Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (107)

  • Ryan Reynolds vyšel na Halloween 2015 do ulic v kostýmu Deadpoola, vyhlédl si skupinku dětí v X-Menovských maskách a a chtěl je rekrutovat do svého týmu. Jedna z otázek, kterou jim položil, byla například: „Kolika lidem jste už vzali život?". (Maulincio)
  • Ryan Reynolds v době vzniku filmu řekl, že Deadpool je poslední komiksová postava, kterou ztvární. (Maulincio)
  • Deadpoolovi se v komiksech často přezdívá "Merc with a Mouth", což volně přeloženo znamená "ukecaný žoldák". (Bube1)
  • V traileru Wade Wilson (Ryan Reynolds) řekne: "Prosím, ať není můj oblek zelený, nebo animovaný." To je narážka na film Green Lantern (2011), ve kterém Reynolds hrál hlavní roli. Oblek Green Lanterna byl zelený a animovaný. (Mr.Baboon)
  • Na Apríla 2015 Ryan Reynolds (Deadpool) napsal na Twiteru, že film bude mít rating přístupnosti PG-13. Později však potvrdil, že bude mít R - jako první film ze světa X-Men a celkově druhý od Marvelu. (Maulincio)
  • Prvních testovacích záběrů se film dočkal v roce 2012. Rob Liefield je popsal jako "krvavě dokonalé". (ManOfPhoenix)
  • V roce 2004 měla práva na postavu Deadpoola New Line Cinema, avšak poté je odkoupilo studio Fox. (ManOfPhoenix)
  • Film měl původně začít natáčet v roce 2012. (ManOfPhoenix)
  • Před vydáním filmu vznikla stejnojmenná videohra na Playstation 3 a Xbox 360. (karlik4801)
  • Natáčení bylo odloženo z důvodu nevole Toma Rothmana, bývalého ředitele studia Fox. V říjnu 2012 jej však ve funkci vystřídal Jim Gianopulos, a tak se o filmování opět začalo jednat. (karlik4801)
  • Partie o režisérskou stoličku byla rozehrána dlouho před uvedením filmu. Již v lednu roku 2004 pozici obsadil David S. Goyer, avšak v srpnu téhož roku štáb opustil, aby se mohl věnovat jiným projektům. Další osobou, jež byla s filmem spojována, byl Robert Rodriguez, který dal však přednost natáčení Spy Kids 4D: Stroj času (2011). Rodriguezův film poté neuspěl, což mu odřízlo cestu i od tohoto projektu. (oje)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama