Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (107)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 58 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 363,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 782,8 mil. (NIRO)
  • Píseň hrající na začátku filmu je „Angel of the Morning“ od Juice Newton. (Matej.Krajci)
  • Akční scéna na mostě se natáčela ve Vancouveru na Georgia Viaduct, který byl kvůli tomu v dubnu 2015 na dva týdny uzavřen. K natáčení posloužila také místní čtvrť Chinatown, ulička Arch Alley, striptýzový klub No. 5 Orange, hotel Cobalt jako exteriér klubu nebo Leeside Tunnel Skatepark. (džanik)
  • Deadpool (Ryan Reynolds) není první hrdina, v jehož příbězích hraje velkou roli fakt, že ví, že je v komiksu a dění kolem sebe z tohoto pohledu komentuje. První komiksovou sérií od Marvelu s tímto prvkem byla "Sensational She-Hulk," jejíž první číslo vyšlo v květnu 1989. Hlavní hrdinkou je v ní Jennifer Walters alias She-Hulk, která je sestřenicí Bruce Bannera neboli Hulka. Má podobné schopnosti jako on (velká, silná, odolná) a stejně jako Deadpool má také potřebu vše kolem sebe komentovat - k čemuž patří i oslovování čtenářů a hádky se tvůrci příběhů. Schopnost tzv. prolomení čtvrté zdi pak předvedlo v marvelovských komiksech více postav: mezi ty známější patří například Spider-Man nebo Loki. (Dzin01)
  • Agentovi, který přijde za Deadpoolem (Ryan Reynolds), aby ho léčil, řekne Wade „agente Smithi,“ čímž odkazuje na film Matrix (1999). (sin34)
  • Ryan Reynolds (Wade) splnil přání nemocnému dítěti, které chtělo (ještě nedokončený) snímek vidět před svou smrtí. Chlapec se jmenoval Connor, zemřel v roce 2016 a Ryan se rozhodl, že mu vzdá hold. Proto Wade navrhuje Vanesse (Morena Baccarin), že se jejich syn bude jmenovat Connor. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2016 v Tchaj-peji na Tchaj-wanu. (Varan)
  • Se sérií Avengers spojuje film mimo Helicarrieru, patřícího S.H.I.E.L.D.u, i agent Hydry Bob (Rob Hayter), kterého Deadpool (Ryan Reynolds) jako jediného ve finálním souboji nezabije. (Maulincio)
  • Deadpool (Ryan Reynolds) ve filmu říká, že si vybral červenou barvu svého obleku, protože jeho nepřátelé tak nevidí, když krvácí. To lze považovat za odkaz na seriál Daredevil (od r. 2015), kde říká to samé malý Matt (Skylar Gaertner) svému otci (John Patrick Hayden), který má červené oblečení. (Krub)
  • V původním scénáři bylo několik barových scén, ve kterých postavy sázejí na to, kdy a jak zemře zpěvačka Amy Winehouse. Kampaň filmu byla postavená i na tom, že Deadpool (Ryan Reynolds) a jeho tvůrci mají odvahu dělat si srandu ze všeho. (Geralt z Rivie)
  • Komiksová postava Deadpoola se poprvé objevila v sešitu "The New Mutants #98" z února 1991. Autory jsou kreslíř/scenárista Rob Liefeld a scenárista Fabian Nicieza. Podle Niciezy Liefeld vymyslel podobu a jméno postavy, zatímco on sám její charakter. Když Nicieza viděl návrh Deadpoola, ihned Liefeldovi sdělil, že je jen kopií Deathstrokea z komiksu "Teen Titans," i proto mu Nicieza přiřkl civilní jméno Wade Wilson - jako interní vtip, jelikož civilní jméno Deathstrokea je Slade Wilson. Další inspirací byl Spider-Man, který rovněž během soubojů vtipkuje. Liefeld uvedl, že jeho dvě nejoblíbenější postavy byly Spider-Man a Wolverine, ale jelikož v té době neměl příležitost podílet se na jejich komiksech, vytvořil si vlastní verzi pro "New Mutants", a to Deadpoola a Cablea. (Danny F.)
  • Ryan Reynolds (Wade) trval na tom, aby oba scenáristé byli na place Deadpoola i při natáčení. Studio to nechtělo hradit, a tak je Reynolds zaplatil z vlastních peněz. (Geralt z Rivie)
  • V laboratoři, kde uzdraví Wadea Wilsona (Ryan Reynolds), si před procedurou můžeme všimnout dívky, které ze zad vyrůstají bodáky. Jedná se o mutantku Marrow jež patří do "X-Force". Tento komiks studio Fox také plánovalo zfilmovat. (Charpy)
  • Vanessa (Morena Baccarin) je v komiksovém světě též mutantkou, známou pod jménem Copycat. Její vlastnosti jí umožnují metamorfovat se do zvířat i lidí a replikovat nadlidské schopnosti. Nevýhodou replikování jsou výpadky paměti. (Charpy)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama