Reklama

Reklama

Brainiac: Šílená historie

(seriál)
  • Velká Británie Brainiac: History Abuse
Velká Británie, 2005, 44 min

Obsahy(1)

Provedeme vás staletími absurdních pověr, nebezpečných lektvarů a primitivních zbraní. Poučte se z historie a nedělejte znovu stejné chyby. Dějepis nikdy nebyl tak zábavný! (oficiální text distributora)

Recenze (15)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že si tvůrci vzali za vzor Děsivé dějiny od Terry Dearyho a přizpůsobili je televizním obrazovkám. Knížky jsou skvělé, seriál už moc ne. Na to, že mám dějepis vážně rád, tak mě to vůbec nechytlo a paradoxně mi přišla mnohem lákavější fyzika (ano, v pekle budu šlapat po legu) ve Vědě. 45% ()

popkec 

všechny recenze uživatele

"Brainiac: Šílená historie - ukážeme vám historii nebo vrátíme peníze". Pokud bych měl tento výrok hlavní aktérky brát vážně, rozhodně bych chtěl vratit peníze, jelikož s historií některé pokusy nemají vůbec nic spolenčného, hlavní je ale to že já se všech 8 dílů bavil. V šílené historii se dozvíte něco o mučících nástrojích, středověké kuchyni, impozantních bitvách (které jsou ztvárněny vskutku velkolepě) či jaké by to bylo nosit v dnešní době brnění. Poučné? trochu, zábavné? velmi ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Účinky středověkých zbraní se testují rozbíjením věcí jako starý kazeťák nebo porcelánové prasátko jedoucích na běžícím pásu. Hloupé, že? To ještě není všechno. . . "A teď zjistíme, který z našich vědátorů by byl nejlepší čarodějnice. Ty létaly na koštěti. Naši vědátoři neumí na košťatech létat, takže je budou házet..." Ech! Ať se na mě nikdo nezlobí, takhle si představuju "větší než malé množství" bezduchosti. Obsah vědy: 0% Obsah historie: 10% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama