Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavni starostí paní Bennetové je, jak dobře provdat své dcery. Výborná přiležitost se jí naskytne, když si sousední panství Netherfield pronajmou bohatí gentlemani pan Bingley a pan Darcy, které považuje za nanejvýš vhodné pro své dvě nejstarší dcery. Druhorozená Elizabeth se s panem Darcym seznámí na bálu a nesprávně ho začne považovat za příliš pyšného, navíc uvěří nepravdivé historce pana Wickhama a začne být k Darcymu nespravedlivá. Její předsudky a chybný úsudek budou velkou překážkou jejich vzájemné náklonnosti. (fleurette)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Velice zábavné, už jen tím, že si člověk nemůže být jist, co přijde v dalším okamžiku - skoro jsem myslela, že se do toho vloží i královna Viktorie a Rhett Butler. Jako podklad k povinné četbě bych to nedoporučovala, ale pro ty, co umí tu „pravou“ Pýchu a předsudek nazpaměť (a netrpí předsudky), rozhodně doporučuji více než všechny soudobé americké modernizace. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem od toho nic, protože jsem věděla, že tato adaptace je vše, jen ne přesná. Je to tak, změněná je jak doba, tak příběh, tak celkové vyznění díla, nicméně nebyla to taková tragédie, jak jsem čekala, a ve finále se mi to i docela líbilo, herci mi přišli dobří, i když na tom bylo vidět, jak je to strašně americké a hollywoodské, prostě produkt své doby. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Plný počet bodů, přestože je to místy komediální, co v některých momentech na škodu je, v jiných není; přestože úprav oproti předloze je více než zdrávo (missing Pemberley!) a taktéž některé postavy by si člověk představoval trochu jinak. Proč tedy dávám plný počet? Protože mě to uchvátilo, celková nálada filmu, počáteční soutěž dvou kočárů/rodin být doma dřív, neskutečný pan Darcy (pánové prominou, ale oni nás také někdy nudí svým nadšením pro jisté herečky, takže to je fifty fifty), který by mě mohl hypnotizovat kdykoli by chtěl. Laurence Olivier dal panu Darcymu nový rozměr, scéna střílení z luku nebo následně první nabídka k sňatku nemají chybu. Zkrátka má to s ním šmrnc. _____ I tak souhlasím s na zemi se držícím zelvopyrem- pokud vidíte všechna Bennetovic děvčata pohromadě, může vás to vyděsit :-) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Na Jane Austenovou by se mělo šahat jen velmi opatrně (konec konců, asi si i málokdo troufl, když zemřela neprovdána). Angličané si ale v stařičkém filmu troufli a povedlo se jim to. Přidali scény, které v knize nejsou, a posunuli vyprávění k větší legraci - a funguje to. Vystihli styl Jane Austenové přesně. ____Uhladili hrany (útěk Lydie s důstojníkem by mohl pohoršit asi ještě i v roce 1940, proto ho jen tak narychlo odbyli) a herce oblékli do vyumělkovaných kostýmů, které mají do reality daleko. Nic z toho ale nevadí, protože přidané i původní dialogy jiskří, herci hrají s noblesou (jo, pan Darcy i Elizabeth jsou starší, než uvádí předloha, ale v tomhle celkově posunutém díle mi to nevadí) a jediné, co mi překáželo, byl výrazný posun charakteru lady Catherine de Bourgh, který neměl žádnou logiku. Taky se vynechalo hodně z cestování, ale to není divu, protože v knize jezdí všichni na návštěvy jako zjednaní, takže dodržet všechny cesty, byl by celý film natočený jen v kočárech. ____ Scéna lukostřelby bude od teď patřit k mým oblíbeným scénám od Jane Austenové, přestože v předloze o ní není ani zmínka. /27. 11. 14./ ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No tak si můžu odškrtnout další klasiku, která není špatná, ale vůbec mě nebaví. Nemám tady moc co vytknout, dokonce to není ani příliš melodramatické, ale ze všeho toho štěbetání, klábosení, pukrlat a cukrbliků mě šla hlava kolem. A když tak sleduju svět, kde jedinou starosti boháčů je správná svatba a dobré společenské postavení, napadá mě socialistická myšlenka co všichni ti chudáci, rolníci a obyčejní lidi, kteří nejsou v příběhu vidět? Nejsympatičtější postavou tak pro mě byl starý pan Bennet, který by nejradši celý ten fraucimor vypakoval pryč a užíval si klidu v knihovně. V nulové konkurenci historický film roku 1940. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama