Reklama

Reklama

Tieň minulosti padá na Veľkú Britániu. Organizácia Hellsing kynoží upírov a inú bezbožnú háveď v mene Jej veličenstva už mnoho generácii. Avšak po nedávnom útoku na jej hlavné sídlo utrpela značné straty. Preto bola Integra Hellsing, hlava organizácie, nútená najať si na "svätú vojnu" skupinu profesionálnych žoldnierov na voľnej nohe.
Našťastie ultimátna zbraň Hellsingu, mocný upír Alucard a jeho učeň Viktoria Serasová ešte stále oddane slúžia svojmu majstrovi. Pretože zlo ktoré povstalo z ruín "Tretej ríše", ich dávny nepriateľ, je pripravený využiť ich oslabenie vo svoj prospech.
A tak sa dávni spojenci stanú nepriateľmi a z nepriateľov sa stanú spojenci. Jedno je ale isté, Alucard si to užije. (SaNiGU)

(více)

Recenze (21)

blade23mc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořádně krvavý díl s pořádně rozjetým Alucardem a jeho chuti po boji a krvi, překvapilo mě rozhodnutí Intergry, ale díky němu měl tenhle díl takový grády, navíc se to okořenilo občasnou vtipnou scénkou s Viktorii, takže tady u tohohle dílu dávám plno. Parádní řežba a final fight peckovej, jsem zvědavý, co náš hlavní upír ještě předvede za umění a s čím příjdou Náckové.. 90% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ti, kteří viděli úspěšné animované seriály Herushingu (2001) a Hellsing Ultimate OVA Series (2006) – ke kterému mimochodem tohle patří - vědí moc dobře, o co se jedná. Já měl zatím bohužel tu čest vidět jen několik dílů, nicméně tenhle díl (pokračování) stojí určitě taky za pozornost. Nemilosrdný upír ve službách organizace Hellsing Alucard a „policistka“ Seras se po útoku na velitelství musí postavit nejen armádě, ale i šíleným SS přisluhovačům. Jo krvavé jatka to má Alucard opravdu rád a ani tentokrát se nenechá zahanbit. Ten „parchant“ se nezastaví opravdu před ničím ani před nikým a jeho „hrátky“ s vojenským komandem či milovníkem nablýskaných karet stál opravdu za to. Budu se muset velmi rychle poohlédnout po dalších dílech, protože tohle byla vážně solidní podívaná. ()

Reklama

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hellsing konečně vykročil mimo hranice seriálu. Zjistilo, že nackové pod záštitou jeho Svatosti před padesáti lety zdrhli do jižní Ameriky a Alucard se proto rozhodl, že je čas, aby ho lépe poznali i v Brázilii a tak se v doprovodu Ceras vyráží ve velkém stylu zařádit do zahraničí. No a že zařádil ve velkém stylu masakr policejní jednotky a telefonát s Integrou opravdu výborné. Souboj Alucard vs Tubalcain Alhambra výborný. Stejně tak jako turisti mezi Andersonem a Alucardem :D. No a když nackové začnou vytahovat zeppelin, nezbývá než napálit pět hvězd a pustit další díly. ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidně rozjeté, nacističtí nepřátelé jsou tak akorát styloví aby dokázali kontrovat übercool hlavním postavám, obzvlášť Alucard se čím dál víc projevuje jako šílená zrůda nad jejímž bezskrupulozně animálním řáděním se nelze nebavit. Co mě tu ovšem ruší (a není to problém jen tohoto anime) jsou občasné komediální úlety do sféry přepálených gagů s až na kost zprimitivnělou animací a vtipností na úrovni Bugse Bunnyho pro předškolní děti. Jsou seriály ve kterých je toto snesitelné, občas přímo zábavné, ale zde to bourá atmosféru a styl až příliš silně. Škoda že nezůstane u komediálních odlehčení jen ve formě cynického hláškování. 8/10 ()

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nazis? Really? Je tu zas víc dětinských idiotanime scén, kterým jasně vládne ta snová, ale jinak se to docela zvedlo. Příběh už to i má a je docela slušný. Teda když pomineme Nácky, co lítají v Zeppelinu II. Zato Gambit 2.0, hlavní záporák na odstřel, byl opravdu charismatický, i když se mu dá jen těžko odpustit, že je jen vykradačkou marveláckého týpka. Integra má konečně šanci na rozvoj charakteru a jsem zvědavý, jak se vyrovná se zvyšující se monstrozitou Alucarda, a jestli ji nakonec výčitky svědomí nepostaví proti němu. Škoda jen, že jsem první polovinu málem umřel nudou. Slabé 3*. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Postava Schrödingera je celkovo ovplyvnená Schrödingerovou mačkou. Ako sám viackrát povedal: "je všade a zároveň nikde", či fakt, že má jedovatú krv, čo je jediná vec, ktorá dokáže zabiť Alucarda. (Eerie)
  • Prvýkrát sa tu objavia žoldnieri Wild Geese, pre utŕžené straty na životoch vojakov počas napadnutia bratmi Valentineovcami. (Eerie)
  • Spomína sa tu séria Star Wars a ich fanklub počas zisťovania skutočností ohľadom organizácie Millenium. (Eerie)

Reklama

Reklama