriálu, leč mi z nich leze mráz po zádech. No a zpracování Luka Valentina Alucardem je vizuálně nejpůsobivější scéna, celého tohohle dílu. Ceras se tu pořádně rozjede, až je dívakovi líto, že ji Integra přeruší. Millenium závěr boží!!!!!!!!!! A ten vizuál. ()

blade23mc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohem povedenější než stejný díl v seriálu, víc akce, krve a pěknějších barev, hlášky padaly více méně stejně a dějově se to až na detaily a na to, že to vede někam dal než v seriálu, neměnilo. Postavy se chovají téměř totožně až možná na Lady Integru, která je oproti seriálu místy trochu víc citlivější a ne taková ledová královna. 80% ()

svist10 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V mnoha ohledech lepší než první Ultimate. Postavy už jsou známé, takže odpadá představování (které bylo odfláklé i v prvním díle), a celá epizoda vypráví celistvý příběh útoku na Hellsing. Dějově to působí daleko uhlazeněji, v předchozím trčela epizodnost mnohem více. Byť mne stále ještě vytáčí slečna Sir Hellsing (i podle anglických titulků), spousta změn je k lepšímu. Z Alukarda je ještě větší borec, třebaže úvodní zbraňový fetiš je trochu podivný. Některé údaje k Šakalovi moc nesedí. Vždyť váhu má podle údaje přímo v epizodě šestnáct kilogramů, ale např. těžká protimateriálová puška M82 Barrett ráže 12,7 mm váží "pouze" 12,5 kg. Oproti tomu, když zahřmí Halconnen, okamžitě si zjedná respekt bez zbytečných řečí. I z Waltera mám mnohem lepší pocit. Oproti tomu mě čím dál víc vytáčí Victoria. Humor, který produkuje, je otravný a zbytečný. Příjemným bonusem je flashback z Alukardovi minulosti, zvlášť, když v seriálu se zjevil jakoby odnikud. Souboj s Lukem Valentinem je výtečný a Jan je oproti seriálu snad ještě větší magor (taky jsem nevěřil, že to ještě jde). Takže, Ubrat humory a bude to za plný počet. ()

Shaman1135 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To v tejto organizácii nie je ani jeden normálny človek?" Po prvej "opakovacej" epizóde ešte jeden závan pôvodného seriálu v podobe zaujímavých bratov Valentinovcov. Akcia opäť na maxime, Walter sa predviedol, Seras je stále divná a Alucard ukázal, ako bojujú skutočný upíri. Palec hore za odkaz na Star Wars a veľmi interesantnú linku do ďalších časti. ()

Reklama

Reklama