Reklama

Reklama

Tieň minulosti padá na Veľkú Britániu. Organizácia Hellsing kynoží upírov a inú bezbožnú háveď v mene Jej veličenstva už mnoho generácii. Avšak po nedávnom útoku na jej hlavné sídlo utrpela značné straty. Preto bola Integra Hellsing, hlava organizácie, nútená najať si na "svätú vojnu" skupinu profesionálnych žoldnierov na voľnej nohe.
Našťastie ultimátna zbraň Hellsingu, mocný upír Alucard a jeho učeň Viktoria Serasová ešte stále oddane slúžia svojmu majstrovi. Pretože zlo ktoré povstalo z ruín "Tretej ríše", ich dávny nepriateľ, je pripravený využiť ich oslabenie vo svoj prospech.
A tak sa dávni spojenci stanú nepriateľmi a z nepriateľov sa stanú spojenci. Jedno je ale isté, Alucard si to užije. (SaNiGU)

(více)

Recenze (21)

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hellsing konečně vykročil mimo hranice seriálu. Zjistilo, že nackové pod záštitou jeho Svatosti před padesáti lety zdrhli do jižní Ameriky a Alucard se proto rozhodl, že je čas, aby ho lépe poznali i v Brázilii a tak se v doprovodu Ceras vyráží ve velkém stylu zařádit do zahraničí. No a že zařádil ve velkém stylu masakr policejní jednotky a telefonát s Integrou opravdu výborné. Souboj Alucard vs Tubalcain Alhambra výborný. Stejně tak jako turisti mezi Andersonem a Alucardem :D. No a když nackové začnou vytahovat zeppelin, nezbývá než napálit pět hvězd a pustit další díly. ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidně rozjeté, nacističtí nepřátelé jsou tak akorát styloví aby dokázali kontrovat übercool hlavním postavám, obzvlášť Alucard se čím dál víc projevuje jako šílená zrůda nad jejímž bezskrupulozně animálním řáděním se nelze nebavit. Co mě tu ovšem ruší (a není to problém jen tohoto anime) jsou občasné komediální úlety do sféry přepálených gagů s až na kost zprimitivnělou animací a vtipností na úrovni Bugse Bunnyho pro předškolní děti. Jsou seriály ve kterých je toto snesitelné, občas přímo zábavné, ale zde to bourá atmosféru a styl až příliš silně. Škoda že nezůstane u komediálních odlehčení jen ve formě cynického hláškování. 8/10 ()

Reklama

blade23mc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořádně krvavý díl s pořádně rozjetým Alucardem a jeho chuti po boji a krvi, překvapilo mě rozhodnutí Intergry, ale díky němu měl tenhle díl takový grády, navíc se to okořenilo občasnou vtipnou scénkou s Viktorii, takže tady u tohohle dílu dávám plno. Parádní řežba a final fight peckovej, jsem zvědavý, co náš hlavní upír ještě předvede za umění a s čím příjdou Náckové.. 90% ()

fallanga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby takhle vypadal každý díl, tak bych si nestěžoval. Z Alucarda se stává čím dál tím větší monstrum, potkal nepřítele, který mu už stál za to, se trochu snažit, a výsledná bitka tak byla naprosto úžasná. Kdyby díl neobsahoval Victoriiny pseudokomediální výlevy emocí, které se nehodí ani do toho nejpodřadnějšího anime, tak bych hodnocení ještě navýšil. Tohle se mi už líbí. Jak jsem ze začátku nechápal tu posedlost Hellsingem, přišlo mi to jako dost podprůměrné anime, tak teď tomu začínám rozumět. Chce to ale více soubojů, kde se Alucard bude snažit, a méně "komedie". ()

Kicune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Hellsing III ještě najdeme odkaz na seriál – setkání Integry Hellsing s vůdcem 13. sekce Vatikánské organizace Iscariot Enrico Maxwellem, ovšem záhy se tato OAV série již vydává svojí vlastní cestou. V minulém díle Jan Valentine ve chvíli své smrti prozradil heslo Millenium, tedy vodítko k tomu, kdo stojí za narůstajícími útoky upírů. K čemuž vedla i schůze vůdců mezi sebou nenáviděných organizací. Společně s najatými žoldáky Wild Geese se Alucard se Seras vydávají do Jižní Ameriky, aby se „setkali“ s důstojníkem organizace Millenuim a dozvěděli se více informací. Akce zase nezklame, vtipné scény jsou zase přehnaně zbytečné a Alucard filozofuje nad lidskou touhou po válkách a krveprolití. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Spomína sa tu séria Star Wars a ich fanklub počas zisťovania skutočností ohľadom organizácie Millenium. (Eerie)
  • Postava Schrödingera je celkovo ovplyvnená Schrödingerovou mačkou. Ako sám viackrát povedal: "je všade a zároveň nikde", či fakt, že má jedovatú krv, čo je jediná vec, ktorá dokáže zabiť Alucarda. (Eerie)
  • Prvýkrát sa tu objavia žoldnieri Wild Geese, pre utŕžené straty na životoch vojakov počas napadnutia bratmi Valentineovcami. (Eerie)

Reklama

Reklama