Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

cariada 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný , hodně křečovitý film, který se hodí spíš tak někdy k ránu, když se člověk nudí a nemůže spát. Občas se sice i pousmějete, ale jinak je to takový to umělý přehrávání a snažení se udělat za každou cenu vtip. Troška by měl točit radši pohádky ty mu celkem jdou. Ale filmy jako tenhle či Kamenák to je děs. Slunce už znova neudělá, či pohodovou Botu taky znova nenatočí, tak mu zbývají jen ty pohádky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s jinými filmy z Černého kontinentu mě napadají pro toto dílo názvy jako: "Vzpomínky na vejlet do Afriky", "Hotel Sranda" a hlavně "Producenti musejí být šílení".. Bakelitová komedie plná úmyslně obludných hereckých nevýkonů, uhýkaná jak hyperaktivní osel v říji a s jednou drobnou ošmatávací rolí, kterou si autor evidentně napsal na tělo, aby ji mohl úmyslně kazit a následně opakovat. Tetsuo konstatuje, že v Troškově lidové tvorbě nevystupuje žádná normální postava, jen karikovaní idioti a/nebo kurvy. Má naprostou pravdu, ale když se tak člověk rozhlídne, vidí jich kolem sebe plno, tak proč vlastně nezacílit na obsáhle spektrum zvýrazněním jeho povahových rysů? Nebude nakonec Zdenda nepochopený filmařský génius..? Ještěže jsem si na jiném kanále s trefným přídomkem "Cinema" spravil chuť poslední čtvrthodinou The Last of the Mohicans, jinak bych měl noční můry, kde by mě naháněl nahý se svou mambou obtočenou kolem pasu.. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si, že v české kinematografii existují jak filmy vynikající, dobré, tak filmy průměrné, špatné a dokonce i nekoukatelné. Osobně bych pak ještě k této kategorii přiřadil speciální skupinu, filmy Troškovské. Zdeněk Troška je totiž dobrý režisér. Ví, co má natáčet, jak to natáčet a hezky se na to kouká. Jenže, je to strašně blbé. Nahaté a… sexuálně morbidní. Tím však neříkám, že je to špatné. Je to prostě jiné. Nezvyklé. Do kina bych na to určitě nešel, ale v televizi se na to rád podívám, pokud zrovna nedávají nic lepšího. Protože se občas i zasměji. Jestli se mě někteří z vás teď chtějí zeptat, co tedy považuji za strašné, odkáži vás na tvorbu Tomáše Magnuska nebo Vlado Štancela. Díky těmhle dvěma a celé řadě jiných si mohu být jist, že Zdeněk Troška, ať přijde s čímkoli sebeblbějším, vždy to bude alespoň vypadat jako řemeslně zvládnutý film. A to už si samo o sobě nějakou tu hvězdičku zaslouží. 55% ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Troška a jeho další pokus o totální degradaci českého národa na bandu přízemních buranů. Pravda, co čekat od národa, kde nejpoužívanější papírovou věcí krom hajzlpapíru je bulvár Blesk, kde pelikán jménem Zeman usedá na svou pravidelnou stolici na Pražském hradě a kde Zdeněk Troška rozdává dobrému vkusu facky jednu za druhou. V paměti mi utkvělo několik scén, na něž bych opravdu velmi rád zapomněl. Při scéně, kdy si troška "hraje" se zadkem Jardy Šmída, se mi udělalo skutečně nevolno, chytl jsem barvu Rákosníčkova podpaží a mrákoty se o mě pokoušely jako snad nikdy. A Pogodová s džu-džu šamany mě bude dlouho strašit ve snech. Že já vůůůlse na tuhle krávovinu díval!!! ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Filmu jsem dal šanci... A to jsem si tedy dal. Vážně, říkal jsem si, že to třeba nedopadne tak hrozně, třeba se dokonce pobavím. Alespoň trochu. No, nepobavil jsem se, a to mi přitom scénář připravil tolik, ehm, situací. Zejména autoamputaci pravé zadní půlky hlavního hrdiny, že. Božebože. Dovedu si představit, jak se to při této scéně v kinech smíchy trhalo. Ach jo. Musim ovšem uznat, že Zdeněk Troška je přinejmenším v jednom oboru mistr. Zakomponovat reklamy do "děje" způsobem, jako to on udělal tentokrát, to chce opravdu velkou dávku sebevědomí či spíše drzosti.___P.S. Závěrečná píseň, v níž Petr Kolář procítěně zpívá například "Zebra močí a zírá, jak se z kaluže sbírám", také nemá chybu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Film je natočen podle stejnojmenné knihy Miloslava Švandrlíka. (M.B)
  • Ústřední skladbu k filmu s názvem "Doktor od Jezera hrochů" složili Petr Kolář a Viktor Dyk. (blackrain)

Reklama

Reklama