Reklama

Reklama

Brainiac: Šílená historie

(seriál)
  • Velká Británie Brainiac: History Abuse
Velká Británie, 2005, 44 min

Obsahy(1)

Provedeme vás staletími absurdních pověr, nebezpečných lektvarů a primitivních zbraní. Poučte se z historie a nedělejte znovu stejné chyby. Dějepis nikdy nebyl tak zábavný! (oficiální text distributora)

Recenze (15)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Účinky středověkých zbraní se testují rozbíjením věcí jako starý kazeťák nebo porcelánové prasátko jedoucích na běžícím pásu. Hloupé, že? To ještě není všechno. . . "A teď zjistíme, který z našich vědátorů by byl nejlepší čarodějnice. Ty létaly na koštěti. Naši vědátoři neumí na košťatech létat, takže je budou házet..." Ech! Ať se na mě nikdo nezlobí, takhle si představuju "větší než malé množství" bezduchosti. Obsah vědy: 0% Obsah historie: 10% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že si tvůrci vzali za vzor Děsivé dějiny od Terry Dearyho a přizpůsobili je televizním obrazovkám. Knížky jsou skvělé, seriál už moc ne. Na to, že mám dějepis vážně rád, tak mě to vůbec nechytlo a paradoxně mi přišla mnohem lákavější fyzika (ano, v pekle budu šlapat po legu) ve Vědě. 45% ()

Scratt 

všechny recenze uživatele

Brainiac: Šílená věda jsem měl rád. Šílená historie je však jen nevtipný pořad, ve kterém se toho ani z historie moc nedovíte. 35% ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Oproti normálnímu Brainiacu je toto těžká nuda. Nejlepší je asi vaření středověkých receptů - to je vážně hnus. ()

popkec 

všechny recenze uživatele

"Brainiac: Šílená historie - ukážeme vám historii nebo vrátíme peníze". Pokud bych měl tento výrok hlavní aktérky brát vážně, rozhodně bych chtěl vratit peníze, jelikož s historií některé pokusy nemají vůbec nic spolenčného, hlavní je ale to že já se všech 8 dílů bavil. V šílené historii se dozvíte něco o mučících nástrojích, středověké kuchyni, impozantních bitvách (které jsou ztvárněny vskutku velkolepě) či jaké by to bylo nosit v dnešní době brnění. Poučné? trochu, zábavné? velmi ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Pokud měla "Šílená věda" pár nápadů, "Šílená historie" nemá nic a ani z té historie se toho moc nedozvíte. 15% = 1/5 ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Já dávám za 4z5... Z historie se lze něco dozvědět například to jak se zacházelo s ručními zbraněmi a jak byly silné... od čeho vzniklo povolání ,,koželuh,, a v čem se ty kůže dělaly... Jako zajímavé.. ()

Pagliacci 

všechny recenze uživatele

Sbírka trapných vtípků která by měla být zaměřena na historii což nesplňuje ani v nejmenším. Jediným spojovacím článkem s celkem zábavnou Science Abuse je pohrdání chlápky ve žlutém ze strany hlavních moderátorů a nechutnosti vyvolávající dávicí reflex. Bohužel ale ani to tady není vtipné. ()

Klišé 

všechny recenze uživatele

"Šílená historie"??? Tak smysl tohohle pořadu jsem nepochopil...asi je to prostě jen o hodně slabší "Šílená věda"...Moje hodnocení: 1,5 ()

Reklama

Reklama