Reklama

Reklama

NASA: Nejvýznamnější mise

(seriál)
  • Česko Nejvýznamnější mise NASA (více)

Obsahy(1)

Momenty, které lidstvo nikdy nezapomene. Od prvních kosmických letů až po současnost. NASA vznikla jako americká reakce na úspěchy sovětského programu. Dokumentární seriál skládající se z šesti epizod nám přibližuje úspěchy Spojených států amerických v průzkumu vesmíru za posledních padesát let. Od prvních letů Mercury, přes program Gemini, přistání Apolla na Měsíci, raketoplán Space Shuttle až po výstavbu Mezinárodní vesmírné stanice. Neuvěřitelné záběry, které budete moci spatřit, natočili astronauti sami a jsou úžasnou výpovědí o kráse a hloubce vesmíru. Fascinující prostor, který jen pár smrtelníků spatří na vlastní oči... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

kamigava 

všechny recenze uživatele

Skoro po 10 letech jsem si tento dokument pustil znova a opět mě upoutal svou výpravou a hlavně hudbou, která tomu dodávala velkolepý nádech. Už jen úvodní intro je epické - "In 1969 a group of astronauts change the world, they ride the biggest rocket ever built to the Moon." Zvedám hodnocení ze čtyř na pět. Můj sen je jednou letět do vesmíru, ale tuhle srandu zajišťuje jen ruská agentura Roskosmos a vyjde to až na 40 milionů dolarů. Začínám rychle šetřit... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry, nádherné povídání a tak trochu zážitek - prostě to stojí za to vidět, slyšet a pozorovat i ty mluvící hlavy :) Jinak je ale trochu škoda, že ke konci (cca dva poslední díly), už se ty informace docela rozřeďují a není to už tak podrobné, jako díly předchozí - najednou se v jednom díle shltnou celé raketoplány i s jejich temnými okamžiky, v dalším díle se vypustí a opraví Hubble a vzápětí vznikne a rozšíří se ISS, najednou je tu jen tak mimochodem spolupráce USA s Ruskem... prostě se to pak už bere příliš šmahem. Nechybí tomu sice pořád atmosféra, ale informace. Navíc, klasicky k datu vzniku, tomu chybí ty novější úseky, pomalu dožívající ISS, plány na budoucí dopravní prostředky, závislost na Rusech, Space-X, kroky k odchodu Ruska ze společného vesmírného programu, existence čínského a indického programu a další a další informace, které si zaslouží pokračování tohohle dokumentu, tak ŠUP SEM S NÍM! :) //Jó, kdyby lidi nebyli kreténi, čeho všeho by se dalo dosáhnout... ~ PS: A ještě je škoda, že k tomu neexistují české titulky. Slovenské jsou jen pro díly 1-3, pak už se musí divák spokojit jen s anglickými a doufat, že porozumí. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já mám velmi rád dokumenty o vesmíru. A zde máme možnost nahlédnout pod pokličku opravdu velkých a významných misí. Máme možnost si poslechnout názory a pohledy těch, kteří se jich zúčastnili. A to i katastrof, které NASA potkaly. Jednou zde vystupuje i bývalý prezident. Vidíme archivní materiály. Můžeme se dozvědět, jak náročné je připravit podobnou misi a jak taková organizace probíhá. Líbila se mi hudba, která hrála v podtextu i pozadí, které sloužilo k rozhovorům. Myslím, že zde perfektně zapůsobil i střih. Já jsem se bavil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nejen ten slavný, 100x ohraný příběh misí Mercury, Gemini, Apollo, ale také to, co následovalo po přistání na Měsíci. Tedy Skylab, raketoplány, Mezinárodní vesmírná stanice, včetně krizovky s Hubble dalekohledem, tragédií Challenger a Columbia. Profi podaná velká NASA story, samozřejmě i s komentáři tuny účastněných, řadou napínavých míst, no a teď vida - hezky vzhůru na ten Mars. "We’ve always defined ourselves by the ability to overcome the impossible. And we count these moments, these moments when we dared to aim higher, to break barriers, to reach for the stars, to make the unknown known." (INTERSTELLAR) ()

Marcas 

všechny recenze uživatele

Naprosto neuvěřitelný, co tam ti borci před 60 lety dokázali. Díky nim dnes využíváme řadu technologií, které by jinak ani nebyly. Bohužel si to mnoho lidí neuvědomuje. Klobouk dolů a čest těm, které to tehdy stálo život. Smutné je, že nebýt dnes Muska, Bezose a jim podobných, tak byl Měsíc pravděpodobně to největší, čeho bychom kdy dosáhli. Nerozumím, kam se vytratila ta chuť, ten drive posouvat se dál. Je mi líto generace, která byla příliš mladá na to si pamatovat přistání na Měsíci, ale zároveň neměla možnost zažít něco jiného. No, doufejme, že my zažijeme minimálně přistání na Marsu. Mars, here we come! ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama