Reklama

Reklama

Tell It to the Fishes

všechny plakáty
Krátkometrážní
Irsko / Velká Británie, 2006, 10 min

Obsahy(1)

Pomalu se blíží příliv a Finn (Dylan Moran), což je bezcenný maník, je vhozen na opuštěnou pláž s nohama zalitýma v betonu. Snaží se z této situace nějak dostat, ale štěstěna se k němu nejspíše otočila zády. (c.tucker)

Recenze (34)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Chlapek zalitej nohama v betonu stoji na plazi a prichazi priliv. To je celej pribeh, kterej Moran vyuziva k tomu aby si postezoval, zarval o pomoc, pobrecel a zakouril. Je sprostej, hodi par hlasek a obcas ma i na koho reagovat. Neni to vtipny jako jeho vystoupeni, ale pohoda. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Napadlo vás někdy, co by dělal Bernard Black, kdyby mu mafiáni zalili nohy do betonu a nechali ho sledovat postupující příliv? Asi těžko, ovšem Tell It to the Fishes vám na tuhle otázku během necelých 9 minut stejně rád odpoví. Ano, hlavní postava se sice jmenuje Finn, ale jakoby to byl klon známého Ira z nejmenovaného knihkupectví. A pokud máte rádi Blackovu postavu, nebo zkrátka Moranovo herectví, můžete si tuhle absurdně černohumornou krimi komedii patřičně užít. A to ať už Dylan prostě jen kleje, skučí, rozbíjí beton malým kamenem, snaží se sehnat pomoc, vyříkává si to viníkem jeho aktuálního stavu (nekompromisní „bitka“) či spatří možná poslední naději v zoufalci, co se k němu blíží na nafukovacím dinosaurovi (vtipně vypointované). A samotný konec byl dost přesný, chyběla mu vlastně jen flaška vína. Jistě ne tak vtipné, jak by mohlo být, ale slušné 4* si to v mých očích zaslouží. „Jacku?!“ – „Ahoj Finne. Ještě nejsi mrtvý?“ – „Ne, ještě ne.“ ()

prome 

všechny recenze uživatele

Celý tenhle kraťas se dá shrnout do jednoho slova. NUDA. Po celou dobu jsem měl sto chutí to vypnout, ale řekl jsem si, že to dokoukám (když to má jen 10 minut). Měl jsem to raději vypnout. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Človek si celý čas hovorí "Ok, je to úsmevné, ale teraz už to Moran konečne vybalí...", no namiesto toho prídu len záverečné titulky. ()

erased 

všechny recenze uživatele

To slabší z Moranovy tvorby, přesto k popukání. Navíc se dá situace Finna a Jacka přirovnat k nejedné životní situaci. "That stuff will kill you." ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Mějte mi to klidně za zlý, ale já tohodle věčně ožralýho pobudu s cígem v koutku úst prostě žeru a v tom se zákonitě musí projevit mé hodnocení. :) ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Nudný snímek, kterej má pár světlejch chvilek, ale moc jich není. Syn s otcem mi byli opravdu nesympatičtí a přál jsem jim i beton na ruce aby ani to hnusný cigáro si zápalit nemohli. 25% ()

fars 

všechny recenze uživatele

Ono se tam v podstate nic nedeje, ale me by se bavilo na Morana koukat i kdyby jen pul hodiny krmil rybicky :-) ()

Ruuzha 

všechny recenze uživatele

Až budete mít někdy nohy zalité v betonu a vy budete na opuštěné pláži během blížícího se přílivu, vzpomeňte si na tento film, abyste věděli co přesně nemáte dělat :D Moran byl excelentní 80% ()

ganz 

všechny recenze uživatele

I když tento kousek postrádá výraznější pointu, tak stojí za shlédnutí. Spíše než o to se totiž snaží nastínit pocit ze situace, jako je tato. Když vše ještě okořeníte skvělým Dylanem Moranem a jeho cynizmem, tak vzniká výborný kraťas, jehož cíl však mnohými nebude pochopen. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Jak mám tohle proboha ohodnotit nebo ještě hůř, okomentovat. Nebýt Morana, neshlédla bych to, to je myslím, jasné. Nebýt uživatele Richard_Ba, nenašla bych to. Nebýt Tell It to the Fishes, nepobavila bych se. Myslím, že smutek, který vyvolá v nebohém kapitánovi nafukovacího zvířete zjištění, že dorazil k irskému pobřeží a nikoli britskému je jedním z vrcholů. ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Od snímku s Dylanem Moranem jsem opravdu čekal víc. Průběh filmu není až zase tak nudný jak by se mohlo zdát, ale bohužel mi tu chybí nějaká výraznější pointa. ()

TerezaVanCZ 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a ještě jednou nuda. Silou vůle jsem těch deset minut vydržela. Prostě bych od chlápku s nohama zalitýma v betonu čekala něco víc, než jen volání pomoc. Teda v reálu asi ne, ale ve filmu???? Promiň, ale líto mi tě vůbec nebylo. ()

Reklama

Reklama